رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در بازدید از طرح آبرسانی به روستاهای نایین، شاخص برخورداری روستاییان از آب شرب در ایران را ۸۵ درصد اعلام کرد که از میانگین آن در دنیا بالاتر است.

میثم جعفر زاده با بیان این که میانگین دسترسی روستاییان به آب شرب در دنیا ۶۵ درصد است عنوان کرد: با وجود این که شاخص دسترسی روستاییان به آب شرب در کشور از میانگین آن در دنیا بالاتر است اما این عدد و رقم برای ما آنچنان اهمیت ندارد؛ آنچه بیش از هر چیزی مهم است رضایت تک تک مردم به ویژه محرومین است.
وی با بیان این که ما نسبت به ارتقاء رضایتمندی مردم از نظام مسئول هستیم گفت: تامین آب شرب پایدار روستاییان باید ۲۰ سال قبل انجام می شد و هم اکنون که عزم ملی براین امر فراهم شده، همه دست اندرکاران این طرح با همدلی و تعامل با یکدیگر بستر تامین آب شرب روستاییان در کشور را فراهم کنند .
رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اشاره به تامین پایدار آب شرب بیش از ۱۰ هزار روستا در کشور خاطرنشان ساخت: باید با وحدت رویه و حمیتی که مسئولان در اجرای این پروژه مردمی به خرج می دهند در آینده نزدیک شاهد ایجاد زیر ساخت های لازم در دورافتاده ترین روستاهای کشور برای تامین آب شرب باشیم، بطوری که تا چندین دهه دیگر دغدغه خدمات رسانی در بخش آب شرب به روستاییان را نداشته باشیم .
جعفر زاده با اشاره به چگونگی اجرای تاسیسات آب در روستاها گفت: اجرای تاسیسات آب شرب در روستاهای کشور باید مطابق با اصول فنی و مهندسی انجام شود و نظارت کامل و دقیق بر تمام مراحل اجرای این پروژه ها در اقصی نقاط کشور صورت گیرد.
میثم جعفرزاده گفت: آبرسانی به روستاییان باید با تمام توان عملیاتی شود تا پروژه جهاد آبرسانی به روستاها در موعد مقرر به پایان برسد.

وی در بازدید از روند اجرای تاسیسات آبرسانی به روستاهای نایین گفت: از آبفای استان اصفهان انتظار می رود در کمترین زمان ممکن با استفاده از نیروهای متعهد و متخصص زیرساخت های آبرسانی به روستاها را در قالب طرح جهاد آبرسانی را فراهم نمایند.
در ادامه، معاون بهره برداری و توسعه آب آبفای استان اصفهان نیز اعلام کرد: در شهرستان نایین و در مرحله نخست اجرای این طرح، ۲۸۶۰ نفر در ۵۴ روستا از آبرسانی پایدار بهره مند می شوند و علاوه بر حفر و تجهیز دو حلقه چاه آب، ۱۱۷ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، ۴۴۵۰ متر مکعب مخزن و ۵ باب ایستگاه پمپاژ نیز اجرا و احداث می شود.

محسن صالح افزود: در قالب این طرح، ۱۳ مخزن آب در روستاهای نایین احداث می شود که با احداث این مخازن، آب شرب ۶۰ روستا با جمعیت حدود ۵۵۰۰ نفر به صورت پایدار تامین می شود و این روستاها از چرخه آبرسانی سیار حذف می شوند. در حال حاضر احداث مخازن ۱۰۰۰ متر مکعبی تعادلی در محدوده گردنه کهنگ، مخزن ۵۰۰ متر مکعبی بین راهی کوهپایه-علون آباد در مجتمع کوهستان بهارستان، و مخازن ۱۰۰ متر مکعبی روستای کبرآباد و مخزن ۵۰ متر مکعبی رحیم آباد مجتمع روستایی لای سیاه آغاز شده است.

وی افزود: آبرسانی به روستاهای مجتمع روستایی لای سیاه و کوهستان بهارستان نایین در قالب ۲ فاز در دهه فجر سال گذشته و هفته دولت سال جاری به بهره برداری رسید و با اجرای ۶۰ کیلومتر خط انتقال، ۴۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۵۰۰ نفر تحت پوشش آبرسانی پایدار قرار گرفتند.

گفتنی است در مرداد ماه سال جاری توافق نامه آبرسانی شرب به ۳۰۰ روستای استان(قرارداد دوم) به امضاء رسید. در مرحله دوم این تفاهم نامه، آبرسانی پایدار به  ۳۰۰روستا در۲۵ شهرستان استان اصفهان با اجرای ۸۵۰ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب، احداث ۳۴ باب مخزن با حجم کلی۲۰۰۰۰ متر مکعب و احداث ۲۴ باب ایستگاه پمپاژ آب در مدت سه سال با اعتباری بالغ بر ۹۶۰ میلیارد تومان اجرایی می شود.