براساس اعلام اینترپل  اتریش، یکی از بانک‌های آن کشور قصد بازسازی بانک و بازگشایی صندوق امانات داخل بانک را داشته و به صاحبان صندوق‌های امانات اطلاع داده قصد بازگشایی صندوق‌ها را دارند. در این جریان متوجه شده‌اند صاحب یکی از صندوق‌ها، تعدادی اشیا عتیقه را از جنس طلا و نقره در صندوقش نگهداری می‌کرده است. با توجه […]

براساس اعلام اینترپل  اتریش، یکی از بانک‌های آن کشور قصد بازسازی بانک و بازگشایی صندوق امانات داخل بانک را داشته و به صاحبان صندوق‌های امانات اطلاع داده قصد بازگشایی صندوق‌ها را دارند. در این جریان متوجه شده‌اند صاحب یکی از صندوق‌ها، تعدادی اشیا عتیقه را از جنس طلا و نقره در صندوقش نگهداری می‌کرده است. با توجه به اهمیت موضوع، با بررسی‌های کارشناسی توسط کارشناسان  میراث فرهنگی، مشخص شد اشیا متعلق به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی و صاحب صندوق هم یک‌شهروند ایرانی است.

رئیس اینترپل ایران آذر سال گذشته با تماس تلفنی، موضوع کشف و توقیف تعدادی اشیای باستانی با منشأ ایران را در محتویات لوح فشرده موجود در صندوق امانات یکی از اتباع ایرانی در اتریش، به اطلاع معاونت میراث‌فرهنگی رسید. با توجه به این گزارش، رئیس اداره اموال منقول فرهنگی تاریخی اداره کل موزه‌ها برای پاسخگویی به پرسش‌های مطرح‌شده و اعلام نظر کارشناسی در محل پلیس اینترپل حضور پیدا کرده و پس از رؤیت تصاویر اشیای مذکور، نظر کارشناسی به فرماندهی اینترپل اعلام شد.

در میان اشیای مذکور نمونه‌هایی از اشیای مفرغی موسوم به سر سنجاق‌های لرستان مشاهده می‌شود که نمونه‌های مشابه آن در موزه‌های رضا عباسی و ملی ایران وجود دارد. در این تصاویر یک عدد ریتون فلزی به سبک ریتون هخامنشی که نمونه آن در موزه ملی ایران و موزه متروپولیتن نیویورک و یک عدد سردیس مفرغی شاه ساسانی (شاپور دوم) که نمونه اصلی آن از جنس نقره در موزه متروپولیتن نیویورک موجود است، مشاهده می‌شود. البته نمونه این سردیس خارج از فعالیت‌های باستان‌شناسی به‌ دست ‌آمده است.

ابراهیم شقاقی درگفت‌و گو با خبرنگار فرهنگی پردیسان نوین با اعلام خبر آزادی این فرد ایرانی در اتریش گفت: پلیس اینترپل اتریش سال گذشته ما را از وجود این آثار در صندوق امانت فرد ایرانی مطلع کرد و ما وارد قضیه شدیم. 

وی افزود: این فرد در ایران حضور داشت و دادگاه از وی خواست اسناد مبنی بر مالکیت وی بر این آثار را به دادگاه ارائه کند؛ زیرا در آرشیو ایران سندی مبنی بر اجازه خروج این اموال از ایران وجود ندارد. حالا منتظر هستیم این فرد اسناد را به دادگاه ارائه دهد.

شقاقی اضافه کرد: البته هنوز اصالت آثار مشخص نشده است و کارشناسان باید در این خصوص اظهار نظر کارشناسی کنند.