۳۰۰ هزار مسکن کارگری به همت وزیر کار در دست ساخت است

معاون وزیر کار و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: ساخت مسکن کارگری با همت وزیر کار آغاز شد و قرار است ۳۰۰ هزار مسکن کارگری تولید شود که این تعداد مسکن با مدل هم‌آفرینی بین جامعه کارگری و کارفرمایی ساخته می‌شود.

به گزارش پردیسان آنلاین، غلامحسین محمدی امروز_ سه‌شنبه نهم اردیبهشت_ در سی‌وششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار کرد: با تأکید بر نام‌گذاری سال جاری به‌عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، افزایش بهره‌وری نیروی کار از طریق مهارت‌آموزی و آموزش‌های فناورانه به‌عنوان کلید رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی مطرح می‌شود، بیش از یک‌سوم این رشد باید از بهره‌وری منشأ بگیرد که مستلزم تقویت زیرساخت‌های آموزشی و تربیت نیروهای متخصص و ماهر است و باید با اشاره به ضرورت هماهنگی بین بخش‌های دولتی و خصوصی برای حل چالش‌های تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات صورت گیرد.

وی با اشاره به مشکلات ساختاری موجود در حوزه کار و تولید افزود: تعادل حقوق و دستمزد، گسترش کار غیررسمی و وابستگی انرژی که موجب بحران در بخش‌های تولیدی شده است، نشان از شکاف عمیق بین عرضه فرصت‌های کار و تقاضای واقعی کارگران دارد، همچنین تعطیلی کارخانه‌ها به‌دلیل ناترازی انرژی و برنامه‌ریزی نداشتن بلندمدت از مشکلاتی است که بار اصلی آن را کارگران تحمل می‌کنند. این مسائل نیازمند بازنگری در قوانین کار، تقویت امنیت شغلی و اصلاح الگوی مصرف انرژی هستند.

معاون وزیر کار و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: توجه به عدالت در دسترسی به آموزش و بهداشت به‌عنوان اصلی‌ترین راهکار برای کاهش فقر و نابرابری‌ها برجسته شد و می‌توان با اشاره به «کالایی‌شدن آموزش و بهداشت» در دهه ۷۰ و آسیب دیدن بیشترین لایه از جامعه کارگری از این پدیده، لزوم ایجاد زیرساخت‌هایی عادلانه را برای دسترسی همه مردم به خدمات بنیادین را یادآوری کرد، همچنین حمایت از معیشت مردم از طریق طرح‌هایی همچون «فروشگاه‌های اقتصاد مقاومتی» و پروژه مسکن کارگری با مشارکت بخش خصوصی و دولتی به‌عنوان مثال‌های عملی از این رویکرد ذکر شد، این اقدامات باید در قالب یک افق بلندمدت اجتماعی-اقتصادی توسعه پیدا کنند.

محمدی بیان کرد: تأکید بر «هم‌آفرینی» و «وفاق» بین همه ذی‌نفعان شامل کارگران، کارفرمایان، دولت و جامعه مدنی، تنها راهکار پایدار برای حل مسائل کشور است و مدل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر مبنای مشارکت و همکاری استوار است، با اقتباس از حدیث «نجات من از نجات دیگران»، راهبردی برای هماهنگی بین بخش‌ها و ایجاد «هم‌سرنوشتی» در جامعه دانسته شده است، موفقیت‌های اخیر در افزایش دستمزد کارگران بدون حاشیه‌سازی و توسعه مسکن کارگری با الگوی هم‌آفرینی نیز برجسته شد.

وی عنوان کرد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان یک مدل کار تعریف شده است که تعاون متدولوژی ماست به این معنا که الگوی عمل ما مشارکتی است و هم‌آفرینی در حوزه کار ابزار ماست. هدف ما رفاه اجتماعی در کشور است و با یک الگوی مشارکت جمعی از دل کار می‌توانیم رفاه اجتماعی را تأمین کنیم و یک اقتصاد پویا و یک جامعه کارگری و سرمایه از یک اشتغال مولد شکل می‌گیرد.

معاون وزیر کار با اشاره به اینکه پیام اصلی وزارتخانه ذیل منویات رهبر معظم انقلاب است، ادامه داد: رئیس‌جمهور تاکید کرد که ما باید برای خلق فرصت‌های جدید برای جامعه کارگری سر یک میز بنشینیم و با هم‌آفرینی مسائل را حل کنیم.

محمدی خاطرنشان کرد: در سال جاری در موضوع افزایش مزد کارگران با کمترین حاشیه بین جامعه کارگری و کارفرمایی یک توافق انجام شد، همچنین مسکن کارگری با همت وزیر کار آغاز شد و قرار است ۳۰۰ هزار مسکن کارگری تولید شود که این تعداد مسکن با مدل هم‌آفرینی بین جامعه کارگری و کارفرمایی ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم با آموزش و توسعه فراگیر، حوادث ناشی از کار کم شود، افزود: باید ایمنی و بهره‌وری در کار افزایش پیدا کند و در کشور ما پیشرفت پایدار بر پایه دارایی‌ها و توانمندی‌های منطقه‌ای رخ دهد و استان اصفهان یکی از الگوهای اصلی در این زمینه باشد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=322793

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: