به گزارش پردیسان آنلاین/حامد دریس؛زمستان سال ۱۳۸۶ برای قریب به اتفاق هموطنان ما فراموش نشدنی خواهد بود.برودت ناگهانی و بی سابقه هوا در کشور و بارش برف نقاط بیشتر کشور را فرا گرفت و در دیگر مناطق نیز سرما و بارش باران روزهای سختی را بوجود آورد.
اختلال در سیستم ارتباطی شهرها و خطوط بین شهری ، ایجاد آسیب به بخش های مختلف خطوط و پست های انتقال و توزیع برق ، افت فشار گاز و ایجاد اختلال در زندگی شهروندان از عمده ترین مشکللات ایجاد شده می باشد که به دنبال آن تعطیلی موقت بخش های مختلف اداری و مدارس را نیز به دنبال داشت.
در این راستا اقدامات مدیریتی و عملیاتی از سوی دستگاه های مرتبط جهت کنترل شرایط اضطراری ایجاد شده از جمله تهیه تجهیزات تخصصی و غیره صورت گرفت.شهرداری ها نیز بعنوان متولی اصلی ارائه خدمات شهری مسئولیت کنترل شرایط بحرانی ناشی از بارش برف و جو سرما در شهرها را داشته و می بایست ضمن آمادگی در مواجهه با این شرایط اقدام به عملیات پاکسازی معابر و فضاهای شهری نماید.
بدین منظور شهرداری ها با توجه به وظایف خود در شهرها باید با پیش اندیشی و تدارک تجهیزات مناسب آمادگی لازم را برای مواجهه با آن داشته باشند. دراین خصوص تشکیل ستاد عملیات زمستانی در سطح شهرداری های کشور جهت کنترل و مقابله با مشکلات ناشی از نزولات آسمانی، امری لازم بوده که در دستور کار شهرداری ها قرار گرفته است.
لزوم اطلاعرسانی اقدامات انجامشده در رفع آبگرفتگیهای شهر قم
سید مجتبی سبحانی ثابت ضمن قدردانی از عملکرد حوزه خدمات شهری شهرداری قم اظهار داشت: هرسال این مانور زمستانه به بهترین شکل و با بیشترین توان شهرداری برگزار میشود.
وی گردآوری ماشینآلات مکانیزه سبک و سنگین موتوری خدمات شهری در مناطق هشتگانه را موردتوجه قرارداد و افزود: شهرداری در این مانور علاوه بر ارزیابی ماشینآلات خدمات شهری در مناطق هشتگانه شهرداری، توان خود را در مدیریت شهر نیز در فصل سرما ارزیابی میکند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم، اجرای مانور را تنها امکان حذف خطاهایی عملیاتی دانست و بیان کرد: با اجرای مانورهای پیدرپی میتوانیم توان اجرای عملیات را در سازمانهای تابعه افزایش داده که در این بازه ۱۵ ساله گذشته، افزایش توان شهرداری قابلتقدیر است.
وی با تأکید بر انجام تستهای مکرر دستگاهها و ماشینآلات موتوری خدمات شهری تصریح کرد: شورا اسلامی شهر نیز برای تأمین سلامت و ایمنی شهروندان تلاش خود را کرده و همکاریهای لازم را با شهرداری خواهد داشت.
سبحانی ثابت با یادآوری مجدد فعالیتها و اقدامات حوزه خدمات شهری در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان خاطرنشان کرد: پرسنل شهرداری همیشه در عزا و شادی و تعطیلات درگیر بوده و بهصورت شبانهروزی در کنار شهروندان هستند.
وی سپس به مشکلات آبگرفتگی چند سال اخیر شهر اشاره کرد و گفت: با تغییر اقلیم در چند سال گذشته شاهد آبگرفتگی در بخشهایی در شهر بودیم، اما در همه شرایط خدمات شهری حضورداشته و گاهی تا پاسی از نیمهشب این عوامل برای رفع مشکلات حضور دارند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم، اقدامات شهرداری برای رفع آبگرفتگیها را موردتوجه قرارداد و یادآور شد: اقدامات خوبی در این حوزه انجامشده و امیدواریم بهزودی شاهد رفع مشکلات باقیمانده در شهر باشیم.
وی در پایان با تشکر دوباره از عملکرد حوزه خدمات شهری شهرداری قم تصریح کرد: آمار و اطلاعات را در اختیار شهروندان قرار دهید تا شهروندان آرامش پیداکرده و بدانند در همه مناطق این اقدامات در حال انجام است و همچنین به پرسنل حوزه خدمات شهری برای افزایش انگیزه باید توجه بیشتری شود.
حضور شبانهروزی شهرداری در حل بحرانهای شهر/لزوم توجه به افزایش تابآوری شهری
محسن اروجی نیز با اشاره به حضور پررنگ و اثربخش شهرداری قم در دو سال گذشته در کنترل و مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: شهرداری قم و بخش خدمات شهری از روزهای اول شیوع ویروس کرونا با ضدعفونی شهر حضورداشته و بسیاری از خلأهای شهر را برطرف کردهاند.
وی با تشکر و قدردانی از عملکرد حوزه خدمات شهری شهرداری قم افزود: شهرداری در همه بحرانها و مشکلات شهر حضورداشته و این مدیریت منوط به سرما و برف نیست و حتی در گرما و زمان مشکلات کمآبی با مدیریت آب در فضای سبز در کنار شهر بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با تأکید بر حضور شهرداری در کنار مردم یادآور شد: ما هفتهای بدون بحران در شهر نداشتهایم و در همه شرایط شهرداری در کنار مردم بوده و تا حل مشکل و بحران، یکی از مناطق و سازمانها تابعه شهرداری درصحنه حضور دارد.
وی اداره کل مدیریت بحران استان را دستگاهی هماهنگکننده در استان مطرح و ابراز کرد: در هر ساعت از شبانهروز که با مدیران شهری تماس گرفته میشود، پاسخگو بوده و هماهنگیهای لازم انجام میشود که شهر قم به داشتن چنین نیروهایی به خود میبالد.
اروجی آمادگی شهرداری قم را در اجرای عملیاتیهای خارج از استان نیز قابلتوجه دانست و تصریح کرد: گاهی نیروهای آتشنشانی برای اجرای عملیات به سایر بخشها و حتی شهرها در کمترین زمان اعزامشدهاند و آمادگی لازم آنها در اجرای عملیات قابلتوجه و تقدیر است.
وی همکاری شهرداری با سایر دستگاههای خدمات رسان را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم شورای شهر نیز در اجرای قانون تابآوری در مدیریت بحران کشور اهمیت و موضوعیتی که به شوراها دادهشده را موردتوجه قرار دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم، هزینه کردن در بخش مدیریت بحران را سرمایهگذاری دانست و تأکید کرد: تجهیز شهر در بخشهای مختلف برای افزایش ایمنی، حفظ سرمایههای شهر بوده و باید تابآوری شهر را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: متأسفانه بعضی از مدیران افزایش تجهیزات خدمات رسان شهر را هزینه میدانند و باید نگاه خود را از هزینه کرد به سرمایهگذاری تغییر دهند و امیدواریم روزی در شهر جشن ایمنی گرفته و بگوییم کمترین حادثه را داشتهایم.
اروجی خطاب به معاون خدمات شهری شهرداری قم اظهار داشت: تا امروز کارهای زیادی در این حوزه انجامشده اما خواستار توجه بیشتری در این حوزه هستیم و باید این مانورها بیشتر و با توان بیشتری برگزار شود و در چند سال گذشته توان شهر با افزایش مانورها افزایش قابلتوجه ای داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم در پایان یادآور شد: اجرای مانورها در دو بخش ایمنی حوزه نفت و گاز و ایمنی مدارس تأثیر بسیاری داشته و امیدواریم این مانورها در بافت فرسوده نیز اجراشده و سبب رفع مشکلات این بخش از شهر نیز شود.
خریداری تجهیزات جدید زمستانی
سید محسن میرهادی در گفتگو با پردیسان آنلاین با اشاره به اینکه این مانور عملیات زمستانی بهمنظور کسب آمادگی لازم در مجموعه شهرداری برگزار میشود، اظهار کرد: این مانور با همکاری سایر دستگاهها، شهرداران مناطق و روسای سازمانهای تابعه از یک ماه قبل برنامهریزیشده و برگزار میشود.
وی ادامه داد: بهروزرسانی تجهیزات و امکانات موردنیاز بحران صورت گرفته و یکی از اهداف مانور کسب آمادگی برای پیامدهای حاصل از بارش برف و یخبندان بوده که این کار در مجموعه انجامشده است.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه برای ایجاد وحدت رویه در مجموعه شهرداری و مناطق هشتگانه جلسات متعددی برگزار و این مهم محقق شد، ابراز کرد: شرح وظایف دستگاههای مختلف در زمان عملیات مشخص و نقشههای برفروبی در هر منطقه تهیهشده است و امیدواریم شرایط مطلوبی را در زمان بارش و بعد از آن داشته باشیم.
میرهادی، مشارکت و تعامل شهروندان در روزهای بحرانی چه در بارندگی و چه یخبندان را ضروری دانست و گفت: پایش مخاطرات جوی از دیگر اقداماتی بوده که بهصورت مستمر در حال انجام است تا با تعیین زمان بارندگی بتوانیم آمادگی کاملی را در سطح مناطق ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نیروی شهرداری از مجموعههای مختلف در طرح زمستانی حضور دارند، بیان کرد: ۳۰۰ دستگاه ماشین سبک و سنگین و تجهیزات زمستانی برای برفروبی در این مانور مورد استفاده قرار خواهند گرفت؛ همچنین چهار دستگاه نمکپاش تهیهشده و دو دستگاه دیگر نیز در حال خریداری است.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم، از تهیه ۲۷۰ باکس شن و نمک برای استقرار در اطراف سطوح شیبدار خبر داد و گفت: چهار هزار تن نمک برای یک دوره بارش تهیهشده که در صورت نیاز بازهم خریداری میشود.
میرهادی افزود: در موضوع آبگرفتگیها با پیگیری شهرداران مناطق و معاونت خدمات شهری ۱۶۸ نقطه در سطح شهر شناسایی شد که ۱۲۵ مورد رفع مشکل شده و ۳۸ مشکل بهصورت بلندمدت در دستور کار قرارگرفته و مابقی در سال بعد رفع خواهد شد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه خرید ماشینآلات مکانیزه با حمایت شهردار و شورای شهر در چند سال گذشته انجامشده است، خاطرنشان کرد: امروز هم از سه تانکر مکنده و یک دستگاه جرثقیل رونمایی میکنیم.
آمادگی سازمان آتشنشانی شهرداری قم برای رفع هرگونه آبگرفتگی منازل
عباس جعفری نیز از آمادگی سازمان آتشنشانی برای حل بحرانهای آبگرفتگی بهعنوان یکی از سازمانهای تابعه شهرداری خبر داد و اظهار داشت: آتشنشانی تجهیزات لازم را برای رفع آبگرفتگی منازل تأمین و خریداری کرده است.
وی تجهیزات و امکانات خریداریشده برای رفع آبگرفتگی منازل را موردبررسی قرارداد و افزود: در چند سال گذشته بهخصوص سال گذشته تجهیزات کاملی جهت برطرف کردن آبگرفتگی منازل خریداریشده و در اختیار نیروها در ایستگاهها قرارگرفته است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم تصریح کرد: سازمان آتشنشانی ازنظر دستگاه موتورپمپ وضعیت مطلوبی در آبکشی داشته و امسال یک نمونه پمپ خریداریشده که ۶ هزار مترمکعب در دقیقه آبکشی میکند.
وی ادامه داد: ازجمله تجهیزات سازمان، رومینها، کفکشها و پمپهای قایقی بوده که همگی در آبگرفتگی منازل مورداستفاده قرارگرفته و با تمام تجهیزات در خدمت شهروندان بوده و امیدواریم امسال بارندگیهای کمخطر و بیخطر برای شهروندان داشته باشیم.
تدوین برنامه عملیاتی زمستانه مناطق هشتگانه شهری قم
علیاکبر رحیمی به نحوه اجرای مانور زمستانه اشاره کرد و اظهار داشت: هرسال این مانور با اورهال شدن تجهیزات و رفع کمبودهای سال گذشته اجراشده و تمهیدات لازم برای رفع نواقص اندیشیده میشود.
وی از آمادگی مدیریت بحران در پشتیبانی از مناطق هشتگانه خبر داد و افزود: مجموعه مدیریت بحران مانند سنوات گذشته ضمن آمادگی برای پشتیانی همکاران خدمات شهری بهعنوان پشتیان مناطق هشتگانه حضور پررنگی دارد.
مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم ادامه داد: این مرکز امروز با بخشی از تجهیزات خود در مانور شرکت کرده و بر اساس برنامهریزی عملیاتی که از قبل تدوینشده خدمات خود را ارائه خواهد داد.
وی همچنین از تدوین برنامه عملیاتی مناطق هشتگانه خبر داد و تصریح کرد: در برنامه عملیاتی مناطق هشتگانه نقش و جایگاه هریک از پرسنل حوزه خدمات شهری و مناطق مشخصشده و در صورت بروز هرگونه مشکل، هر فردی نقش خود را ایفا میکند و ما نیز بهعنوان نیروی پشتیبان و ستادی حضور خواهیم داشت.
آبریزهای فرامنطقهای از مشکلات منطقه ۵ شهر قم در زمان بارش است
سرپرست منطقه پنج شهرداری قم با اشاره به مشکلات آبهای سطحی در این منطقه گفت: مهمترین مشکل این منطقه زینالعابدین قراچورلو اظهار داشت: امسال با توجه به پیشبینیهایی که سازمان هواشناسی داشته بارش برف خوبی در شهر خواهیم داشت.
وی به مشکلات مناطق در صورت بارش باران و برف اشاره کرد و افزود: متأسفانه بعضی از مناطق ما مشکلات بیشتری نسبت به سایر مناطق داشته و عوامل بیرونی باعث ایجاد بحران در این مناطق میشود.
سرپرست منطقه پنج شهرداری قم، مشکلات این منطقه را مورد ارزیابی قرارداد و تصریح کرد: متأسفانه مشکلات منطقه پنج تنها از درون منطقه نبوده و از سایر مناطق و بخشهای خارج از محدوده نیز تهدید میشود.
وی یکی از مشکلات این منطقه را سرازیری آبهای مناطق یک و چهار دانست و ابراز کرد: در صورت بارش بخشی از آبهای مناطق یک و چهار وارد این منطقه شده و مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد میکند.
قراچورلو ادامه داد: مهمترین مشکل این منطقه سرازیری آبهای کوه دوبرادران به علت شیب زیاد این بخش بوده که متأسفانه نهادها و سازمانهای متولی کار زیادی برای کنترل این آبها نکرده و این منطقه را دچار مشکلات زیادی کرده است.
وی اجرای سیلبندها را برای کنترل آب به این منطقه کافی ندانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از ورود آب از سمت کوه دوبرادران به منطقه ۵ نیازمند اقدامات بیشتری بوده و امیدواریم نهادهای متولی برای حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.
- نویسنده : حامد دریس
Friday, 22 November , 2024