به گزارش پردیسان آنلاین محمود قنبری روز دوشنبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار داشت: هم اینک تجار هندوستان علاقه زیادی به برقراری روابط تجاری با ایران دارند که ما نیز باید از این فرصت استفاده کرده و بخشی از نیاز آنان که محصولات و نهاده های کشاورزی از جمله […]

به گزارش پردیسان آنلاین محمود قنبری روز دوشنبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار داشت: هم اینک تجار هندوستان علاقه زیادی به برقراری روابط تجاری با ایران دارند که ما نیز باید از این فرصت استفاده کرده و بخشی از نیاز آنان که محصولات و نهاده های کشاورزی از جمله پیاز و کود اوره است، را تامین کنیم.

وی افزود: تجار ایرانی که در آن کشور سکونت دارند نیز بسیار علاقه دارند تا با ایرانیان داخل کشور تبادل تجاری داشته باشند.

خراسان شمالی ۶ درصد از اراضی زیر کشت پیاز و ۶.۲ درصد تولید این محصول را در کشور دارد.

سالانه ۱۸ هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت پیاز می رود که از این سطح ۴۵۰ هزار تن محصول برداشت می‌شود اما ۸۵ درصد تولیدی پیاز استان گونه «زرگان» است که تند نیست و با ذائقه مردم هندوستان همخوانی ندارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: در سال زراعی جاری تولید پیاز قرمز در استان حدود ۲ برابر رشد داشته است.

تولید گندم افزایش می باید

قنبری با پیش بینی اینکه در سال زراعی آینده میزان تولید و تحویل گندم به سیلوهای استان از امسال فراتر برود، افزود: با توجه به افزایش نرخ تضمینی گندم، یقینا کشاورزان استقبال بیشتری از تولید و تحویل گندم خواهند داشت.

وی اظهار داشت: تحویل گندم به سیلوها در سال زراعی جاری در مقایسه با سال گذشته کاهش یافت.

وی افزود: علاوه بر سیلوها و انبارهای دولتی، باید مقدمات لازم برای افزایش تحویل گندم را فراهم کرده و انبار کارخانه های آرد را نیز آماده سازی کرده و از نظر بهداشتی به تایید سازمان های مربوطه برسانیم.

مصوبات جلسات پیشین شورای گفتگو نتیجه نداده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: بیشتر مصوبات جلسات پیشین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان به نتیجه نرسیده است و در این خصوص هیچ امتیازی کسب نکرده ایم.

سعید پورآبادی اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ارایه شده از سوی اتاق ایران، این استان در رتبه بندی درجه چهارم شناخته شد که تنها سه استان از خراسان شمالی وضعیت بدتری داشتند.

وی افزود: تنها امتیازی که از این رتبه کسب کرده ایم فعالیت بخش خصوصی بوده است.

وی نبود تقویم زمانی برای تشکیل جلسات شورای گفت و گوی و دولت و بخش خصوصی در استان و حضور نیافتن مدیران دستگاه ها در این جلسات را از دیگر علل امتیاز پایین استان در این بخش برشمرد.

پورآبادی، خواستار آسان سازی روند ارائه خدمات دستگاه های اجرایی به بخش خصوصی شد و افزود: بعضا به دلایل کوچک مشکلاتی برای قشر تولید کننده و تجار ایجاد می شود که باعث دلسردی این قشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه قشر تولید کننده و تجار در این شرایط سخت اقتصادی به سختی فعالیت می کنند، گفت: دستگاه ها باید کمک حال بازرگانان باشند اما سخت گیری های آنان این قشر را بی انگیزه می کند.

میزان ﺻﺎدرات اﺳﺘﺎن در ﺳﺎل جاری ۵۱.۳ ﻣﯿﻠﯿﻮن دﻻر و واردات آن ۲۷.۴ ﻣﯿﻠﯿﻮن دﻻر و بر این اساس ﺗﺮاز ﺗﺠﺎری اﺳﺘﺎن در ۹ ماهه امسال مثبت ۲۳.۹ ﻣﯿﻠﯿﻮن دﻻر بوده است.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.