خلف وعده مسئولین در عمل به تعهدات خود مبنی بر واگذاری ۸۰ هکتار در پردیسان در ازای تعارض مالکیت پروژه بهسازی مسیر ریل راه آهن قم موجب اعتراض مالکان خواهان اراضی خود شد و تداوم کار شهرداری قم را با مشکلاتی مواجه کرد.
خلف وعده مسئولین در عمل به تعهدات خود مبنی بر واگذاری ۸۰ هکتار در پردیسان در ازای تعارض مالکیت پروژه بهسازی مسیر ریل راه آهن قم موجب اعتراض مالکان خواهان اراضی خود شد و تداوم کار شهرداری قم را با مشکلاتی مواجه کرد.
در اواسط خرداد ماه سال جاری بود که معاون فنی و عمرانی شهرداری قم از تجهیز کارگاه و آغاز عملیات عمرانی بهسازی مسیر ریل متروکه راهآهن در فاز دوم خبر داد.
فاز دوم این پروژه شامل حد فاصل عمار یاسر تا عطاران و خیابان رسالت بود و قرار بود فاز بعدی آن از عطاران تا بلوار فردوسی باشد و همزمان با این طرح، احیای پل مصلی و بهسازی پل راه آهن نیز در دستور کار قرار گرفت تا مسیر نمازگزاران از منطقه ۲ و ۶ راحت و ایمن تر شود.
اما پروژه بهسازی مسیر ریل راه آهن با خلف وعدههایی از سوی مسئولین مواجه شد که کار شهرداری را نیز با مشکلاتی مواجه کرد و به دنبال حل نشدن مشکلات معارضین، در سه مرحله پروژه متوقف و کانکس پیمانکار جمعآوری شد و به اذعان مسئولین ذی ربط شهرداری قم، با تمام دستگاههای اجرایی مکاتباتی در این زمینه انجام شد، اما هنوز هم مشکلات معارضین ملکی حل نشده است.
به گفته شهردار قم آن زمان به مسئولان دولتی گفته شد که با جمع شدن ریل مالکان زمینها خواهان زمینهایشان میشوند، چه کسی میخواهد غرامت این زمینها را بدهد، تصمیم بر این شد که ۸۰ هکتار در پردیسان در ازای این تعارض مالکیت کنار گذاشته شود و به محض جمعآوری ریل، مصوبه ۸۰ هکتار انجام نشد و مالکان خواهان اراضی خودشان شدند.
عباس حلوایی معاون فنی و عمرانی شهرداری قم در شهریورماه امسال طی گفتگویی با اشاره به پروژه ساماندهی مسیر ریل آهن متروکه قم اظهار کرد: با توجه به مصوبات سفر نخست رئیسجمهور شهید مصوب شد که سال ۱۴۰۰ مصوب شد که جمعآوری ریل از ایستگاه مرکزی قم تا ایستگاه جمکران به طول ۷ کیلومتر جمعآوری و زمین آن ضمن حل معضل تملک توسط اداره کل راه و شهرسازی به شهرداری قم تحویل داده شود.
وی با بیان اینکه ریلها در زمان خودش توسط اداره کل راه آهن جمعآوری نشد، افزود: شهرداری مکلف به جمعآوری این ریلها شد و اقدامات لازم در دستور کار اجرایی قرار گرفت.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم تصریح کرد: در مصوبات سفر ریاست جمهوری، اختصاص ۸۰ هکتار از اراضی دولتی برای معوض این پروژه تاکید شده بود که اجرایی نشد.
حلواییزاده با اشاره طراحی پیاده راه برای بهسازی مسیر ریل تا بلوار پیامبر اعظم (ص) در دو مرحله گفت: شهرداری قم در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اقدام به طراحی فضای سبز، مسیر پیاده راه در دو فاز کرده که در این مسیر اماکن فرهنگی، ورزشی برای نوجوانان و جوانان در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه قرارداد این پروژه توسط شهرداری قم در دو مرحله حدفاصل مصلی تا فاز ۵ عمار یاسر و از بلوار عمار یاسر تا خیابان رسالت انجام و دو قرارداد ۱۷ میلیارد تومانی و ۳۲ میلیارد تومانی منعقد شد، خاطرنشان کرد: به دنبال حل نشدن مشکلات معارضین، در سه مرحله پروژه متوقف و کانکس پیمانکار جمعآوری شد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم یادآور شد: متن مصوبه سفر رئیسجمهور شهید به قم درباره بهسازی مسیر ریل متروکه شفاف است که بر اساس همین اداره راه و شهرسازی موظف به حل اراضی معارضین است.
حلوایی زاده اضافه کرد: با این وجود مکاتبه با تمام دستگاههای اجرایی انجام شده، اما هنوز مشکلات معارضین ملکی حل نشده است.
شهردار قم نیز در دیدار با آیت الله سبحانی که در هفته جاری انجام شد، بر لزوم همکاری و همراهی همه نهادها برای به نتیجه رسیدن پروژهها در شهر قم از جمله پروژه بهسازی مسیر ریل راه آهن در خیابان رسالت تاکید کرد و گفت: در گذشته، احداث ریل راهآهن مشمول پرداخت غرامت نمیشد اما زمانی که ریل جمعآوری شود، مالکان حقوق خود را مطالبه میکنند.
سید مرتضی سقائیان نژاد در خصوص نتیجه پروژه جمعآوری ریل آهن در خیابان رسالت اظهار کرد: این پروژه در سفر نخست آیت الله شهید رئیسی در دستور کار قرار گرفت.
شهردار قم تاکید کرد: آن زمان به مسئولان دولتی گفته شد که با جمع شدن ریل مالکان زمینها خواهان زمینهایشان میشوند، چه کسی میخواهد غرامت این زمینها را بدهد، تصمیم بر این شد که ۸۰ هکتار در پردیسان در ازای این تعارض مالکیت کنار گذاشته شود.
سقائیاننژاد با اشاره به اینکه مسئولان از شهرداری برای جمعآوری ریل متروکه کمک خواستند، اضافه کرد: شهرداری برای انجام امور در شهر وارد عمل شد، به محض جمعآوری ریل مصوبه ۸۰ هکتار انجام نشد و مالکان خواهان اراضی خودشان شدند.
وی ادامه داد: بههرحال پروژه نباید بلاتکلیف رها میشد؛ بنابراین برای آن طرحی بسیار زیبا تعریف شد اما در شروع کار مالکان با حکم قضائی تمام کانکسهای شهرداری را جمعآوری کردند.
شهردار قم با تاکید بر اینکه شهرداری تصمیم گرفت از سمت دیگر خیابان، کار را آغاز کند که مالکان دیگری پای کار آمدند و اجازه ندادند، عنوان کرد: ما برای اجرای این پروژه قول حمایت گرفته بودیم، اما خلف وعده شد؛ نمیتوان از محل عوارض مردم که برای اداره شهر است، چند هزار میلیارد به یک پروژه اختصاص داد.
حالا مالکان این اراضی پیگیر تعیین تکلیف اوضاع خود هستند و کار شهرداری نیز به دلیل عمل نکردن مسئولین به وعدههایشان و اعتراض این مالکان متوقف شده است که بدون شک به سرانجام رسیدن این پروژه حمایت دولت و مسئولین را میطلبد تا ضمن بهسازی مسیر ریل راه آهن، خیال مالکین این اراضی نیز از اوضاع اراضی خود و واگذاری آنها آسوده شود.
Wednesday, 27 November , 2024