سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور در دیدار با مدیرعامل مهر گفت: لازم است عملکرد و اقدامات پلیس در جامعه تبیین شود و رسانه‌ها باید تصویر درستی از پلیس به مردم معرفی کنند.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سخنگوی فرماندهی انتظامی کل کشور (فراجا)، در بازدید از پردیسان آنلاین و در دیدار با مدیر عامل این رسانه گفت: معاونت اجتماعی انتظامی کل کشور در یک تغییر ساختاری به معاونت فرهنگی و اجتماعی کل انتظامی تبدیل شده است.

وی افزود: حوزه مأموریتی معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا گستره مرکز تا مرزهای جمهوری اسلامی است و در واقع یک معاونت بین‌بخشی محسوب می‌شود.

سردار حاجیان با بیان اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا ضمن رصد فضای مجازی و رسانه‌ها در کنار رصد وقایع، بر اساس تشخیص، نیاز روز و اهمیت موضوعات در جامعه محتوا تولید می‌کند، تصریح کرد: معاونان فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور در مجموعه انتظامی وظیفه دارند با توجه به اهمیت موضوعات در جامعه، تولید محتوا داشته باشند. در این راستا معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا علاوه بر انجام اقداماتی در جهت ارتقای امنیت مردم، در مسیر تنویر افکار عمومی، تولید و انتشار محتوای هنری، فرهنگی و آموزشی در فضای مجازی و حقیقی، در چهار محور (اطلاع‌رسانی، آموزش همگانی، مشاوره و مددکاری و تولیدات هنری و رسانه‌ای) گام برمی‌دارد. بنابراین می‌توان این معاونت را معاونت «خدمات فرهنگی» و «خدمات اجتماعی» از نوع خاص خود دانست.

پلیس باید اقدامات خود را برای جامعه تشریح کند

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا گفت: فضای مأموریتی معاونت فرهنگی و اجتماعی در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، تغییر فضای جرایم و آسیب‌ها در سبک مقابله‌ای؛ هم مقابله با علل و هم مقابله با معلول‌ها را در دستور کار قرار داده است.

سردار حاجیان ادامه داد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وظیفه شناسایی و رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی را نیز بر عهده دارد؛ طلاق، خودکشی و… از جمله آسیب‌های اجتماعی هستند که در این معاونت به آنها رسیدگی می‌کنیم. در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ کلانتری در سراسر کشور دارای دایره مشاوره و مددکاری اجتماعی هستند که تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی کل کشور در شناسایی این آسیب‌ها و رفع آنها تلاش می‌کنند.

پلیس یک نهاد مدنی، اجتماعی و نظامی است و نمی‌توان آن را یک نهاد صرفاً نظامی دانست. از آنجا که پلیس در بطن زندگی مردم حضور دارد، تعداد و تنوع ماموریت‌هایش در تمام کشور و به اندازه آحاد مردم است

معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی کل کشور با بیان اینکه مأموریت پلیس با سایر سازمان‌ها تفاوت دارد، گفت: پلیس یک نهاد مدنی، اجتماعی و نظامی است و نمی‌توان آن را یک نهاد صرفاً نظامی دانست. از آنجا که پلیس در بطن زندگی مردم حضور دارد، تعداد و تنوع ماموریت‌هایش در تمام کشور و به اندازه آحاد مردم است.

مردم باید بدانند کار و وظیفه پلیس در کشف و دستگیری سارق خلاصه نمی‌شود

حاجیان ادامه داد: نگاهی که امروز در جامعه نسبت به پلیس وجود دارد و پلیس را در قالب یک نیروی یونیفرم پوشیده مستقر در خیابان‌ها می‌بیند، با نگاه و دید اصحاب رسانه تفاوت دارد. مردم باید بدانند کار و وظیفه پلیس در کشف و دستگیری سارق خلاصه نمی‌شود و این فقط یکی از اقدامات پلیس در میان سایر اقدامات مهم آن است.

وی افزود: در حوزه فضای مجازی و در بحث جنگ نرم مقابله بر عهده پلیس است و تمام فعالیت‌هایی که در حوزه سخت‌افزاری از گذشته در حال انجام آن بودیم، در بحث نرم‌افزاری هم عملیاتی کرده‌ایم.

حاجیان ادامه داد: پلیس فتا نیز در حوزه کشف جرم در فضای مجازی در حال فعالیت است و اقدامات سلبی را در این خصوص انجام می‌دهد. البته انجام اقدامات ایجابی در این زمینه بر عهده معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجاست.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی برای شناساندن ابعاد مختلف وپیچیدگی‌های حوزه کاری پلیس به مردم، گفت: لازم است با اقدامات صحیح، فرهنگ پلیس را در جامعه نهادینه کنیم، زیرا معتقدیم پلیس زمانی موفق است که مردم همواره همراهش باشند.

پلیس باید اقدامات خود را برای جامعه تشریح کند

سخنگوی فرماندهی انتظامی کل کشور با اشاره به ارتقای تعامل خود با رسانه‌ها عنوان کرد: باید تغییر بسیار عمیقی در حوزه فرهنگی- اجتماعی و در مجموعه انتظامی ایجاد شود و صرفاً عملکرد خود را به حوزه اطلاع‌رسانی محدود نکنیم. در حال حاضر با تاکتیک و تکنیک جدیدی در حال فعالیت هستیم و با رسانه‌ها ارتباط برقرار کردیم تا ابعاد عملکرد پلیس را برای مردم تبیین و تشریح کنند.

وی با بیان اینکه زمانی در جامعه موفق خواهیم شد که از وقوع جرم در جامعه پیشگیری کنیم، گفت: اگر بخواهم به عنوان یک کارشناس جرم‌شناسی این موضوع را تشریح کنم، باید بگویم اینکه پلیس در کشف جرم موفق باشد، اقدام شایسته و مطلوبی است اما نباید فراموش کرد که پلیس با کمک و همراهی مردم می‌تواند برای پیشگیری از وقوع جرم اقدام کند تا در جامعه احساس امنیت وجود داشته باشد.

اگر رسانه به مردمی و جامعه‌مدار کردن پلیس کمک کند، مجموعه انتظامی حرف‌های بسیاری برای گفتن خواهد داشت

حاجیان مطالبه‌گری پلیس را ضرورتی اساسی دانست و گفت: صدها مؤلفه در کنار هم جمع می‌شوند و حادثه‌ای مانند سرقت را رقم می‌زنند اما زمانی که گفته می‌شود آمار وقوع سرقت در جامعه افزایش یافته است، تمام نگاه‌ها به سمت پلیس معطوف می‌شود چون پلیس در میدان و متن جامعه حضور دارد. به عنوان مثال در بحث سرقت شعبه بانک ملی در تهران پلیس حسب وظایف و بیش از حیطه کاری خود عمل کرد اما رسانه‌ها آن‌طور که شایسته بود، در این باره خبری منعکس نکردند.

حاجیان افزود: رسانه‌ها در ایجاد این نگاه نقش زیادی دارند در حالی که برای اینکه جامعه را درباره این موضوعات آگاه کنیم، باید مطالب رسانه‌ها هدفمند و هوشمندانه بین مردم منعکس شود. همکاری رسانه در حد درج یک خبر آنچنان تأثیر مثبتی بر اذهان جامعه ندارد و باید تحلیل و بررسی بیشتری انجام شود.

سخنگوی فراجا ضمن تشکر از اصحاب رسانه برای پوشش درست و صادقانه اخبار و عملکرد پلیس گفت: اگر رسانه به مردمی و جامعه‌مدار کردن پلیس کمک کند، مجموعه انتظامی حرف‌های بسیاری برای گفتن خواهد داشت.

پلیس باید اقدامات خود را برای جامعه تشریح کند

وی ادامه داد: متأسفانه عدم تبیین عملکرد و اقدامات پلیس در جامعه باعث شده جایگاه پلیس در کشور ما آنچنان که بایسته و شایسته است، شناخته نشود و رسانه‌ها باید تصویر درستی از پلیس به مردم معرفی کنند زیرا اگر جامعه امن و مقتدری می‌خواهیم، باید پلیس را مقتدر جلوه دهیم چراکه پلیس تکیه‌گاه مردم و مسئولان است.

پلیس ایران در اقدامات خود نگاه و رافت اسلامی دارد

سردار حاجیان با اشاره به اینکه عملکرد پلیس ایران با پلیس سایر کشورها تفاوت دارد، گفت: پلیس در هر نقطه از جهان یک استاندارد بین‌المللی دارد و اگر بخواهد خارج از آن عمل کند، متضرر خواهد شد. در کشور ما پلیس علاوه بر این استاندارد بین‌المللی، در اقدامات خود نگاه اسلامی نیز دارد و با رأفت اسلامی به موضوعات می‌نگرد.

وی تاکید کرد: باید برخی رفتارهای پلیس الگو باشد و برای این الگوسازی، مسیرها و الگوهایی را برای فراجا تبیین کردیم.

سخنگوی فراجا در پایان با بیان اینکه خیلی وقت‌ها ناآگاهی مردم از قانون باعث ایجاد بی‌نظمی در جامعه می‌شود، گفت: من برای بررسی مسائل مختلف به برخی از کشورها سفر کرده‌ام و در هیچ جای جهان مردمانی به خوبی مردم ایران ندیدم و معتقدم کشور ایران در منطقه، جزو کشورهای امن محسوب می‌شود.