مهدی رجبی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: طی سال های گذشته به ویژه در ۲ سال اخیر که اعتبارات صندوق توسعه ملی با تأکید مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت به آبخیزداری در کشور تخصیص داده شد، منابع طبیعی استان کرمان توانست جهش بسیار بزرگی را در این امر داشته […]

مهدی رجبی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: طی سال های گذشته به ویژه در ۲ سال اخیر که اعتبارات صندوق توسعه ملی با تأکید مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت به آبخیزداری در کشور تخصیص داده شد، منابع طبیعی استان کرمان توانست جهش بسیار بزرگی را در این امر داشته باشد به طوری که امروز در سطحِ حداقل حوزه منابع طبیعی شمال استان کرمان افزون بر هشت هزار سازه مختلف آبخیزداری داریم که بیش از هزار و ۵۰۰ مورد طی ۲ سال گذشته احداث شده است. 

وی با بیان اینکه سازه‌هایی آبخیزداری ایجاد شده در کرمان فقط در سطح ۱۳ درصد از حوزه آبخیز است تصریح کرد: منابع طبیعی استان کرمان در ۸۷ درصد حوزه آبخیز، هنوز موفق به انجام اقدام خاصی در زمینه آبخیزداری نشده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: جلوگیری از بروز سیل، کاهش فرسایش خاک، تقویت پوشش گیاهی در سطح مراتع و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی از جمله دستاوردهای این اداره کل است.

وی افزود: اداره کل منابع طبیعی استان کرمان طی سال زراعی ۹۹ ـ ۹۸ با وجود بارندگی‌هایی که اتفاق افتاد، توانست با استفاده از این هشت هزار سازه حدود ۱۶۲ میلیون متر مکعب آب را به سفره‌های آب زیرزمینی استان تزریق کند.

رجبی زاده ادامه داد: این عدد زمانی ارزش خود را نشان می‌دهد که ما بدانیم، بیلان سفره‌های آب زیرزمینی ما، منهای ۸۰۰ میلیون متر مکعب است، یعنی ما با ۱۳ درصد کار در سطح حوزه توانسته ایم، ۱۶۲ میلیون متر مکعب از این کمبود را جبران کنیم و این چیزی حدود ۲۰ درصد و به این معنی است که ما توانایی داریم با همین بارندگی هایی که رخ می‌دهد و حتی با میانگین سالانه که حدود ۱۲۵ میلی متر است، بیلان سفره‌های آب زیرزمینی را مثبت کنیم و این دستاورد بسیار ارزشمندی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: باید همانطور که در چند سال اخیر به اجرای طرح‌های آبخیزداری در مدیریت کلان کشور و این استان اهمیت داده شده، باز هم این موارد مهم تلقی شود و در سال های آینده نیز تمام حوزه آبخیزمان را تحت پوشش طرح‌های مختلف آبخیزداری قرار دهیم.

رجبی زاده افزود: باید تلاش کنیم خسارات ناشی از بارش ها را به عنوان نعمت خدادادی کاهش داده و از آن به شکل ارزشمندی به منظور تقویت منابع زیستی، منابع آبی، پوشش سبز و در نهایت امنیت زیستی استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: یکی از اساسی‌ترین نیازهای بشر آب و تأمین منابع آبی است و آبی که در قالب برداشت از منابع زیرزمینی نظیر چاه ها، چشمه سارها، قنوات و یا آب‌های سطحی مانند رودخانه‌ها و حتی دریاها در دسترس است حاصل بارش هایی است که خداوند عنایت می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان گفت: مهم این است، بتوانیم بارش ها را مدیریت کنیم به شکلی که این بارش به جای اینکه به جریان‌های سیلابی تبدیل شود، خاک با ارزش ما از دست برود و در پایین دست مردم را دچار مشکل کند، در راستای افزایش منابع آبی زیرزمینی و مدیریت آب سطحی حاصل از آن اقدام شود.

وی ادامه داد: استان کرمان طی سال زراعی ۹۹ ـ ۹۸ تاکنون شاهد بارش ۲۰۸ میلی متر باران بوده که تقریباً بیش از ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

رجبی زاده با اعلام اینکه حدود ۳۷ میلیارد متر مکعب حجم بارشی است که اتفاق افتاده است افزود: برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد، از این میزان، بالغ بر ۶ میلیارد متر مکعب آن، تبدیل به روان آب می‌شود، یعنی مقداری که باید برای مدیریت آن برنامه ریزی داشته باشیم.