افشین اسدی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: ویروس کرونا تغییر چندانی نکرده و حتی سوشه قوی‌تر و مهاجم تری از آن تحت عنوان کرونای انگلیسی شناخته شده است. وی با اشاره به اینکه به نظر می‌آید رفتارها و احساس مسئولیت اجتماعی مردم به صورت قابل ملاحظه‌ای پیشرفت داشته است، افزود: امروز ماسک […]

افشین اسدی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: ویروس کرونا تغییر چندانی نکرده و حتی سوشه قوی‌تر و مهاجم تری از آن تحت عنوان کرونای انگلیسی شناخته شده است.

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌آید رفتارها و احساس مسئولیت اجتماعی مردم به صورت قابل ملاحظه‌ای پیشرفت داشته است، افزود: امروز ماسک به قسمتی از پوشش افراد تبدیل شده است؛ بسیار اهمیت دارد که از رعایت پروتکل‌های بهداشتی غافل نشویم.

اسدی اولین دغدغه در زمینه بیماری کووید ۱۹ را کنترل انتشار ویروس کرونا دانست و گفت: سه مساله جداسازی، تغذیه مناسب و استفاده از ماسک در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و بنا به شرایط برخی از این موارد پررنگ‌تر می‌شود.

پزشک ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: وقتی شخص بیمار در منزل قرنطینه است؛ تهویه اتاق، جداسازی و حفظ فاصله با دیگران بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه انتشار ویروس کرونا صرفاً از راه تنفس است، افزود: حتی اگر افراد سرویس بهداشتی مشترک با فرد بیمار استفاده می‌کنند نباید در خصوص ترشحات مختلف بدن دغدغه داشته باشند چرا که تنها نکته‌ای که باید در خصوص آن دغدغه داشته باشیم، ترشحات تنفسی است.

کرونایی ها سیر، زنجبیل و سیاه دانه مصرف نکنند

اسدی ادامه داد: گاهی اوقات در افکار عمومی گفته می‌شود که سیر، زنجبیل، سیاه دانه و ادویه‌های گرم و تند به بهبود بیماران مبتلا به کرونا کمک می‌کند در صورتی که این مساله کاملاً برعکس است. مواد گفته شده در دوران کرونا بسیار مشکل ساز بوده و بیمار را مستعد بیماری‌های تنفسی می‌کند.

گاهی اوقات در افکار عمومی گفته می‌شود که سیر، زنجبیل، سیاه دانه و ادویه‌های گرم و تند به بهبود بیماران مبتلا به کرونا کمک می‌کند در صورتی که این مساله کاملاً برعکس است. مواد گفته شده در دوران کرونا بسیار مشکل ساز بوده و بیمار را مستعد بیماری‌های تنفسی می‌کند وی به این دسته از بیماران توصیه کرد: افراد نوشیدنی‌های گرم و ملایم مانند ختمی و تخم‌های شربتی (به عنوان نوشیدنی خنک) و جوشانده دوای سرماخوردگی با عناب را جایگزین ادویه تند کنند.

پزشک ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: همچنین باید غذاهای ملایم، گرم و نرم مانند سوپ جو، سوپ جوجه و خوراک های مختلف با مواد غذایی تازه جایگزین فست فودها، لبنیات، سرخ کردنی‌ها و غذاهای کم خاصیت شود.

نمی‌توان استفاده همزمان از ۲ ماسک را بی اثر دانست

اسدی در خصوص اینکه آیا استفاده از چندین ماسک به صورت همزمان احتمال ابتلاء به کرونا را کاهش می‌دهد چنین گفت: یک قسمتی از شدت بیماری متأثر از تعداد ویروس و هجوم ناگهان آنها به بدن ماست؛ بنابراین هر چه که حجم ویروس وارده به بدن کمتر باشد نحوه و شدت ابتلاء کنترل شده تر است بر این اساس نمی‌توان استفاده همزمان از دو ماسک را منتفی و بی اثر دانست اما نحوه استفاده بسیار مهم‌تر است.

وی ادامه داد: افراد هرگز نباید به ماسک روی صورتشان دست بزنند و در صورتی که نیاز به جابجایی ماسک داشتند آن را با استفاده از بند بردارند و به جای مطمئن بگذارند. زمانی که ماسک زیر بینی قرار بگیرد ارزش و اثرگذاری آن بسیار کاهش می‌یابد و ماسکی که مرتب با دست تماس پیدا کرده و جابجا شود کارآیی خود را از دست می‌دهد.

پزشک ستاد مقابله با کرونای استان کرمان با اشاره به اهمیت فرهنگ استفاده از ماسک گفت: این مساله از نوع، رنگ و ضخامت ماسک اهمیت بیشتری دارد و در صورتی که به درستی از ماسک استفاده کنیم تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

اسدی با بیان اینکه خوشبختانه نسبت به شش ماه قبل ماسک و ماده ضدعفونی به وفور و با قیمت مناسب در دسترس همگان قرار دارد، افزود: باید توجه بیشتری در فرهنگ سازی چگونگی استفاده از ماسک داشته باشیم.

افراد با خودمراقبتی کادر بهداشت و درمان را یاری کنند

وی تصریح کرد: آنچه که در این مدت در حوزه بهداشت و درمان کشور و استان کرمان انجام شد ستودنی است و تعدادی از پزشکان، پرستاران، متخصصان و سایر نیروهای ارزشمند این حوزه را در این راه از دست دادیم. باید توجه داشت که کشورها تلاش زیادی برای تعلیم و تولید این نیروها انجام می‌دهند و از دست دادن آنها خسرانی است که در آینده بسیار محسوس خواهد بود.

مسئولان باید به این خدمات نگاه متناسبی داشته باشند و آنچه در قبال آنها انجام می‌دهیم از لحاظ مادی و معنوی کافی نیست پزشک ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: افراد با خودمراقبتی می‌توانند کادر بهداشت و درمان را یاری کنند و بدیهی است که مسئولان باید به این خدمات نگاه متناسبی داشته باشند و آنچه در قبال آنها انجام می‌دهیم از لحاظ مادی و معنوی کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه ما نیاز روز افزونی به خدمات کادر بهداشت و درمان داریم، ادامه داد: چه بسا روزهای بیشماری بوده که در نکوهش این نیروها (چه در مسائل مالی و مسئولیتی) گام‌هایی برداشه ایم اما تصور می‌کنم امروز نگاه رسانه‌ها و مردم بسیار مثبت شده و رابطه حکیم و بیمار شکل گرفته است.

اسدی بیان کرد: مسئولان باید اعتبار مادی و معنوی کادر بهداشت و درمان را متناسب با خدماتی که ارائه می‌کنند و جانی و سلامتی که از آنها می‌گیریم، بالا ببرند.

اسدی ابراز امیدواری کرد که مردم با مراقبت‌های بهداشتی و شخصی کمک کنند تا شدت و وفور بیماری کم شود و کادر بهداشت و درمان بیشتر زنده و سالم بمانند.