نشست نقد و بررسی سریال «پوست شیر» از سلسله نشست های نقد و بررسی آثار سینما و تلوزیون با حضور کارشناسان دینی سینما برگزار شد.

«پوست شیر» سریال نمایش خانگی در ژانر درام جنایی به کارگردانی جمشید محمودی و نویسندگی رضا بهاروند و جمشید محمودی است که در سال ۱۴۰۱  به نمایش درآمد.هادی حجازی‌فر، پانته‌آ بهرام، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی، پردیس احمدیه، ژیلا شاهی و شهاب حسینی از بازیگران این مجموعه هستند.

این سریال نظر بسیاری از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرده و یکی از پربیننده ترین سریال های نمایش خانگی محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی پردیسان آنلاین، نشست نقد و بررسی سریال«پوست شیر» از سلسله نشست های نقد و بررسی آثار سینما و تلویزیون، با حضور کارشناسان دینی سینما، به همت پردیسان آنلاین در سالن شهید دهقانی این خبرگزاری برگزار شد.

نشست نقد و بررسی سریال «پوست شیر» برگزار شد

حجت الاسلام پیش آهنگ سریال پوست شیر را سریالی جذاب از نگاه مخاطبان دانسته و دلیل این جذابیت را ژانر جنایی و تعلیق های خوب داستان سریال عنوان کرد.

وی علاوه بر این توجه سازندگان این سریال به مضامین اعتقادی، نظیر مرگ، مسئولیت پذیری تصمیمات هر انسان را مثبت ارزیابی کرد و توضیح داد: در فصل اول در دو صحنه از سریال به خدا اعتراض می شود و در فصل سوم جواب این اعتراض ها به شکل قابل قبولی داده می شود؛ به نظرم اینکه که هرکس نتیجه کار خودش را در سریال علاوه بر اینها یک چیزی که خیلی در سریال به چشم می آید، یاد مرگ است که برای جلوگیری از جرم جنایت های اجتماعی بسیار مفید است.

این کارشناس سینما مهم ترین نکته منفی سریال را تصویرگری شخصیت روحانی در صحنه اعدام دانست و اظهار داشت: در طول این سه فصل بازجو سریال حدود هشت بار متهمان را تهدید به اعدام می کند تا از آنها اعتراف بگیرد، اما در فصل سوم و باز جویی از شخصیت شیرین این تهدید بسیار با تفصیل روایت می شود و تصویرسازی حضور روحانی را در روند منتهی به اعدام می بینیم که اگر هدف ترساندن مجرم و مخاطب برای پیشگیری از جرم است اصلا نیازی به تصویرسازی روحانی در صحنه اعدام نیست.

وی حضور داشتن شخصیت روحانی در سریال ها را نیازمند یک قاعده منطقی دانست و تصریح کرد: اگر کارگردان در طول سریال روحانی را در حال آموزش و آرامش بخشی به مردم نشان می داد اشکالی نداشت که در صحنه اعدام هم به نمایش در بیاید، اما روحانی را فقط در صحنه اعدام و به گونه ای نشان می دهد که به نوعی جوخه اعدام است و تا پای چوبه دار مجرم را همراهی می کند؛ و این توصیفی که ما از روحانیت و صحنه های اعدام می بینیم به شدت غیر واقعی است و روحانیت در زمان اعدام اینگونه که در سریال بیان می شود حضور ندارد.

حجت الاسلام پیش آهنگ در ادامه اظهار داشت: این نگاه نادرست به روحانیت، ناشی از دوری سینماگران از روحانیت و طلاب دانست و راه حل این قضیه را فعالیت طلاب و ارتباط گرفتن با سریال سازان و آگاه کردن آنها نسبت به جایگاه و عملکرد روحانیت عنوان کرد.

نشست نقد و بررسی سریال «پوست شیر» برگزار شد

حسن شیخی فعال رسانه در مورد نقاط قوت و ضعف این سریال گفت: فیلمنامه و بازیگران مشهور و کاربلدی کارگردان دو نقطه قوت سریال هستند و با وجود اینکه هرچه به پایان این سریال نزدیک می شدیم جذابیت داستان افت پیدا می کرد و آن گیرایی ابتدای را نداشت اما مجموعا می توان به این سریال نمایش خانگی نمره قابل قبولی داد.

نشست نقد و بررسی سریال «پوست شیر» برگزار شد

در ادامه این نشست محمد محققی فعال رسانه ای، موسیقی کم نظیر و شخصیت پردازی و بازی خوب شخصیت منفی سریال را دو نقطه قوت این سریال ذکر کرد و در بیان نقاط ضعف آن گفت: این سریال در اکثر جنبه ها، تقریبا بی نقص بود اما یک نکته منفی آن غیر طبیعی نشان دادن اداره پلیس و کارمندانش است که از واقعیت بسیار دور بود.

نشست نقد و بررسی سریال «پوست شیر» برگزار شد

سپس در پایان این نشست حجت الاسلام حاج آخوند کارشناس و فعال رسانه ای با اشاره به رشد شگفت انگیز تولیدات در شبکه نمایش خانگی، سریال پوست شیر را یکی از پرمخاطب‌ترین سریال های نمایش خانگی دانست و گفت: یک نظر سنجی از میان خبرنگاران حوزه فیلم و سریال در مورد موفقیت و جذابیت سریال های نمایش خانگی گرفته شد که در این نظر سنجی پوست شیر با دو برابر رای بیشتر از دیگر رقبا در صدر این نظر  سنجی قرار گرفت.

وی در ادامه اظهار داشت: کنار هم قرار گرفتن، فیلمنامه و کارگردانی قوی، همراه با بازی خوب بازیگران مطرح کشور، سبب به وجود آمدن یک ترکیب کم‌نظیر در بین سریال‌های موجود در شبکه نمایش خانگی دانست که موجب موفقیت این سریال در جذب مخاطب شده است.

این کارشناس رسانه در ادامه به بیان نکات منفی این سریال پرداخت و بیان کرد: از جمله نکات منفی این سریال می توان به تصویر سازی یک روحانی در صحنه های مربوط به اعدام اشاره کرد که موجب تأثیرگذاری منفی بر ذهن بیننده می شود.

وی با اشاره به پرداخت بی‌پرده به مسائلی نظیر تجاوز، رابطه آزاد و ارتباط نامشروع در این سریال آن را نوعی قبح شکنی دانست و افزود: در این سریال قبح شکنی دیگری هم صورت گرفت آن هم رابطه فیزیکی بازیگران نامحرم با یکدیگر تحت عنوان نقش های پدری و فرزندی که اگر جلوی این روند قبح شکنی گرفته نشود، معلوم نیست در سریال های دیگر به کجا خواهیم رسید.