به گزارش پردیسان آنلاین از اصفهان، ملیحه صباغان، مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان، در نشست پژوهشی با عنوان «اهمیت و جایگاه نوشتن در روایات اهل بیت علیهم السلام» در جمع طلاب این مرکز تخصصی با اشاره به روایتی از پیامبر که فرمودند: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ : طَلَبُ […]
به گزارش پردیسان آنلاین از اصفهان، ملیحه صباغان، مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان، در نشست پژوهشی با عنوان «اهمیت و جایگاه نوشتن در روایات اهل بیت علیهم السلام» در جمع طلاب این مرکز تخصصی با اشاره به روایتی از پیامبر که فرمودند: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ : طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِیضَهٌ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَهٍ گفت: کتاب دروازه ای به سوی جهان گسترده ی دانش و معرفت است و ارائه ی کتاب های خوب یکی از بهترین ابزارها برای به کمال رساندن انسان هاست و کسی که در این دنیا ی زیبا زندگی می کند نمی تواند با دنیای کتاب بی ارتباط باشد. لذا یکی از بهترین و با ارزش ترین هدیه ها به همنوعانمان همین کتاب است.
وی در بیان اهمیت کتابخوانی در قرآن و روایات بیان کرد: اسلام به علم و دانش اهمیت ویژه و ارزشی فوق العاده می دهد تا جایی که دستور داده شده «اطلُبوا العِلمَ مِنَ المَهدِ إلَی اللَّحْدِ» و اهل بیت علیهم السلام در این زمینه روایات بسیاری دارند.
صباغان در ادامه افزود: اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام سفارش بسیار زیادی در امر کتابت و نگارش مطالب علمی به صورت مطلق دارند، پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: علم و دانش را به بند کشید و از آن نگهبانی کنید. یاران عرض کردند چگونه؟ حضرت می فرمایند با کتابت و نگارش آن. همچنین پیامبر صلوات الله علیه فرمودند: هنگامی که مومنی از دنیا رود حتی اگر یک برگ نوشته ازعلم خود باقی بگذارد این برگ به صورت پوشش و حفاظی میان او ومیان آتش جهنم خواهد بود. و خداوند متعال در برابر هر حرفی که در آن نگارش یافته است شهری گستره تر از دنیا در انچه در ان است به وی عطا می کند.
وی گفت: قرآن به عنوان برترین کتاب می تواند الگوی مناسبی جهت رعایت حدود. کتاب هایی که نگارش می شود باید همانند قرآن به دور از افراط و تفریط و در مسیر هدف الهی قرار گیرد و روح همه ی تشنگان حقیقت را سیراب کند. قرآن کریم بهترین منبع است برای پاسخ تمام مسائل و نیازهای مادی و معنوی تمامی انسان ها در طول تاریخ و پس از آن کتاب ارزشمند نهج البلاغه که سرشار از شکوه، زیبایی و معنویت است که شایسته است مورد مطالعه و منبع تحقیقات ما شیعیان قرار گیرد.
مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان افزود: هر کتابی ارزش خواندن و وقت گذاشتن ندارد؛ نظارت درست و راهگشا بر چاپ و توزیع کتاب حائز اهمیت است، چرا که کتاب به عنوان غذای فکری مردم است و از دیرباز یکی از دغدغه های اصلی اهالی علم و دانش همین مطلب بوده است، البته در طول تاریخ این امر گرفتار برخی کج اندیشی ها یا شاید افکار نادرست شده است.
صباغان گفت: رهبر معظم انقلاب از اهالی اندیشه و شیفتگان کتاب و کتابخوانی هستند و دغدغه مبارک شان اهتمام به مطالعه و کتاب است.
مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان در پایان با توجه به توصیه های ارزشمند رهبر معظم انقلاب و روشن بودن ارزش و جایگاه مطالعه و کتابخوانی، گفت: کتاب مانند خورشید فضای زندگی را روشن می کند و به همگان نور، شور و گرما می بخشد و مانند باران بر سرزمین دل ها می بارد و اندیشه انسان را طراوت می بخشد و او را برای اوج گرفتن و پرواز آماده می سازد.
انتهای پیام
Friday, 6 December , 2024