به گزارش پردیسان آنلاین  محمداسماعیل مطلق روز سه‌شنبه در جلسه بررسی طرح محله  محور کرونا با عنوان سردار شهید قاسم سلیمانی در لرستان افزود: با همکاری و تعامل معاونت های بهداشت در دانشگاه ها و سپاه پاسداران از ابتدای آذرماه تا کنون اقدامات قابل قبولی در این راستا انجام شده است. وی تصریح کرد: مراقبت، حمایت […]

به گزارش پردیسان آنلاین  محمداسماعیل مطلق روز سه‌شنبه در جلسه بررسی طرح محله  محور کرونا با عنوان سردار شهید قاسم سلیمانی در لرستان افزود: با همکاری و تعامل معاونت های بهداشت در دانشگاه ها و سپاه پاسداران از ابتدای آذرماه تا کنون اقدامات قابل قبولی در این راستا انجام شده است.

وی تصریح کرد: مراقبت، حمایت و نظارت سه رکن مهم  طرح محله محور و مکمل یکدیگر هستند که موجب تسریع در روند بیماریابی، درمان و قرنطینه شده اند.

وی مراسم دورهمی شب یلدا را عامل مهم افزایش احتمالی آمار ابتلا طی هفته های آینده پیش بینی و عنوان کرد: این آیین و میهمانی های آن امسال باید مدیریت شوند که در این راه نقش صداوسیما و نظارت تیم های مراقبتی و نظارتی بسیار مهم است.

مطلق اظهار داشت: مردم باید دورهمی های یلدایی را به صورت مجازی برگزار کنند چراکه خطر اوج گرفتن ابتلای به کرونا به واسطه مراسم این شب بسیار جدی است.

وی همچنین آموزش و اطلاع رسانی عمومی مردم را در این شرایط حیاتی دانست و گفت: نقش آموزش و اطلاع رسانی صدا و سیما، رسانه های مجازی و واحد آموزش سلامت در سراسر شهر ها برای متقاعد کردن نسبت به حذف دورهمی شب یلدا تاثیرگذار است.

مدیرکل کاهش خطر و بلایا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین هماهنگی برون بخشی در لرستان برای اجرای طرح محله محور را بی نظیر توصیف کرد و افزود: این هماهنگی  بهتر ازسایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام  شده است که جای تقدیر دارد.

طرح کنترل محله محور کرونا با همکاری یکهزار و ۱۹ تیم مراقبتی در ۷۷۱ نقطه این استان از ابتدای آذر به مدت سه ماه آغاز شده است.

این طرح به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی ویروس کرونا به شیوه محله و خانواده محور و با مشارکت سازمان بسیج سپاه حضرت ابوالفضل (ع) و سایر ادارات انجام می شود.

لرستان بر اساس تعداد پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت به ۷۷۱ محله تقسیم و به ازای هر پایگاه سلامت سه تیم مراقبتی، یک تیم حمایتی و یک تیم نظارتی تشکیل شده است و تیم های مراقبتی متشکل از مراقبین سلامت و نیروهای داوطلب بسیجی و شامل ۲ هزار و ۳۸ نفر هستند.

وظیفه ساماندهی تیم های حمایتی بر عهده سازمان بسیج سپاه است و ۸۳۶ نفر در قالب ۷۷۱ تیم نظارتی طرح محله محور مشارکت دارند.

این طرح به منظور بیماریابی و پیشگیری از شیوع کرونا برنامه‌ریزی شده است که در قالب آن تست های تشخیص سریع درب منازل و مراقبت های پزشکی در منازل نیز انجام می شود.

بیماران تازه مرخص شده، گروه های پرخطر و موارد مشابه با شناسایی و اعلام تیم های مراقبتی توسط پزشک و پرستار در منزل مراقبت می شوند که به ازای هر مرکز جامع سلامت یک پزشک و یک پرستار مستقر شده است.

در راستای اجرای این طرح از ابتدا تا ۲۰ آذر۴۳ هزار و ۴۴۷ نفر توسط تیم های مراقبتی غربالگری شده اند، ۳۹ هزار و ۸۸ نفر از افراد در معرض خطر کرونا و یا دارای بیماری زمینه شناسایی و ۲۰ هزار بسته معیشتی نیز توسط تیم های حمایتی سازماندهی شده از طرف سازمان بسیج نیز در بین افراد پرخطر توزیع شد.

در این مدت  ۱۳ هزار و ۲۳۰ بازرسی از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شده که یک هزار و ۱۵۴ مورد آن به صورت مشترک با سایر دستگاه های اجرایی بوده است.

 از این تعداد بازرسی ۲۶۷ مرکز متخلف به مراجع قضایی معرفی و ۱۹۰ مرکز نیز پلمب شده است.

تا ۲۲ آذر قطعی ۵۸ هزار و ۲۶۴ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یکهزار و ۲۳۰ نفر نیز جان باخته اند.