به گزارش پردیسان آنلاین، روحالله امراللهی با اشاره به مسئله الحاق اراضی به حریم شهری اظهار داشت: طی سالهای اخیر دولت با هدف تأمین مسکن اقشار ضعیفتر جامعه و جلوگیری از فعالیت مخرب مافیای مسکن، تلاش داشته از اراضی دولتی را برای ساخت مسکن به شهر الحاق نماید.
وی یادآور شد: در الحاق اراضی در بخش زمینشناسی انتقاداتی در دو دهه اخیر وجود دارد که بخش مهمی از آن به دلیل عدم شناخت لازم از اراضی الحاقی و بخش دیگر از منافع اقتصادی ناشی میشود که سبب شده در نهایت مسئولان به سمت الحاق زمینهای دولتی حرکت کنند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اجرای طرح جهش مسکن، ابراز کرد: واقعیت این بوده که توسعه شهرنشینی در پردیسان طی سالهای اخیر با کمبودهایی از نظر زیرساختها همراه بوده و همچنان شهروندان از فقدان امکانات گلایه دارند.
وی ادامه داد: بخش جنوب شرقی شهر در مسیر سیلابهای ورودی به قم قرار گرفته و هر تصمیم شهرسازی در این منطقه در حکم یک شمشیر دو لبه بوده و اگر تمهیداتی که نیاز است مانند احداث کانال در همان رژیمهای موردنظر با دبی لازم در آن پیشبینی نشود، همین مشکلات امروز پردیسان تکرار خواهد شد.
امراللهی خاطرنشان کرد: در امر مهندسی و شهرسازی امر غیرممکن و محال وجود ندارد و درصورتیکه تمهیدات لازم در آن موردتوجه قرار بگیرد، مشکلی با الحاق آنها و نهضت ساخت مسکن وجود ندارد.
به گفته وی، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور با الحاق اراضی دولتی در خارج از محدوده شهری نگاه مثبتی ندارد و تأکید این شورا بر اجرای طرحهای تولید مسکن در بافت های فرسوده شهری برای کاهش هزینههای احداث زیرساخت است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم اذعان کرد: به دلیل شرایط ویژه شهر قم و علاقه ساکنان بومی به منطقه زندگی خود و اشراف بر حرم مطهر تمایل بسیار کمی برای مشارکت در چنین طرحهایی دارند که نمونه بارز آن در پروژه عمار یاسر نمایان است.
وی با بیان اینکه تاکنون افزون بر ۴۰ هزار خانوار نیازمند مسکن در طرح جهش تولید ثبتنام کردهاند و اگر ما امروز از این ظرفیت استفاده نکنیم بهاحتمالزیاد این فرصت از قم به شهرهای دیگر انتقال پیدا کند گفت: ما باید ضمن الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری نسبت به مطالعات کارشناسی آن اطمینان حاصل نماییم.
امراللهی تأکید کرد: تلاش شورا و شهرداری قم در این است که در عین مطالبهگری نسبت به الحاق این اراضی مانع از توقف مطالعات کارشناسی و شهرسازی نسبت به در نظر گرفته شدن تمهیدات لازم است.
وی اظهار داشت: اداره کل راه و شهرسازی قم اعلام کرده به دلیل عدم آماده بودن زمین دولتی جهت طرح جهش تولید متأسفانه پنجره استان قم جهت ثبتنام در این طرح بسته است و برای بازشدن پنجره قم باید روند طولانی الحاق سپری شود و شورای اسلامی شهر قم نسبت به باز شدن پنجره استان امیدوار است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح جامع حرم مطهر گفت: افق جامع حرم مطهر برای دو دهه اخیر پیشبینیشده اما به دلیل معذوریتهای اعتباری حرم مطهر و راه و شهرسازی این روند بسیار کند است و شهرداری نیز از این مسئله گلهمنداست.***/ش