«سلامت همه آفاق در سلامت توست» پویشی است که از چندی پیش با داغ شدن تب کرونا درکشور شکل گرفت و بانیان این پویش با جمع آوری کمک‌های مردمی سعی دارند نه تنها تجهیزات ضروری پزشکان و پرستاران را برای شکست کرونا به دست آن‌ها برسانند بلکه از این طریق به دنبال تأمین کنندگان این […]

«سلامت همه آفاق در سلامت توست» پویشی است که از چندی پیش با داغ شدن تب کرونا درکشور شکل گرفت و بانیان این پویش با جمع آوری کمک‌های مردمی سعی دارند نه تنها تجهیزات ضروری پزشکان و پرستاران را برای شکست کرونا به دست آن‌ها برسانند بلکه از این طریق به دنبال تأمین کنندگان این تجهیزات هستند تا با مشارکت خیرین و تأمین کنندگان، پرستاران و پزشکان مجبور نباشند، لباس‌های مخصوص برای این‌ کار را مدام بشویند یا به خاطر نبود لباس از وسایل دیگر برای کاور کردن خود در مقابل ویروس استفاده کنند.

سارا رضایی، مسئول کمیته درمان جمعیت امام علی(ع) در این باره می‌گوید: از زمان ورود کرونا به کشور، جمعیت همانند برخی دیگر از نیروهاو نهادهای مردمی تلاش‌هایی را در چند بخش برای مقابله با این ویروس شروع کرد. از یک طرف یکسری پک بهداشتی و آذوقه را به دست خانواده‌های تحت پوشش خود رساند و از طرف دیگر ضمن توزیع پک‌های بهداشتی در میان کودکان زباله گرد، مسائل بهداشتی مخصوص مقابله با ویروس کرونا را نیز به آن‌ها آموزش داد. در بخش دیگر نیز اقدام به توزیع پک‌های بهداشتی شامل ماسک، دستکش و مایع ضدعفونی کننده و شوینده ها در مناطق محروم و کم برخوردار کرد.

به گفته این فعال اجتماعی، توزیع بسته ارزاق میان خانواده‌های محروم و کم برخوردار، مدتی به آن‌ها کمک می‌کند تا بهبود شرایط، از نظر اقتصادی تحت فشار نبوده و بخشی از نیازهایشان تأمین شود.

«ما در هر منطقه محروم و کم برخوردار که اقدام به توزیع پک های بهداشتی و ارزاق کردیم، با گروهی آموزش دیده، راه‌های مقابله با کرونا را نیز به خانواده‌های تحت پوششمان، کودکان زباله گرد و نظایر آن آموزش دادیم. در این مدت نیروهای داوطلب آموزش دیده با لباس و تجهیزات مخصوص در محل حاضر شده و همین موضوع اهمیت ماجرا را برای خانواده‌ها و کودکان جدی می‌کرد تا آن‌ها نیز مسائل بهداشتی را رعایت کرده و مراقب سلامت خود و خانواده‌هایشان باشند.»

مادر نان داد

اما یکی دیگر از پویش هایی که به همت این جمعیت راه اندازی شد، پویش «مادر نان داد» بود. چرا که خیلی از مادران سرپرست خانوار و تحت پوشش جمعیت امام علی(ع) تا پیش از شیوع کرونا در کشور در خانه‌های اشتغال این نهاد مردمی مشغول فعالیت بودند و از طریق کار در خانه‌های اشتغال، کسب درآمد می‌کردند اما با تعطیلی خانه‌های اشتغال برای حفظ سلامت مددجویان، خیلی از این مادران بی کار شدند و درآمدی ندارند. به همین دلیل با جمع آوری کمک‌های مردمی در جریان این پویش، اعضای جمعیت مبالغی را به عنوان حقوق و درآمد به دست این مادران رسانده تا شب عید دست خالی نمانند و نیازهای خود و فرزندانشان را تأمین کنند.

مشارکت برای حمایت از کادر درمان

در این مدت اعضای جمعیت تمرکزشان برروی خانواده‌ها و کودکان تحت پوششان بود، اما همچنان سعی کردند نگرانی خود را با توزیع اقلام بهداشتی و آموزش‌هایی ضمیمه آن در میان کودکان زباله گرد که حامی نداشتند یا خانواده‌های محروم در سراسر کشور، نشان دهند.

این درحالی بود که به مرور زمان تصاویر و فیلم‌هایی از نیاز شدید پزشکان و پرستاران به تجهیزات پزشکی و لباس‌های مناسب مقابله با ویروس کرونا در فضای مجازی و سایت‌ها منتشر می‌شد. این نشان می‌داد،  جنس نیازها کمی فرق کرده و جان خیلی از پرستاران و پزشکان به دلیل نداشتن لباس مناسب در خطر این ویروس قرار دارد. این بود که اعضای جمعیت در قدم بعدی خود با راه اندازی پویش «سلامتی همه آفاق در سلامت توست»، بار دیگر از مردم خیر و تأمین کنندگان تجهیزات و لباس‌های پزشکی درخواست مشارکت و همکاری کردند.

رضایی در این باره ادامه می دهد: بعضی از اعضای داوطلب جمعیت، در بیمارستان ها فعال هستند و از طریق آن‌ها مطمئن شدیم که تجهیزات حفاظتی کادرهای درمان محدود و سلامتی شان در خطر است. این طراح را راه اندازی کردیم و از طریق رابطان، معتمدان و اعضای داوطلبی که در بیمارستان ها مشغول فعالیت بودند، بیمارستان های مناطق محروم و نیازمند در سراسر کشور را شناسایی کرده و بخشی از این اقلام را به دستشان رساندیم».

به گفته رضایی تاکنون حدود ۲۱۰ میلیون تومان کمک‌های مردمی جمع آوری و این مبلغ صرف تأمین انواع تجهیزات حفاظتی کادر درمان شامل گان، دستکش های لاتکس، انواع ماسک، عینک ایزوله، کاور(شامل کفش و کلاه)، مواد ضدعفونی کننده و هزینه باربری شده است. «تا کنون به بیمارستان های گیلان، قم، تهران، مریوان، سقز، ایلام و چند شهر دیگر ارسال داشته‌ایم و هدفمان بیشتر تجهیز بیمارستان هایی است که نیاز بیشتری به این اقلام و وضعیت بحرانی تری دارند».

به گفته این عضو جمعیت امام علی(ع)، اجرای و ادامه این طرح تا عادی شدن شرایط بیمارستان ها و عدم نیاز مبرم شان به این تجهیزات ادامه خواهد داشت. «این شاید کاری کوچک در مقابل زحمات و تلاش‌های بیشمار کادر درمان است که می‌توانیم انجام دهیم. شهروندان می‌توانند با کمک‌های خود ما را در اجرای این طرح یاری و به این طریق از زحمات کادر درمان نیز تشکر کنند. برای مبارزه با کرونا نیاز به مشارکت همه مردم داریم».

از: فاطمه شیری