محمد ابراهیمی روز شنبه در نشست ستاد توسعه بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و پیگیری بیمه کارگران ساختمانی در فرمانداری نوشهر افزود: طی این سالها حدود ۲۲۷ میلیارد تومان نیز تحت عنوان مستمری به دستکم هفت هزار خانوار روستایی و عشایری مازندران پرداخت شد. این مسئول استانی افزایش حدود ۵۲ درصدی حقوق مستمری بگیران زیرپوشش این صندوق و صدور حکم کارگزینی و فیش حقوقی […]
محمد ابراهیمی روز شنبه در نشست ستاد توسعه بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و پیگیری بیمه کارگران ساختمانی در فرمانداری نوشهر افزود: طی این سالها حدود ۲۲۷ میلیارد تومان نیز تحت عنوان مستمری به دستکم هفت هزار خانوار روستایی و عشایری مازندران پرداخت شد.
این مسئول استانی افزایش حدود ۵۲ درصدی حقوق مستمری بگیران زیرپوشش این صندوق و صدور حکم کارگزینی و فیش حقوقی به منظور حفظ کرامت آنان را از دیگر حمایت های صندوق روستائیانو عشایر دانست و گفت: ارائه بیمه رایگان به یک میلیون و ۴۱۰ هزار نفر برای برخی از قشرهای مختلف مردم به ویژه مستمری بگیران تحت پوشش بهزیستی ، کمیته امداد امام خمینی (ره ) ، رانندگان حمل و نقل عمومی ، قالیبافان و صنعتگران صنایع دستی و میراث فرهنگی دیگر خدمات صندوق به اقشار آسیب پذیر بود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در ادامه یکی از مهم ترین خواسته های اعضای این صندوق را دریافت دفترچه درمانی ذکر کرد و افزود: قرار گیری کارگران کارگاهی در شهرهای با جمعیت زیر۲۰ هزار نفر استانزیر زیرپوشش صندوق از جمله مواردی است و تحقق آن منجر به ایجاد انگیزه برای این قشر خواهد شد که درصورت پیگیری نمایندگان عضو کمیسیون های بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نیز اجتماعی تا حدودی می تواند این خواسته ها را محقق سازد.
ابراهیمی همچنین از انتقال حق بیمه بیمه شدگان این صندوق به سایر بیمه و برعکس خبرداد و گفت: این مسئله همواره یکی از مشکلات اساسی بیمه شدگان صندوق بود که خوشبختانه این دغدغه هم روز گذشته با موافقت و دستور وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی طی مصوبه ای نسبت به انتقال حق بیمه ، بیمه شدگان زیرپوشش این صندوق به سایر سازمان ها و صندوق های بازنشستگی یا برعکس برطرف شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر مازندران همچنین به پوشش این صندوق در شهرستان نوشهر اشاره کرد و ادامه داد: تا سال ۱۳۹۶ شمار اعضای این صندوق در شهرستان نوشهر دست کم سه هزار نفر بودند که از آن سال تاکنون این رقم دست کم به ۹ هزار عضو رسیده است و برابر این آمار شهرستان نوشهر از این لحاظ در جایگاه برتر کشوری و استانی قرار دارد.
شرایط سنی صندوق بیمه نیازمند بازنگری
فرماندار نوشهر نیز در این نشست نسبت به کاهش شرایط سنی روستاییان برای قرار گرفتن زیر پوشش این نوع بیمه انتقاد کرد و گفت: در گذشته شرایط سنی برای عضویت در این صندوق در روستاها حدود ۶۰ سال بود که اکنون به ۵۰ سال کاهش یافته است که نیازمند بازنگری مجدد است.
سعید یزدانی افزود : در حال حاضر سن امید به زندگی برای بانوان در کشور حدود ۷۸ سال و آقایان حدود ۷۴ سال گزارش شده و از طرفی دیگر طبق بررسی ها آمار استقبال افراد برای فعالیت در روستاها نیز بیش از ۶۰ سال است که نیازمند توجه بیشتر به مسئله بیمه این اقشار می باشد.
فرماندار نوشهر ، نبود آمار دقیق و روشن از شمار بیمه شدگان در شهرستان را از دیگر مشکلات مربوط به این بخش دانست و ادامه داد : درصورتی که آمار دقیقی با همکاری مسئولان نهادهای مرتبط از جمعیت سنی بالای ۱۵ سال تا ۵۰ یا ۶۰ سال در شهرستان وجود داشته باشد که از این شمار ، چه تعدادشان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی ، صندوق اجتماعی روستاییان و عشایر ، صندوق بیمه بازنشستگی و درمان هستند می توان گستردگی چتر حمایتی بیمهای را مشخص کرد تا افراد محروم نیز از این نوع بیمه برخودار شوند.
یزدانی با بیان اینکه این بیمه به دلیل پرداخت بخش عمده یارانه از سوی دولت جزو بیمه های ارزان قیمت محسوب می شود، گفت: کارگزاران این صندوق باید تلاش کنند تا افراد بیشتری از روستاییان عضو صندوق شوند.
وی همچنین خواستار تبلیغات بیشتر جهت ایجاد انگیزه و رغبت افراد برای عضویت در این صندوق شد.
طرح بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر نوع بیمه دولتی است که از سال ۱۳۸۳ به تصویب هیات وزیران رسید و فعالیت این صندوق از سال ۱۳۸۴ در کشور آغاز شد. طبق گزارش های رسمی ، سال گذشته شهرستان نوشهر از نظر آمار رتبه نخست استانی و رتبه پنجم کشوری را به خود اختصاص داد.
درپایان این نشست به تعداد چهار نفر از بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی ، روستائیان و عشایر شهرستان نوشهر لوح تقدیر اعطا شد
Wednesday, 27 November , 2024