یک کارشناس محیط زیست با اشاره به بحران جهانی انرژی و تغییرات اقلیمی، بازگشت به معماری در تأمین انرژی را راهکاری مؤثر برای حفظ منابع انرژی و سازگاری با محیطزیست دانست.
به گزارش پردیسان آنلاین، سید مجید مفیدی در نشست تخصصی دورنمای قم ۱۴۲۰؛ چالشها و فرصتهای پایدار زیستمحیطی پیش روی شهر قم با تأکید بر حفظ انرژی و منابع پایدار اظهار داشت: امروز نه فقط کشور ایران بلکه در تمام جهان مشکلات انرژی وجود دارد؛ اما این مدیریت است که در حفظ و توزیع این انرژی موردتأکید بوده و مورداستفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی در جهان بهخصوص آمریکا یادآور شد: این تغییر اقلیم در جهان باعث شده است با نگاهی نوین به نحو مدیریت انرژی در دورهای گذشته توجه شود و حتی یکی از پژوهشگران برتر آمریکا استفاده از بادگیرهای ساخته شده در شهر یزد را چاره حفظ انرژی در آینده میداند.
دکتر مفیدی معماران را مهمترین حافظان انرژی معرفی و بیان کرد: ساخت ساختمانهایی بهرهمند از سیستمهای انرژی پایدار باید فراتر از هر اولویتی قرار گیرد تا بتوانیم با استفاده از تکنولوژی روز و با نگاه به معماری خشک و گلی در دورههای گذشته ساختمانهای مدرن و با حفظ انرژی و بهرهمندی از انرژی پایدار طراحی کنیم.
وی ساخت ساختمانهای گلی خشتی را در آمریکا یکی از المانهای فرهیختگی عنوان و تصریح کرد: امروز حفظ خاک و تولید انرژی از منابع خورشیدی، زمین گرمی و بادی و البته متناسب با اقلیم هر شهر باید موردتوجه قرار گیرد و خوشبختانه تمام پژوهشهای لازم نیست برای آن انجام شده اما با ابراز تأسف باید بگویم که هنوز مورداستفاده قرار نگرفته است.
دکتر مفیدی شورای اسلامی شهر را یکی از متولیان ساخت ساختمانهای بهرهمند از انرژی پایدار دانست و گفت: خوشبختانه با رایزنیهای انجام شده تهران اقدامات لازم را در هر منطقه و در یک ساختمان بهصورت نمونه آغاز کرده است و امیدواریم این اتفاق خوب در قم نیز رقم بخورد.
وی سپس با ارائه نمونههایی از ساختمانهای بهرهمند از انرژی پایدار تأکید کرد: امروز ما نیازمند دانشی بهروز و دوستدار طبیعت هستیم و هنوز برای جبران آسیبهایی که به طبیعت وارد شده فرصت باقی است و میتوانیم از کار را از طراحی ساختمانها و شهرها آغاز کنیم.