رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه شهروندان باید با آبگیری پسماندهای خانگی از تولید شیرابه، حاوی انواع آلودگی‌های میکروبی، شیمیایی و زیست محیطی جلوگیری کنند، گفت: شیرابه بیش از ۳۰۰ بار آلوده‌تر از فاضلاب‌های خانگی است و این مایع به راحتی در دل خاک نفوذ و آب‌های زیرزمینی را هم […]

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه شهروندان باید با آبگیری پسماندهای خانگی از تولید شیرابه، حاوی انواع آلودگی‌های میکروبی، شیمیایی و زیست محیطی جلوگیری کنند، گفت: شیرابه بیش از ۳۰۰ بار آلوده‌تر از فاضلاب‌های خانگی است و این مایع به راحتی در دل خاک نفوذ و آب‌های زیرزمینی را هم آلوده می‌کند.

غلامرضا مصطفایی در گفتگو با برنامه صبح سیلک با بیان اینکه شیرابه حتی حاوی فلزات سنگین خطرسازی زیست‌محیطی است، خاطرنشان کرد: اگر این مایع در معابر تبخیر و خشک شود، مواد آن با پراکندگی در هوا محیط زیست را آلوده و سلامت افراد را تهدید می‌کند.

وی کاهش میزان تولید پسماند را باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی، حفظ محیط زیست و در مجموع رسیدن به توسعه پایدار ارزیابی و اذعان کرد: درصد بالایی از زباله‌ها می‌تواند به صورت تفکیک و دوباره به چرخه مصرف بازگردد.

مصطفایی کنترل بیشتر بیماری‌ها را مرتبط با مدیریت پسماند دانست و یادآور شد: پسماندها عوامل رطوبت، غذا و پناهگاه را برای تولید و تکثیر حشراتی مثل پشه فراهم می‌کند و این موجودات هم عامل انتشار بیماری سالک می‌شوند.