کمک به اصلاح قوانین از خدمات بزرگ حوزه علمیه است

به گزارش عصر پنجشنبه مرکز خبر حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تاسیس این مرکز از مسائلی بود که خیلی دیر اتفاق افتاد و باید در همان روزها و دوره‌های نخستین مجلس، این مرکز با هدف ارتباط نظاممند بین حوزه و مجلس راه اندازی می شد.

وی ارتباط مستمر بین قوا و نهادهای حاکمیتی با حوزه های علمیه را ضروری دانست و افزود: علاوه بر مجلس، ارتباط نظام مند بین دولت ها و حوزه های علمیه نیز لازم است چرا که در طرح‌های مجلس و لوایح دولت،  باید به مبانی فقهی و اسلامی توجه شود یعنی از منظر دینی و فقهی مسائل رصد و در طرح‌ها و لوایح در نظر گرفته شود.

وی ارتباط مستمر مجلس و دولت با حوزه ها را مساله‌ای فراتر و مهمتر از حضور فردی طلبه ها و روحانیان در قوای سه گانه کشور دانست و گفت: این درست است که طلبه ها و روحانیان در نظام حاکمیتی و قوای سه گانه حضور دارند اما هیچ گاه ارتباط آنها با حوزه، یک رابطه تعریف شده نبوده است مثلا نمایندگان روحانی مجلس مانند سایر نمایندگان به طرح ها و لوایح رای می‌دهند اما این رای و نظر، معمولا دارای عقبه و پشتوانه کارشناسی حوزوی نیست.

امام جمعه قم با اشاره به وظایف شورای نگهبان در بررسی مصوبه های مجلس تاکید کرد: وظایف شورای نگهبان معلوم و مشخص است و این نهاد، تنها موارد مخالف با اسلام و قانون اساسی را در طرح ها و لوایح شناسایی می‌کند، بنابر این نمی‌توان از شورای نگهبان انتظار داشت که برای ما نظام سازی کند، این مساله نیازمند کار کارشناسی و ارتباط نهادها با حوزه های علمیه است.

حسینی بوشهری با تاکید بر آمادگی جامعه مدرسین برای همکاری و تعامل فکری و کارشناسی با مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: جامعه مدرسین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سوی حضرت امام(ره) ماموریت داشت که راجع به مسائل اقتصادی نظر بدهد و جلسه های متعددی نیز در این خصوص تشکیل شد اکنون نیز همچون گذشته آماده تعامل و همفکری با نهادها و قوای کشور هستیم.

رئیس جامعه مدرسین با استقبال از پیشنهاد و تقاضای رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برای همکاری حوزه و مجلس تاکید کرد: یکی از بزرگترین خدمات حوزه علمیه به نظام اسلامی این است که در برنامه های نظام برای ریل گذاری و اصلاح قوانین کمک کند.

وی ادامه داد: امیدواریم با کار کارشناسی و مبنایی، به جایی برسیم که طرح‌ها و مصوبات مجلس، با کمترین اشکال ها از سوی شورای نگهبان مواجه شود و یا اینکه اصلا اشکالی وجود نداشته باشد، و این همان مجلس انقلابی مورد نظر رهبر معظم انقلاب است.

در ابتدای این دیدار، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از وظایف و برنامه های این مرکز ارائه گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، برای پرکردن خلا قانونگذاری بر اساس فقه و مبانی اسلامی تشکیل شده است و طی ۱۰ سال گذشته که این مرکز تشکیل شده، کارهای خوبی نیز صورت گرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی رجایی نیا با اشاره به حجم بالای قوانینی که نیازمند بازنگری است افزود: بازنگری این قوانین، نیازمند آسیب شناسی و پژوهش های فقهی است و امیداوریم با تعامل و ارتباط بیشتر با حوزه‌های علمیه بویژه جامعه مدرسین، از نظرهای کارشناسان و عالمان دینی بیش از پیش استفاده کنیم.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=127805

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: