به گزارش عصر سهشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن قم، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه هیات رئیسه این اتاق در سالن جلسههای نمایشگاه بینالمللی استان با تاکید بر ضرورت همراهی مسئولان در رفع مشکل زمین و همچنین راه دسترسی طرح نمایشگاه اظهار داشت: همراهی نکردن مسئولان، مشکلهای زیادی را برای تکمیل این طرح به وجود آورد، […]
به گزارش عصر سهشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن قم، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه هیات رئیسه این اتاق در سالن جلسههای نمایشگاه بینالمللی استان با تاکید بر ضرورت همراهی مسئولان در رفع مشکل زمین و همچنین راه دسترسی طرح نمایشگاه اظهار داشت: همراهی نکردن مسئولان، مشکلهای زیادی را برای تکمیل این طرح به وجود آورد، در حالی که هزینههای زیادی برای اجرای آن شده است.
وی افزود: مشکلهای زمین و دسترسی راه مستقیم باید رفع شود و در این باره پیگیری لازم صورت پذیرد، نمایشگاه بین المللی قم در مسیر رشد و توسعه استان است و بیتوجهی به آن و افزایش هزینهها به صلاح استان نیست.
وی بیان کرد: اتمام این طرح بزرگ، وابسته به همراهی وزارت راه و سازمان متبوع در استان است و باید در این خصوص تصمیمهای دقیق اندیشیده تا موانع رفع شود و ما نیز با توجه به عزم دولت و قول مساعد وزیران در رفع مشکلها، مسائل استان را پیگیری میکنیم.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مجموعه خدماتی و رفاهی به نفع توسعه و اقتصاد قم و مردم است و بخش خصوصی نیز با تلاش و سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال مولد را داشته است و باید از آن حمایت شود.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: قم شاه راه ۱۷ استان است و با استفاده از ظرفیت این نمایشگاه میتوان نمایشگاههای بین المللی و ملی متعددی را در استان برپا نمود و در این زمینه نیازمند توسعه زیرساخت.های لازم برای اقامت گردشگران و مسافران و مهمانان خارجی و داخلی هستیم.
وی گفت: این نمایشگاه بارانداز مهمی برای اقتصاد و تجارت در استان است و باید در چشم انداز بلند مدت در مورد منوریل و فرودگاه به نحوی که باعث رونق این نمایشگاه و استان شود، برنامهریزی لازم صورت گیرد.
وی افزود: قم زمینه صنایع آلاینده و صنایع آب بر را ندارد و منابع زیر زمینی نیز اجازه توسعه کشاورزی و دامداری را نمیدهد هر چند باید ظرفیتهای کشاورزی و دامداری در قم را حفظ کرد و با شیوههای نوین وارد عرصه تولید شد، اما در مجموع، قم دارای ظرفیتهای مهمی در صنعت و صادرات و تجارت است.
وی افزود: باید بر روی توریسم تجاری و مذهبی در قم سرمایهگذاری کنیم و مهمترین زیرساخت تجاری در قم نیز فرودگاه است که فراهم نمودن امکانات لازم برای آن ضروری میباشد.
وی گفت: مسئولان وظیفه پشتیبانی و حمایت از بخش خصوصی را دارند و باید از نمایشگاه بینالمللی قم و دیگر طرحهای اقتصادی به خوبی حمایت کنند، اگر تحریمها رفع نشود باید آن را خنثی کنیم و صادرات غیرنفتی را در اولویت قرار دهیم.
وی یادآور شد: قم ششمین جایگاه را در کشور در زمینه کشاورزی دارد و یکی از نقاط مثبت در کشاورزی رویکرد تولیدهای گلخانهای است و از نظر مصرف آب نیز با شرایط سازگار است و در این بخش نیز میتوانیم به پبشرفتهای خوبی دست یابیم.
واگذار نکردن زمین باعث افزایش هزینههای نمایشگاه قم شد
رئیس اتاق بازرگانی قم نیز در این جلسه با اشاره به تامین هزینههای روند ساخت و ساز نمایشگاه دائمی قم توسط بخش خصوصی و همراهی مسئولان در تکمیل طرح گفت: متاسفانه ارزش پول بسیار پایین آمده و تورم، هزینه زیادی به سرمایه گذاران تحمیل نمود، اما توقف در واگذاری زمین و راه دسترسی خود موجب افزایش هزینههای دیگری شده است.
ابوالفضل خاکی ادامه داد: تاکنون بخش خصوصی بیش از هزار میلیارد ریال برای این طرح هزینه کرده، و باید مبالغ بیشتری را نیز با توجه به شرایط و گستردگی طرح متحمل شود تا مجموعهای کامل در اختیار استان قرار گیرد.
خاکی گفت: برغم توصیههای استاندار سابق قم، همچنان در صدور مجوز احداث راه دسترسی مسائلی مطرح میشود که روند پایانی نمایشگاه را با مواردی مواجه و زمان افتتاحیه را تغییر داده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با حمایت از بخش خصوصی در آینده نزدیک شاهد افتتاح این طرح عظیم نمایشگاهی که ظرفیت بسیار ارزشمندی به لحاظ اقتصادی است باشیم.
وی بیان کرد: باید زیرساختها در جهت جذب سرمایهگذار و راه اندازی به موقع نمایشگاه و رفع دیگر موانع در مسیر رشد و توسعه اقتصادی قم فراهم شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اتاق بازرگانی قم حمایت از سرمایه گذاران را یک خط مشی برای جذب سرمایه به استان تعریف کرده است.
خاکی افزود: با همراهی همه مسئولان میتوانیم در یک برنامه کوتاه مدت و بلند مدت شاهد تحولهای عظیم در استان باشیم.
در ادامه جلسه مدیر عامل نمایشگاه بین المللی قم نیز گفت: ۲ سالن نمایشگاهی بین المللی و یک سالن سه هزار متری آماده افتتاح است و در مجموع فضای ۱۰ هزار متری برای افتتاح مرحله اول و سرمایهگذاری صنوف آماده بهره برداری است.
صابر عمو رسولی بیان کرد: در این مجموعه، پلی احداث شده که فضای زیبایی برای نمایشگاه فراهم آورده است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط زیست محیطی استان، نمایشگاه به گونهای ساخته شده که هوای معتدلی در آن ایجاد شود و شاخصههای زیست محیطی و اسلامی و ایرانی از جمله اقامتگاه، سالنهای آمفی تئاتر، مسجد و رستوران در آن پیش بینی شده تا فضای مطلوبی برای حضور خانوادهها فراهم شود.
وی گفت: با ایجاد راه دسترسی از آزادراه قم _ تهران، اقدامهای لازم برای افتتاح مرحله یک این نمایشگاه هرچه سریعتر تسریع شود.
عمو رسولی خاطرنشان کرد: این طرح ظرفیت اشتغالزایی بیش از پنج هزار تَن را دارد و با چنین ظرفیت عظیمی امیدواریم با همکاری همه مسئولان شاهد رشد و توسعه زیرساختهای لازم برای جذب توریسم در استان باشیم.
نمایشگاه بینالمللی قم در زمینی به مساحت ۷۵ هزار مترمربع در کیلومتر یک آزادراه قم – تهران در حال احداث میباشد.
Monday, 9 December , 2024