با شدت یافتن حملات انصارالله یمن به کشتی‌های وابسته به ائتلاف آمریکا، اقتدار و توانمندی سیاسی دولت‌های بزرگ اروپایی از جمله انگلستان که مبتنی بر توانمندی تجاری است با افول مواجه شده است تا جایی که رهبر انصارالله یکی از دلایل سقوط دولت انگلیس را متاثر از حملات یمن به کشتی‌های انگلیسی عنوان کرده است.

به گزارش پردیسان آنلاین، انتخابات انگلیس هفته گذشته برگزار شد و یک شوک انتخاباتی به این کشور وارد کرد. در این انتخابات «کی‌یر استارمر» رهبر حزب کارگر و نخست‌وزیر جدید انگلیس در شرایطی پیروز انتخابات سراسری شد که مردم این کشور در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی، گرانی‌، مشکلات مالی، بحران هزینه‌های زندگی و نه لزوماً طرفداری از سیاست‌های حزب کارگر، پای صندوق‌های رأی حاضر شدند و به ۱۴ سال حکومت‌داری محافظه‌کاران پایان دادند.

«ریشی سوناک»، نخست‌وزیر محافظه‌کار انگلیس، پس از شکست حزبش در انتخابات پارلمانی این کشور، استعفای خود را اعلام و «چارلز سوم»، پادشاه انگلیس، با این استعفا موافقت کرد. حزب کارگر در انتخابات سراسری انگلیس با کسب اکثریت آرا و به دست آوردن ۴۱۲ کرسی، شکست سنگینی را به حزب محافظه‌کار (توری) تحمیل کرد. این سنگین‌ترین شکستی است که محافظه‌کاران تجربه کرده‌اند و حزب کارگر موفق شد با اکثریت مطلق به مجلس عوام بازگردد.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

علاوه بر مشکلات موجود در انگلیس، به‌تازگی با ورود انصارالله یمن به عملیات علیه رژیم آپارتاید صهیونیستی و کشتی‌های کشورهای حامی رژیم آپارتاید در دریای سرخ، هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه برای انتقال کالا به انگلیس بسیار افزایش پیدا کرده است و مصیبت دیگری را برای این کشور رقم زده است.

یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در سی‌ویکم اکتبر و انجام ده‌ها عملیات پس از آن، تلاش‌های آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل‌شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ، ناکام گذاشته و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاش‌ها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده است و حالا کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل می‌شود.

کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بی‌سابقه ارتش یمن علاوه بر این‌که مانع تلاش‌های آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، توان نظامی را نشان داد که واشنگتن از آن بی‌اطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.

به‌رغم اصرار صنعا برای تحمیل محاصره دریایی بر رژیم صهیونیستی تا پایان محاصره و تجاوزات این رژیم در غزه و هدف قرار دادن کشتی‌های این رژیم و کشتی‌های آمریکا و انگلیس در نتیجه حماقت آن‌ها با حمله به یمن، بر حفظ امنیت ناوبری دریایی برای دیگر کشتی‌ها تاکید می‌شود و اظهارات مقامات گواه این نیت است.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

«عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن به مناسبت شروع سال نوی هجری قمری، پیرامون تحولات داخلی، منطقه‌ای و آخرین حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه سخنرانی کرد و در بخشی از سخنان خود به شکست حزب محافظه‌کار انگلیس در انتخابات سراسری روز پنجشنبه پرداخت و گفت: بدون شک تأثیر عملیات نظامی ارتش یمن علیه کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ روی اقتصاد انگلیس با سقوط دولت این کشور مرتبط است‌.

وی تاکید کرد: آمریکا عادت دارد که دیگران را در شکست و خسارت خود شریک کند. اروپایی‌ها تلاش کردند با این فشار آمریکا هوشمندانه برخورد کنند و مشارکت برخی از آن‌ها صرفاً دفاعی بود و اکثر کشورهای دنیا همراه آمریکا نشدند و با دولت یمن هماهنگی مستقیمی داشتند و به همین دلیل فعالیت کشتیرانی آن‌ها در امنیت انجام شد.

رهبر انصارالله یمن تهدید کرد: وقتی ما را مجبور به انتخاب‌هایی می‌کنید که هیچ راه گریزی از آن نداریم، با اطمینان کامل اقدام خواهیم کرد، چرا که در حال حاضر هم در جنگ و هم در محاصره هستیم.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

ضرورت برخورد حزب کارگر بریتانیا با تهدیدات رژیم صهیونیستی در خاورمیانه

علیرضا محرابی، کارشناس مسائل بین‌الملل ‌ با اشاره به اظهارات رهبر انصارالله یمن در خصوص تأثیرات حملات یمن بر سقوط دولت انگلیس، به خبرنگار پردیسان آنلاین، اظهار می‌کند: هرگونه تحولات خاورمیانه و نظام بین‌الملل بر تحولات انتخاباتی و سیاسی بریتانیا تأثیر دارد، البته کسب اکثریت آرا توسط حزب کارگر در انگلیس نیز بی‌تأثیر نبوده است.

وی می‌افزاید: محافظه‌کاران در بریتانیا در حوزه تفکر ایالات متحده آمریکا و حوزه ژئواستراتژیک آتلانتیک کار می‌کنند و تمام توان دولت سوناک و محافظه‌کاران و قبل‌تر از آن این بوده است که با ایالات متحده آمریکا بدون هیچ پیش‌شرط و چون و چرایی در خصوص اقداماتی که بتوان آن‌ها را اختلافات استراتژیک معنی کرد، توافق داشته باشند، اما حزب کارگر همیشه از نقاط ضعف حزب محافظه کار یعنی رقیب خود استفاده لازم را می‌برد تا بتواند در انتخابات اکثریت آرا را به دست آورد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید می‌کند: البته خود حزب کارگر در حوزه استراتژیک با آنچه که ایالات متحده آمریکا و نظام سلطه بین‌الملل دنبال می‌کند اختلاف استراتژیک ندارد و بیشتر در تاکتیک‌ها و رویکردها متفاوت است که از جمله می‌توان به حوزه‌های چگونگی برخورد و روش‌هایی که افکار عمومی نظام بین‌الملل را تحریک نکند و اثر منفی بر رسانه‌های بین‌الملل نداشته باشد اشاره کرد.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

وی ادامه می‌دهد: حزب کارگر با توجه به همین رویکرد در برابر نقاط ضعف حزب محافظه‌کار در بریتانیا تقابل داشته است که در معادلات مختلف خسارت‌هایی را بر بریتانیا اعمال کرده بود و سعی کرده بود استفاده لازم را از این موقعیت ببرد و آرا را به خود اختصاص دهد.

محرابی اذعان می‌کند: مقاومت یمن و معادلات بین‌الملل هم می‌تواند برای حزب کارگر روی کار آمده تذکراتی را داشته باشد که با افکار عمومی ملت‌ها و نیروهای آزادی‌خواه جهان نمی‌توان با فشار و تهدید و اراده گذشته بریتانیایی‌ها برخورد شود؛ بر همین اساس حزب کارگر باید با همین رویکرد در معاونت منطقه خاورمیانه، نگاه مثبتی به مقاومت مردم منطقه داشته باشد و با تهدیداتی که رژیم صهیونیستی برای منطقه و نظام بین‌الملل ایجاد می‌کند، برخورد کند.

ادامه حمایت دولت‌های غربی از اسرائیل دهن‌کجی به مردم این کشورهاست

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا در این خصوص به خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار می‌کند: اقتدار و توانمندی سیاسی دولت‌های بزرگ اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، انگلستان و ایالات متحده آمریکا مبتنی بر توانمندی تجاری است و نقش این دولت‌ها در تجارت جهانی سبب شده است تا این دولت‌ها بتوانند به عنوان قدرت بزرگ خود را در جهان معرفی کنند.

وی افزود: وسعت و جمعیت این کشورها بسیار کمتر از کشور ما است، اما قدرتمند بودن آنها وابسته به تجارت جهانی است و همین موضوع این امکان را به آن‌ها می‌دهد که در سراسر جهان قدرت‌نمایی کنند با این وجود گلوگاه اصلی تجارت جهانی امروز در اختیار یمنی‌ها است؛ چرا که آب‌راه راهبردی باب المندب در دریای سرخ محل عبور کشتی‌های تجاری همه کشورها است که از غرب تا شرق عالم از این آب‌راه عبور و کالاهای تجاری خود را جابه‌جا می‌کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح می‌کند: امروز به همت یمنی‌ها این کانال برای کشتی‌هایی که به سمت اسرائیل رفته است یا کشتی‌هایی که حملات هوایی علیه یمن اجرا کرده‌اند، مسدود است. یمنی‌ها ابتدا کشتی‌هایی را که به سمت اسرائیل می‌رفت متوقف می‌کردند، اما در ادامه به دلیل بمباران‌ها و سایر اقدامات آمریکا و انگلستان علیه یمن، آن‌ها را هم هدف موشک‌ها و گلوله‌های خود قرار می‌دهند که موجب اخلال در روند تجارت انگلیس و حامیان اسرائیل شده است.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

وی تاکید می‌کند: در همین رابطه سخنان بدرالدین به قدرت‌نمایی یمنی‌ها اشاره می‌کند که نه‌تنها در باب المندب بلکه در دریای مدیترانه هم موجب اخلال در روند تجارت و کاهش قدرت و افول اقتصاد آن‌ها شده‌اند.

قنادباشی با تاکید بر اینکه تحولات اروپا تحت تأثیر مستقیم اقدامات یمنی‌ها و تحت تأثیر غیرمستقیم حمایت‌های آن‌ها از رژیم صهیونیستی است، می‌گوید: افکار عمومی فرانسه، انگلستان و آلمان متأثر از کودک‌کشی و جنایات رژیم صهیونیستی است و بسیاری از مردم این کشورها خواستار قطع حمایت‌های دولت‌های خود از اسرائیل هستند، بنابراین بخشی از افکار عمومی که قدرت رأی دارند و در انتخابات نقش‌آفرینی می‌کنند می‌توانند بر اتخاذ سیاست‌های دولت‌های خود اثرگذار باشند، بنابراین باید دید افکار عمومی تا چه میزان تأثیر خود را خواهند گذاشت.

وی می‌افزاید: دادگاه‌های کشورهای اروپایی و فرهیختگان این کشورها خواستار قطع رابطه انگلستان و فرانسه و آلمان با اسرائیل هستند و می‌توان گفت اقدام این دولت‌ها در ادامه دادن حمایت از اسرائیل دهن‌کجی به مردم خود این کشورها است.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان می‌کند: هر دولتی که در این کشورها روی کار بیاید برای حفظ بقای خود و استحکام پایه‌های قدرت خود باید خواست عمومی را برای قطع رابطه با اسرائیل نادیده نگیرد و در سیاست‌های خود آن را لحاظ کند.

گرفتاری انگلیس در منجلاب حمایت از رژیم صهیونیستی

به گزارش پردیسان آنلاین، مواضع انصارالله یمن در حالی اعلام می‌شود که اظهارات استارمر به عنوان پیروزی انتخابات در انگلیس نشان می‌دهد تفاوتی در مواضع دو نخست‌وزیر وجود نداشته است. استارمر دی ماه گذشته در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان این ادعا که سکوت در برابر تحرکات ارتش ملی یمن در دریای سرخ جایز نیست، از حمله نظامی انگلیس به مواضع انصارالله یمن حمایت کرده بود.

وی همچون حزب محافظه‌کار، شناسایی کشور مستقل فلسطین را یک ضرورت می‌داند، اما به وقتش! وی پیش‌تر ادعا کرد: در صورت پیروزی در انتخابات، کشور مستقل فلسطین را «در زمان مناسب» و در چارچوب «گفت وگوهای صلح» به رسمیت می‌شناسد.