نخستین جایزه سال تصویرسازی اشعار سهراب سپهری با معرفی نفرات برتر در فرهنگسرای مهر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان به پایان رسید. در این مراسم که به جهت پیشگیری از شیوع کرونا به صورت محدود با حضور مدیران، داوران و هنرمندان منتخب برگزار شد، شهردار کاشان در سخنانی به بیان ویژگیهای شعر و […]
نخستین جایزه سال تصویرسازی اشعار سهراب سپهری با معرفی نفرات برتر در فرهنگسرای مهر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان به پایان رسید.
در این مراسم که به جهت پیشگیری از شیوع کرونا به صورت محدود با حضور مدیران، داوران و هنرمندان منتخب برگزار شد، شهردار کاشان در سخنانی به بیان ویژگیهای شعر و شخصیت سهراب سپهری پرداخت.
سعید ابریشمیراد با بیان اینکه اشعار سپهری بیشتر عاطفهگرا است و درصدد بیان اعتقاد، مکتب و ذهنیت خاص و واحدی مشابه شعرای معناگرا نیست گفت: مفهوم کلمات ساده و بی آلایش این شاعر نوگرا و عارف بزرگ متعلق به زمان و مکان خاصی نیست و هر خواننده ای در هر گوشه از جهان و در هر زمانی میتواند با آن ارتباط برقرار کند و این ویژگی موجب جاودانگی اشعار او شده است.
وی خاطرنشان کرد: این شاعر، نقاش و عارف برجسته با بیانی ساده از طبیعت پیرامون توانست با زبان شعر بر حقایق به ظاهر ساده طبیعت غالب شده و از آن پرده بردارد و دریچهای نو به آنچه در پیرامون ماست بگشاید.
به گفته وی، این طرز بیان احساسی و لطیف از پدیدهای ساده، عظمتی بیانتها و عمیق را یادآور میشود واین آرمانگرایی شاید بارزترین ویژگی شعر جاوید سهراب سپهری کاشانی باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه سال افزود: سهراب سپهری همچون مولانا در عصر جدید با اشعارش درخشید و اشعارش تا قرنهای آینده تاثیرگذار خواهد بود.
وی به ارائه ۲۱۶ اثر رسیده از ۲۴ استان کشور به دبیرخانه این رویداد اشاره کرد و گفت: پرداختن به سهراب و موج استقبال هنرمندان جوان در جایزه سال نشان داد که در واقع برجسته و بزرگ بودن شخصیت سهراب در نزد هنرمندان به جهت آرمان گرایی و عاطفی بودن این شاعر است.
در اختتامیه این رویداد فرهنگی هنری، هئیت داوران متشکل از محسن حسنپور، مرتضی سهی و علی بوذری از میان ۱۹ اثر در مرحله نهایی، با اهداء دیپلم افتخار، جایزه نقدی و تندیس جایزه سال به زهره بابایی از شیروان خراسان شمالی، مطهره غلامی از تهران و فریبا منوچهریگلجو از همدان به ترتیب به عنوان نفر اول، نفر دوم و نفر سوم تقدیر کرد.
همچنین در این مراسم ستاد برگزاری، جایزه ویژه به همراه لوح تقدیر و تندیس را به مراد فتاحی از شهریار به خاطر استفاده ماهرانه از هنر خوشنویسی در تصویرسازی، حدیث افسرده از ایلام به جهت استفاده ماهرانه از تکنیک متفاوت در تصویر سازی و سعید خویه از تهران برای پذیرش دو اثر در بخش مسابقه اهداء کرد.
مرور برخی از خاطرات سهراب سپهری از زبان علیاصغر صائمکاشانی دوست و هم دوره سهراب سپهری، اجرای موسیقی، سخنرانی حسین صدقی در مورد روند برگزاری جایزه سال، سخنرانی میثم نمکی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، پخش آنونس، معرفی سهراب سپهری از زبان محمدحسین شامخی پژوهشگر و استاد فلسفه و هنر دانشگاه و برپایی نمایشگاه اختصاصی در سالن مهربان فرهنگسرای مهر از آثار پذیرفته شده از برنامههای آیین اختتامیه نخستین جایزه سال تصویرسازی اشعار سهراب سپهری بود.
گفتنی است پیش از این قرار بود این رویداد با عنوان« اتاق آبی» و به عنوان جشنواره تصویر سازی اشعار سهراب سپهری با تلاش سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و طی همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان اجرا شود ولی به پیشنهاد سیدمحمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره به جایزه سال تغییر یافت که با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
Saturday, 23 November , 2024