سرمایه‌گذاران دست به ماشه و نوسان‌گیری دور از دسترس در بورس

بورس که با شاخص‌های سبزرنگ کار خود را این هفته آغاز کرد، از میانه هفته وارد فاز افت شد و با کاهش چهار درصدی شاخص کل و ۱.۸ درصدی شاخص هم وزن به کار خود پایان داد. کارشناسان بازار سرمایه سرعت بالای تحولات را مانع نوسان‌گیری می‌دانند و به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کنند سراغ برخی ابزارهای ریسکی نروند.

به گزارش پردیسان آنلاین، بورس که با شاخص‌های سبزرنگ کار خود را این هفته آغاز کرد، از میانه هفته وارد فاز افت شد و با کاهش چهار درصدی شاخص کل و ۱.۸ درصدی شاخص هم وزن به کار خود پایان داد در حالی که دلار بازار آزاد از ابتدای هفته تاکنون ۱.۴ درصد رشد قیمت داشته و طلای ۱۸ عیار نیز در این مدت در حدود چهار درصد گران شده است.

جریان نقدینگی و فضای روانی مثبت در حالی هفته‌های اخیر زمینه را برای رشد بازار سرمایه فراهم کرده که پایداری اخبار سیاسی و واکنش بازار به داده‌های اقتصادی، پیش‌بینی دورنمای بازار را برای سرمایه‌گذاران دشوار می‌کند در این شرایط کارشناسان توصیه‌می‌کنند که معامله‌گران بازار با نگاهی تحلیلی و هوشمندانه برای خرید، فروش یا نگهداری سهام تصمیم بگیرند.

فضای اقتصادی کشور و به ویژه بازار سرمایه در طول این هفته تحت تأثیر سه رویداد مهم قرار داشت که نخستین و مؤثرترین اتفاق، کش و قوس‌های فرایند ادامه مذاکرات هسته‌ای و اظهارات طرفین مذاکرات مبنی بر پیچیده‌تر شدن فضای توافق بود که در نتیجه آن، از روز دوشنبه تا پایان هفته، قیمت انواع طلا و دلار بازار آزاد افزایش و شاخص کل بورس ریزش پیدا کرد.

خبر مهم دیگری که در ابتدای هفته مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفت، مصوبه هیئت دولت مبنی بر نرخ گذاری جدید گازوئیل بود که به گفته کارشناسان بازار سرمایه، این افزایش نرخ جدا از چگونگی و نحوه تأثیرگذاری بر سودآوری شرکت‌های مرتبط با این محصول، توانست تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه در روزهای ابتدایی هفته جاری بگذارد.

خبر دیگری در ابتدای هفته از سوی وزارت کشور اعلام شد، قطع برق صنایع فولادی و سیمانی به مدت ۱۵ روز بود که بر تغییرات قیمت سهام شرکت‌های صنایع مرتبط بی تأثیر نبوده است.

خروج ۷ و نیم همت پول از بازار

نگاهی به عملکرد بورس در هفته پایانی اردیبهشت حکایت از آن دارد که بازدهی بورس در این هفته منفی بود زیرا بازار سهام تحت فشار سنگین ریسک‌های سیاسی قرار داشت، اگرچه معاملات بازار سهام طی دو روز ابتدایی با روندی متعادل و نسبتاً مثبت سپری شد، اما از روز دوشنبه ورق بورس برگشت. تشدید نااطمینانی‌های سیاسی موجب شد تا شاخص کل بورس حدود دو درصد افت کند و سرمایه‌گذاران حقیقی نیز بیش از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از بازار خارج کنند.

در نهایت، بازدهی بورس در هفته پایانی اردیبهشت منفی شد و شاخص کل بورس با افت دو درصدی به کار خود پایان داد. شاخص هم‌وزن نیز که نماینده عملکرد نمادهای کوچک‌تر بازار است، کاهش ۱.۱۳ درصدی را تجربه کرد این در حالی است که بسیاری از نمادها به محدوده‌های حمایتی خود نزدیک شده‌اند، اما نبود خریدار قدرتمند و تداوم فضای نااطمینانی، اجازه بازگشت را نمی‌دهد.

تحلیلگران معتقدند بورس برای بازگشت به روند صعودی نیازمند ثبات نسبی فضای سیاسی و ارسال سیگنال‌های روشن از سوی سیاست‌گذاران اقتصادی است وگرنه روند کنونی تا هفته‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

حجم معاملات خرد به ۴۶ میلیارد برگه سهم رسید

نکته دیگر اینکه حجم معاملات خرد در این هفته افزایش حدود ۱۰ درصدی داشت؛ به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته پایانی اردیبهشت ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۴۶ میلیارد برگه سهم رسید همچنین میانگین ارزش معاملات خرد در این هفته کاهش یافته است؛ به طوری که میانگین هفتگی این شاخص ۱۵ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان شد.

برآیند تراز ورود و خروج پول حقیقی در هفته پایانی اردیبهشت، خروج هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار سهام بود. گفتنی است بخش بزرگی از این مبلغ، در روز سه‌شنبه پس از افزایش ریسک‌های سیاسی از بورس خارج شده است.

در دید بلندمدت اما روند بورس صعودی بوده است؛ طوری که بازدهی ماهانه شاخص کل بیشتر از ۰.۹۸ درصد بوده و این نماگر کف پایین‌تری نداشته که می‌توان آن را نشانه‌ای امیدوارکننده دانست.

سرمایه‌گذاران دست به ماشه و نوسان‌گیری دور از دسترس در بورس

سرعت بالای تحولات مانع نوسان گیری

سیاوش وکیلی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: این روزها به ویژه در ماه‌ها و هفته‌های اخیر بازار به شدت از متغیرهای سیاسی و به طور مشخص مذاکرات اثر پذیرفته است، زیرا هرگونه پیشرفت یا پس رفت که در مذاکرات اتفاق می‌افتد به همان سرعت بازار واکنش نشان می‌دهد البته این شرایط تا حدودی طبیعی است.

وی به سرمایه‌گذارانی که در این مقطع وارد بازار می‌شوند توصیه کرد: افرادی که قصد ورود به بازار دارند باید با توجه به پروفایل ریسک خود ورود کنند و سراغ برخی ابزارهای ریسکی نروند، همچنین اگر روی سهامی سرمایه‌گذاری می‌کنند باید از وجود مزیت‌های بنیادین آن اطمینان داشته باشند.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سرعت بالای تحولات در بورس ادامه داد: با توجه به این سرعت بالا، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند دید نوسان‌گیری داشته باشند زیرا بازار به شکلی و با سرعت عجیبی تغییر جهت می‌دهد که چه در رالی‌های صعودی و چه نزولی، درصد زیادی از افرادی که در انگیزه نوسان‌گیری هستند از شرایط کنونی به طور حتم جا می‌مانند.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری بر مبنای بنیاد و ارزندگی سهام‌ها یادآور شد: افرادی که بر مبنای بنیاد سهام و ارزندگی آن در بورس سرمایه گذاری کرده باشند، در نهایت نوسان‌ها را تحمل می‌کنند تا با برطرف شدن ریسک‌های سیاسی، علت بنیادی به حالت هادی برگردد این مهم‌ترین توصیه برای حضور در بازار سرمایه است.

ریسک‌های سیاسی؛ فراتر از بازار

وکیلی شرایط متغیر روزهای اخیر بورس را ناشی از ریسک‌های سیاسی دانست و گفت: واقعیت این است که کسی نمی‌تواند این ریسک‌ها را پیش‌بینی و برای آنها راهکار ارائه دهد به همین دلیل باید پذیرفت که وضعیت موجود ناشی از یک عامل بسیار فراتر از بازار و عملیات آن است و افراد باید بر مبنای پروفایل ریسک خود اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کنند.

وی درباره شرایط هفته آینده پیش‌بینی کرد: پس از اخباری که درباره ادامه مذاکرات ایران و آمریکا منتشر شد، بازار بلافاصله واکنش منفی نشان داد و صف‌های فروش دیده شد اما با اعلام خبر از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا در روز جمعه پیش رو، دوباره جو خوش‌بینی برگشت.

کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: اکنون همه به این باور رسیدند که اراده ایران و طرف غربی بر توافق است به همین ترتیب همان رالی هفته‌های پیش یعنی در زمان اخبار مثبت از مذاکرات، تکرار خواهد شد پیش بینی می‌شود که سهام بانکی در اولویت خرید سرمایه‌گذاران باشد.

چشم‌انداز رشد به دور از اخبار منفی

وی روند شاخص‌ها در هفته آینده را صعودی پیش‌بینی کرد و ادامه داد: این احتمال وجود دارد که اگر اخبار منفی در روزهای آینده به بازار مخابره نشود، شاخص‌ها روند رو به رشد داشته باشند.

وکیلی با اشاره به شرایط لازم برای رشد بازار سرمایه گفت: شرایط برای رشد بورس وجود ندارد زیرا سرمایه‌گذاران اکنون دست به ماشه هستند و شاهد ماندگاری آنها نیستیم تنها اتفاق مثبت این است که حجم معاملات تا اندازه زیادی افزایش پیدا کرده است تا جایی که به طور میانگین روزی ۲۰ همت معامله و خرید و فروش انجام می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه زمینه برای جبران عقب‌ماندگی بورس در مقایسه با بازارهای رقیب را فراهم ندانست و افزود: هنوز زود است که عقب‌ماندگی بازار سرمایه در مقایسه با رقبا جبران شود زیرا برای این روند باید بازار سمت و سو و روند مستمری پیدا کند، به نظر می‌رسد از نظر بسیاری از فعالان و کارشناسان سیاسی، اراده برای توافق وجود دارد هر چند که این توافق شکننده موقتی و محدود باشد با این پیش‌بینی می‌توان انتظار داشت که فضای مثبت در اقتصاد ادامه دارد که بر بورس نیز تأثیر مثبت خواهد داشت.

به گزارش پردیسان آنلاین، کارشناسان بازار سرمایه روند کنونی بورس را نشان دهنده بهبود موقتی می‌دانند اما با توجه به خروج پول حقیقی و احتیاط سرمایه‌گذاران، احتمال تثبیت شاخص در محدوده فعلی وجود دارد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=324183

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: