به گزارش پردیسان آنلاین؛رهبر انقلاب اسلامی در پیام نوروزی خود در آغازین روز سال ۱۴۰۱ این سال را به نام «تولید؛ دانش بنیان ؛اشتغال آفرین» نامگذاری کردند.
رهبر انقلاب طی سال های اخیر بر مبحث تولید تمرکز داشتند اما امسال در کنار بحث تولید دو آیتم را مورد توجه قرار دادند. بحث فناوری های دانش بنیان و هم چنین اشتغالزایی مبتنی بر کارآفرینی دو نکته ایی بود که جزو تاکیدات مهم رهبری در پیام نوروزی سال ۱۴۰۱ قابل تامل می باشد و هدف از تعیین چنین شعارهایی جهت دهی مسئولان دستگاهها و آحاد مردم است .
حال با توجه به وجود ظرفیت های نیروی انسانی مطلوب در مراکز علمی و دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان می توان از این دستاوردهای فناورانه در زمینه های مختلف استفاده کرد البته اگر مسئولان بتوانند بسترهای لازم را برای ایده پردازی و فعالیت این شرکت ها فراهم کنند می توان از خروجی این فناوریهای علمی در صنعت؛ اقتصاد و هم چنین مدیریت شهری بهره گرفت.
مجموعه هایی مانند شهرداری ها نیازمند برخورداری از ایده های فناورانه در قالب دانش بنیان هستند تا با راهکارهای نوآورانه در حل مسائل شهری و ارتقای آن مطلوب کنند، در این راستا برای لبیک به کاربردی شدن شعار رهبری مجموعه مدیریت شهری کلانشهر قم بهره گیری از ایده های فناورانه را در برنامه های آتی خود اتخاذ کرده است.
در استانی مانند قم که اقلیمی کویری و دارای محدودیت منابع آبی است بهره گیری از ایده های دانش بنیان توانسته اهرم نجاتی برای این شهر باشد چرا که امروز شهر قم جزو کلانشهرهای سبز کشور به شمار می رود که با خلاقیت و بهره گیری از روشهای فناورانه در زمینه بهره گیری از منابع آبی فضای سبزرا توسعه بخشد.
گام بلند مدیریت شهری به سمت ایده های فناورانه
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار پردیسان آنلاین می گوید: هر سال در کشور ما از سوی رهبری سالها نامگذاری و شعاری مشخص خواهد شد و طی چند سال گذشته محور همه شعارها در حوزه اقتصاد و تولید بوده که به عنوان راهکاری برای بهبود اقتصاد کشور به شمار می رود.
سید محمد حسین دهناد می افزاید: مولفه هایی در کنار تولید امسال بیان شده که همان بهره گیری از مباحث دانش بنیان و استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی و تاکید بر تولید ،اشتغال و افزایش کارآفرینی است این شعار باید تبدیل به یک راهبرد باشد و هرکدام از ما طبق مسئولیتی که داریم باید این راهبرد را به عمل تبدیل کنیم.
سید محمد حسین دهناد می افزاید: ما در کشور در زمینه دانش بنیان ظرفیت های مختلفی داریم اما در زمینه کاربردی کردن آنها و خروجی پژوهشی وضعیت مناسبی نداریم؛ مدیریت شهری همگام با سایر دستگاهها وظیفه سنگینی در استفاده بیش از بیش از ظرفیتهای علمی کشور دارد.
به گفته این مسئول؛ در استان قم مراکز مهم علمی مهمی وجود دارند از مراکز دانشگاهی تا حوزوی و هم چنین پارک های علم و فناوری و مرکز رشد می توانند ظرفیت هایی برای تحقق شعار سال باشند در استان بیش از ۳۰ مجموعه علمی فعالیت دارند که یک سری خروجی های پژوهشی دارند که برخی کاربردی و برخی بنیادی هستند.
وی عنوان می کند: کشور در زمینه دانش بنیان ظرفیت های مختلفی دارد اما در زمینه کاربردی کردن آنها و خروجی پژوهشی وضعیت نامطلوبی داریم برای تحقق شعار سال ،شورای ششم مرکز شورای پژوهشی تشکیل داده است.
دهناد در ادامه بیان می کند: این مرکز تنها با هدف فراهم شدن بستری برای ایده پردازی و بهره گیری از ایده های فناورانه در زمینه مدیریت شهری ایجاد شده تا هر فردی که در زمینه های شهری ایده های فناورانه ایی داشته باشد ما امادگی لازم داریم تا از این ظرفیت استفاده و زیرساخت و بستر لازم را برای فعالیت آن فراهم و از آن حمایت کنیم.
مدیریت شهری به سمت بهره گیری از ایده های فناورانه گام برمی دارد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم عنوان می کند: امسال نیازها و زمینه های مختلفی که می توان از شرکت های دانش بنیان استفاده کرد را دسته بندی کردیم تا براساس نیاز در توسعه کلانشهر قم از آن بهره مند شویم.
دهناد می افزاید: در زمینه های مختلف شهری می توان از ایده های دانش بنیان بهره گرفت از جمله دوام زیرساختهای حملونقلی به ویژه در زمینه روسازی معابرچرا که هستند شرکت های فناورانه ایی که در زمینه نانو و تولید انواع پولیمرها فعالیت دارند هم چنین در زمینه جمعآوری، تفکیک و بازیافت پسماندهای شهری، صرفهجویی در مصرف آب موردنیاز برای فضاهای سبز شهری از این ایده ها می توان بهره مند شد.
وی عنوان می کند: هوشمندسازی و یکپارچهسازی تجهیزات ترافیکی، الکترونیکی کردن و راهاندازی سامانههای ارائه خدمات شهروندی، طراحی شهری تابآور و اصلاح بافتهای ناکارآمد و طراحی نرمافزارهای گردشگری ازدیگر زمینههایی است که مجموعههای دانشبنیان و علمی پژوهشی میتوانند نقشآفرینی کنند.
به گفته این مسئول؛ شهرداری اخیرا با یک شرکت دانش بنیان در زمینه دام و طول عمر رنگ خط کشی خیابان و معابر شهری وارد مذاکره شده است و قرار است برای این امر با این شرکت همکاری و از ایده های فناورانه آن بهره گیرد.
بهره گیری از ظرفیت های دانش بنیان در حوزه فضای سبز
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم در گفت وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین به بهره گیری از فناوری های دانش بنیان با توجه به محدودیت منابع آبی برای توسعه فضای سبز استان می گوید: تدوین طرح جامع آب، استفاده از منابع آب خام، استفاده از پساب فاضلاب، توسعه شبکه آبیاری تحت فشار، استفاده از مالچ چوب و استفاده از گونه های سازگار با اقلیم قم از جمله اقدامات این سازمان در راستای رفع محدودیت منابع آبی در توسعه فضای سبز شهر قم می باشد .
پیام جوادیان می افزاید: اقدامات زیادی با کمک مجموعه های دانش بنیان برای رفع مشکل محدودیت منابع آبی استان انجام شده است استفاده از منابع آب خام با پیگیری هایی که صورت گرفت عملیاتی شد و با مجوزهای اخذ شده چندین حلقه چاه حفر شده تا بتوانیم منابع مورد نیاز را تامین کنیم.
وی می افزاید: هم چنین سهمیه خوبی به شهرداری در این زمینه اختصاص یافت و در حال حاضر بیش از ۳۰ لیتر در ثانیه تصفیه پساب در حال انجام بوده و خط انتقال آن در حال اجرا است که به زودی تکمیل می شود.
به گفته وی؛ با شروع استفاده از این پساب قسمت های زیادی از فضای سبز جنگلی و کمربند سبز با این منابع آبیاری خواهند شد و شاهد توسعه آنها خواهیم بودو طی سه سال اخیر این مطالعات در حال انجام است و ۱۰ ها گونه جدید شناسایی شده که مناسب اقلیم قم و شرایط آبی آن می باشد.
ورود شرکت های دانش بنیان در صنعت ساخت وساز
مدیرعامل شرکت دانش بنیان «بنا یار مهراز ایرانیان» در گفت وگوی اختصاصی با پردیسان آنلاین می گوید: ماهیت این شرکت ارائه خدمات فناورانه در صنعت ساخت بوده و با توجه به پیشرفتهای روز دنیا، آخرین فناوریهای روز دنیا را در اختیار کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران قرار میدهد بدین ترتیب که کلیه بخش های معماری، سازه برقی و مکانیکی یک پروژه قبل از ساخت در محیط نرمافزاری مدلسازی و مصورسازی شده و نهایتاً در همین نرمافزارها تجمیع میگردد.
سعید خلیلی بیان می کند: اعضای هیئت مدیره این شرکت افتخار حضور در تیم تدوینکننده اولین و تنها دستورالعمل اجرایی پیادهسازی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در پروژههای نظام فنی اجرایی کشور را که توسط دانشگاه علم و صنعت ایران برای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران تدوین گردید را دارند.
وی در ارتباط با نحوه فعالیت این شرکت عنوان می کند: ارائه این خدمات در طیف وسیعی از پروژهها اعم از پروژههای مسکونی، تجاری، اداری، درمانی، آموزشی، صنعتی، ریلی و مترو، فرودگاهی، صنعتی، نفت و گاز و پتروشیمی صورت میپذیرد و با توجه به سطح فناوری و میزان جزئیات موردنیاز آن پروژه نیروی متخصص موردنظر اختصاص مییابد.
ورود فناوری در پروژه های عمرانی قم
مدیرعامل شرکت دانش بنیان بنا یار مهراز ایرانیان در ادامه می افزاید: این شرکت در پروژه های عمرانی شهر قم نیز ورود داشته و در این زمینه پروژه های مهمی را اجرا کرده است که مهم ترین آن اجرای ساختمان اداری سازمان نظاممهندسی ساختمان استان قم، ، پیادهسازی و مدل سازی در کلینیک بیمارستان شهید بهشتی استان قم و ۴۷۰ واحد از پروژه افق متعلق به سازمان مسکن انقلاب اسلامی که به صورت مدل سازی و شبیه سازی شده اجرا گردیده است.
- نویسنده : هیفا پردل
Friday, 22 November , 2024