نسلی که سالهای بعد از انقلاب متولد شدند، برای درک لحظات سرنوشتساز آن روزها تنها میتوانند به دیدهها و شنیدههای دیگران رجوع کنند یا به سراغ اسناد و روایتهای بازمانده از آن زمان بروند، روزنامهها و مطبوعات داخلی و خارجی یکی از بهترین اسناد موجود برای سفری تاریخی به روزهای پرشور بهمن ۵۷ است.
به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، آنها که بهمن سال ۵۷ در ایران را به چشم دیدند، کم نیستند، اما نسلی که سالهای بعد متولد شدند، برای درک لحظات سرنوشتساز آن روزها تنها میتوانند به دیدهها و شنیدههای دیگران رجوع کنند یا به سراغ اسناد و روایتهای بازمانده از آن زمان بروند، روزنامهها و مطبوعات داخلی و خارجی یکی از بهترین اسناد موجود برای سفر به روزهای پرشور بهمن ۵۷ و گام برداشتن در کنار مردمی است که یکی از بزرگترین انقلابهای تاریخ را رقم زدند. سفر با روایتها، سفری است تاریخی با مرکبی از جنس کلمات که امروز ما را به شانزدهم بهمن ۱۳۵۷ میبرد.
روزنامه کیهان در این تاریخ به دیدار جمعی از همافران، افراد نیروی زمینی و هوایی با امام خمینی (ره) پرداخته است که تیتر «مبارزه شدید پشت پرده» در صفحه اصلی به همین مطلب اشاره دارد. در گزارش کیهان آمده است: «دیروز صدها تن از همافران، افراد نیروهای زمینی و هوایی با لباسهای نظامی به محل اقامت حضرت آیت الله العظمی امام خمینی رفتند و وفاداری خود را نسبت به ایشان ابراز داشتند. نظامیان در این بازدید شعار «ما همه سرباز توییم خمینی، گوش به فرمان توییم خمینی» را ادا میکردند. علاوه بر این در چند روز اخیر تعداد زیادی از افسران نیروهای سهگانه به دیدار امام شتافتهاند.»
این روزنامه در ادامه نوشته است: «خبرگزاری فرانسه گزارش داد ابوالحسن بنیصدر، یکی از طرفداران امام خمینی در مصاحبهای با رادیو فرانسه گفت: امام خمینی میکوشد تا بیطرفی نظامیان را جلب کند. بنیصدر گفت ما میخواهیم از وفاداری ارتش مطمئن شویم و نمیپذیریم که ارتش کاربرد دیگری جز دفاع از استقلال ایران داشته باشد. بنیصدر تماسهایی را که میان جنبش اما خمینی و ارتش گرفته شده دلگرم کننده توصیف کرد ولی افزود که گرایش به سود امام خمینی در میان فرماندهان نظامی در اقلیت است اما برعکس در میان افراد ارتش گسترش عام دارد.»
در این تاریخ، امام در جمع تعدادی از نمایندگان مستعفی مجلس شورای ملی، جمعی از پرسنل نظامی و گروهی از روحانیان سخنانی ایراد کردند و از نمایندگان خواستند به بختیار بگویند با رفتاری عاقلانه کنار برود.
همچنین در پی تشکیل دولت موقت توسط امام، آمریکا در واکنشی نسبت به این موضوع از دولت بختیار حمایت کرد اما پس از گذشت ۳ ساعت، رسانههای آمریکا اعلام کردند سران وزارت امور خارجه آمریکا، عمر دولت بختیار را در چند روز آینده تمامشده میدانند.
روزنامه اطلاعات در تاریخ پانزدهم بهمن با تیتر «بازرگان نخست وزیر انقلابی» با اعلام خبر انتخاب بازرگان به عنوان نخستوزیر دولت موقت، به بررسی فعالیتها و شخصیت بازرگان پرداخته و در قسمتی از گزارش خود نوشته است: «مهندس بازرگان به عنوان شخصیت مبارزی که سالها سابقه ستیز و مبارزه با رژیم دارد و از طرفی به عنوان رهبر «نهضت آزادی» نماینده گروه سیاسی مترقی است که دارای زیربنای عقاید اسلامی است، نخستوزیر دولت انقلابی خواهد بود.»
این روزنامه در ادامه در پاسخ به پرسش «بازرگان کیست؟» نوشته است: «یکبار خبرنگار «پاری ماچ» او را «چریک پیر» لقب داده بود و زمانی دوستانش درباره او میگفتند آنقدر پاک است که نمیتوان هیچ صفتی را در وصفش به کار برد. چیزی که درباره او میتوان با قطعیت گفت این است که از شانزده سالگی مبارزه کرده، گاه علیه فاشیسم و استبداد و استعمار در فراسوی مرزهای وطنش و زمانی در داخل خاک ایران و بر علیه جبر حاکم. یارانش آنقدر به او مومناند که بر هر نوع تصمیمش را از پیش صحه میگذارند و دانشجویانش آنچنان به این معلم استوار و مؤمن علاقهمندند که از لحظه آشنایی با او زندگی تازهای ساختهاند و خیلی از این شاگران امروز اعضای رهبری «نهضت آزادی» هستند.»
Monday, 25 November , 2024