ورزشگاه تختی را می توان نماد تاریخ ورزش قم نام برد چرا که محل خاطرات شیرین و افتخار آمیز مدیران و مربیان و ورزشکارانیست که با فداکاریهای خود ورزش را در قم نهادینه کردند.

گروه پژوهش و ورزش پردیسان آنلاین؛تاریخ ورزش قم خیلی هم پیچیده نیست، اما در لابلای خاطرات آن که بگردید پرواز خاطرات شیرین و افتخار آمیز مدیران و مربیان و ورزشکارانیست که با فداکاریهای خود ورزش را در قم نهادینه کردند و به نسل های بعدی خود که قهرمانان امروزی هستند به ارث گذاشتند.

حدود ۷۰ سال پیش زمین های بازی در قم محدود بود و در چند محله بیشتر فوتبال بازی می کردند، مرحوم میلادی در انتهای خیابان۱۹ دی(باجک)،اسماعیلی در خیابان ایستگاه، دکتر باقری در شاهزاده ابراهیم، بسیاری از ورزشکاران دیروز و پیشکسوتان امروز نیز در دبیرستان امام صادق(حکیم نظامی) بودند.

والیبال در سالن شهید امجدی برقرار بود و هندبال در زمینی که امروزه سالن ۲۰۰۰ نفری شهید حیدریان ساخته شده است، بازی می شد.

ورزشگاه تختی اما ابتدا یک زمین خاکی برای فوتبال بود و به همت مدیران آن زمان در کنار زمین بوکس، وزنه برداری و کشتی انجام می شد و بعدها سالن کشتی و ژیمناستیک و بوکس و جودو به آن اضافه شد.

کشتی را مرحوم سلطانی نژاد در قم برپا کرد و بوکس را عباس زاده، وزنه برداری را هم تقی روحانی به قم آورد، بعدها ژیمناستیک را حسین بیطرفان کشتی گیر و شنا را استاد فرهمند موحد در قم پایه گذاری کردند.

روزگاری دور در تاریخ فوتبال قم میزبان تیم قرمز پوش علی پروین و یارانش بود و تماشاچیان تا کنار خط طولی و عرضی زمین می نشستن و داور آن بازی که سیدرضا برقعی بود باید داخل زمین قرار می‌گرفت.

ورزشکاران بسیاری در دوران ورزش های نوین قهرمانی در شهرستان قم فعالیت کردند و با تلاشهای بسیاری توانستند رشته های مختلفی را در قم پایه گذاری کنند و اماکن ورزشی متنوعی در قم ساخته شود که در این بین معلمان ورزشی به دلیل تحصیل و بورسیه در دانشگاه های دهه های ۵۰ و ۶۰ نقش بسیار زیادی در این زمینه داشته و حتی دارند.

غلامرضا خانی از فوتبالیست های معروف قم بوده و علی فرهمند موحد که والیبالیست توانمند در دهه ۵۰ و ۶۰ بود رشته های ورزشی شنا و نجات غریق را بطور علمی وارد استان قم کرد، خانی و فرهمند موحد هردونفر از مدیران تربیت بدنی ۲ناحیه اصلی آموزش پرورش در قم بودند و همکاری نزدیک با پهلوان جمال که مدیر تربیت بدنی شهرستان قم بودند که توانستند سالن ها و زمین های ورزشی را با امکانات و استانداردهای ملی بسازند که تا کنون نیز مورد استفاده ورزشکاران قرار گرفته است.

در میانه سال ۱۳۹۹ با توجه به بافت فرهنگی ویژه و نیز نبود امکانات تخصصی و علی الخصوص امکانات ورزشی در زمین های روباز برای دختران و بانوان استان قم از طریق یک گروه فرهنگی و جهادی متخصص که شامل افرادی همچون: محمدکریمی(مربی و استاد دانشگاه) مهدی سلطانی(مربی و استاد دانشگاه)، محمدحسنی(مربی و استاد دانشگاه)، امیرآزاددانا(مربی و پیشکسوت ورزش) محبوب نصیروند(مربی و پیشکسوت ورزش)، رسول کنعانی(مربی و فعال اجتماعی) که دبیرکلی گروه جهادی برعهده حجت الاسلام رسول حسن یزدی(استاد دانشگاه و رئیس هیئت ورزشهای همگانی قم) بود، پیشنهادها و پیگیری هایی به اداره کل ورزش و جوانان استان قم ارائه شد، در زمان مدیریت رسول منعم مدیرکل سابق ورزش قم کارهای ابتدایی انجام شد و در سفر اول شهید جمهور به قم این طرح تصویب و بودجه‌ای نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد.

با دریافت بودجه ها در دوران مدیریت ابراهیم سانی خانی کار جدی تر شد مدیرکل ورزش و‌جوانان در ابتدای ساخت و ساز این طرح منحصربفرد در استراتژیک ترین نقطه شهر قم ابراز امیدواری کرد که تا انتهای سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد!

مدیرکل ورزش و جوانان استان قم در یک مصاحبه رسما اعلام کرد که تمام بودجه ۱۰۰ میلیاردی ورزش استان قم را از دولت محترم دریافت کرده است!

قول و قرارهای اداره کل ورزش عملی نشد!

سال ۱۴۰۲ نیز آغاز شد و سانی خانی انتهای خرداد ماه را وعده کرد، اما بعدا به انتهای شهریور و بعد از آن انتهای آبان ماه را عنوان کردند و در رسانه ملی اعلام کردند که اگر افتتاح انجام نشود، پیمانکار را خلع ید می نماید!سال ۱۴۰۲ به اتمام رسید، و با آغاز سال جدید خبری نبود که نبود، حتی رئیس جمهور نیز به قم آمد و رفت و شهید شد، دولت جدید آمده و در تکاپوی انتخاب کابینه جدید خود است و همچنان در قم خبری از اعلام و شفاف سازی نحوه هزینه کرد بودجه های میلیاردی در ورزش استان نیست.

هیچ کسی جابجا و خلع ید نشد که هیچ بلکه پروژه های دیگر را نیز به او دادند و باز نیمه تمام نگه داشتند!سانی خانی در آخرین گفتگوی تلویزیونی خود در اظهار نظری عجیب اعلام کرد برای تکمیل مجموعه ورزشی تختی تقریبا به همان مقدار که بودجه دریافت کرده است باید دوباره بودجه دریافت کند! و طبق شنیده ها مدیرکل ورزش قم در سفر دوم ریاست جمهوری به قم درخواست ۲۰۰ میلیارد تومان کمک نقدی جهت تکمیل پروژه های ورزشی قم‌کرده بود!

تحقیقات گروه ورزش پردیسان آنلاین نشان می دهد که یکی از مهمترین دلایل توقف روند ساخت پروژه مجموعه ورزشی تختی ایرادات کارشناسان دلسوز و متعهد آتشنشانی قم است. و همچنان مدیرکل ورزش از تخلفات پیمانکار حمایت می کند!

آخرین پیگیری خبرنگار پردیسان آنلاین مؤید آنست که پس از زیر هیچگونه استعلامی برای جایگزین کردن نما و حفاظ دور زمین چمن تختی صورت نگرفته است. و ظاهراً پروژه تا اطلاع ثانوی به حال خود رها و بِلا استفاده مانده است!