قم- افزایش مبتلایان و بستری های کرونایی در سه هفته اخیر سبب شده تا قم جز ۵ استان نخست بستری بیماران کرونایی در کشور باشد که با ادامه این روند قرمز شدن رنگ این استان دور از انتظار نیست.

پردیسان آنلاین؛ گروه استان‌ها – مهدی بخشی سورکی: بعد از چندین ماه که شاهد کاهش محسوس مبتلایان و بستری‌های ناشی از بیماری کرونا در کشور و استان قم بودیم؛ از اوایل تیرماه سال جاری باز این ویروس منحوس جان گرفت و خیزی دوباره برداشت و بار دیگر نشان داد که همچنان به شدت مسری است.

اگر آمار روزانه کرونا در استان قم را مورد بررسی قرار دهیم نشان می‌دهد که طی یک ماه اخیر مجموع بستری‌های بیماران کرونایی در قم از ۱۸ نفر به ۱۵۴ نفر رسیده است. در همین مدت از هر ۵۰ تست کرونا فقط یک تست مثبت بود که امروز از ۴۰۰ تست کرونا انجام گرفته حدود ۲۳۰ تست مثبت اعلام می‌شود و این آمارها به معنای به صدا درآمدن زنگ خطری جدی در استان قم است.

آمارهای دانشگاه علوم پزشکی استان می‌گوید قم در ماه‌های گذشته رتبه بیست و هشتم بستری کرونا را داشته؛ اما در ۳ هفته اخیر جز ۵ استان اول بستری کرونا در کشور بوده و در موج جدید، سویه ba ۰۴ و ba ۰۵ امیکرون که قدرت سرایت به مراتب بیشتری نسبت به سویه های قبلی دارد در این استان غالب شده و در حال گسترش است.

ابتلاها در سویه جدید به صورت خانوادگی است و با ابتلای یک نفر به کرونا سایر اعضای خانواده نیز در مدت زمان کوتاهی درگیر این بیماری می‌شوند و بیشتر مبتلایان علائمی مشابه سرما خوردگی دارند.

رنگ کرونایی قم نیز در جدیدترین رنگ بندی اعلامی از سوی وزارت بهداشت نارنجی اعلام شده است و از سویی دیگر وضعیت واکسیناسیون در این استان نیز مطلوب نیست و تاکنون تعداد یک میلیون و ۹۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان قم تزریق شده که در مقایسه با سایر استان‌ها پایین‌ترین رتبه در واکسیناسیون را داراست.

در هفتمین پیک کرونا اگر همین شرایط ادامه یابد در هفته‌های آتی قرمز شدن قم دور از انتظار نیست. بنا بر اعلام مرکز بهداشت استان میزان استفاده از ماسک در قم به مراتب پایین‌تر از میزان قابل قبول است و در هفته‌های اخیر فقط ۱۸ درصد جمعیت استان از ماسک استفاده کردند.

قم بین ۵ استان اول بستری های کرونایی در کشور

۲ برابر شدن میزان مبتلایان کرونایی قم طی روزهای اخیر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، اظهار داشت: ماهیت ویروس کرونا این است که همواره با جهش‌های جدید روبه رو می‌شود؛ از ویژگی‌های مهم نوع جدید جهش بیماری کووید ۱۹ قدرت سرایت بسیار بالای آن است.

مهدی مصری با اشاره به ۲ برابر شدن میزان مبتلایان کرونایی قم طی روزهای اخیر گفت: استان قم به همراه چهار استان دیگر درگیر جهش جدید ویروس کرونا شده که از علائم مهم آن درگیری شدید ریوی است.

وی بیان کرد: برای کنترل و جلوگیری از انتقال بیشتر بیماری کرونا لازم است تا تمامی افراد دارای علامت بیماری دست کم به مدت پنج روز قرنطینه خانگی شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: احتمال مثبت بودن افراد مشکوک مراجعه کننده به مراکز درمانی قم به مرز ۷۰ درصد رسیده است.

وی با انتقاد از پوشش غیر مطلوب دز سوم واکسن کرونا تصریح کرد: همچنان پوشش واکسیناسیون عمومی قم به خصوص در بین سالمندان و مرحله سوم با ۲۸ درصد مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

مصری با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون عمومی گفت: تجربه واکسیناسیون حاکی از این است که تعداد مبتلایان هشت برابر و فوتی‌ها ۱۱ برابر کاهش یافته است.

قم بین ۵ استان اول بستری های کرونایی در کشور

اعزام تیم‌های سیار جهت واکسیناسیون سالمندان و افراد ناتوان حرکتی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز اظهار داشت: تزریق دز یادآور واکسن کرونا با توجه به در پیش بودن مناسبت‌هایی همانند ایام محرم، صفر، اربعین حسینی و نیز بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها ضروری است.

سیامک محبی، بیان داشت: شهروندان قمی با سن بالای ۱۸ سال که از تزریق دز سوم واکسن آنان ۶ ماه گذشته باید در اولین فرصت برای دریافت دز چهارم واکسن کرونا اقدام کنند.

وی ادامه داد: مراکز و پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت در شهر و روستا آماده ارائه خدمات تزریق واکسن به شهروندان استان قم هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان قم با تاکید بر اینکه به منظور اجتناب از شیوع ویروس کرونا همچنان باید دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک را جدی گرفت، افزود: گروه‌های حساس و پرخطر می‌بایست در اماکن سر بسته از ماسک استفاده کنند و به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه کنند.

با اشاره به اهمیت تکمیل سابقه واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلاء افراد سالمند، دارای بیماری‌های زمینه‌ای و یا نقص سیستم ایمنی گفت: خانواده‌ها در صورت داشتن فرد سالمند و ناتوان حرکتی که زمان تزریق واکسن آنها رسیده است می‌توانند با تماس با مرکز یا پایگاه سلامت محل سکونت خود درخواست اعزام تیم سیار واکسیناسیون کنند و مراقبین سلامت مراکز و پایگاه‌های سلامت با انجام هماهنگی لازم با خانواده‌ها در محل حضور یافته و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: نوبت عصر تعداد ۴ مرکز واکسیناسیون در نقاط مختلف شهر قم در راستای تسهیل در دسترسی شهروندان به مراکز واکسیناسیون فعال شد.

قم بین ۵ استان اول بستری های کرونایی در کشور

فعالیت نوبت عصر در ۴ مرکز واکسیناسیون در قم

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم نیز در گفتگویی عنوان داشت: در حال حاضر عملیات واکسیناسیون در ۴۲ مرکز، ۹۲ پایگاه سلامت و ۶۰ خانه بهداشت در سطح شهر و روستای استان قم انجام می‌شود.

بهاره زارع اضافه کرد: این مراکز در ساعات اداری خدمات واکسیناسیون را ارائه می‌دهند که جهت افزایش دسترسی، تعداد ۴ مرکز امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی، امام رضا (ع) در پردیسان، شهدا در خیابان انقلاب و الزهرا (س) در نیروگاه در نوبت عصر نیز خدمات واکسیناسیون ارائه می‌دهند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم با اشاره به ساعات کاری مراکز در نوبت عصر بیان داشت: ۴ مرکز منتخب در نوبت عصر از یکم مردادماه به مدت ۲ هفته از ساعت ۱۷ الی ۲۰ فعال خواهند بود.

زارع همچنین عنوان کرد: مرکز تجمیعی واکسیناسیون شماره ۲ در بلوار کارگر قم نیز همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ و در روزهای تعطیل تا ساعت ۱۴ آماده ارائه خدمات واکسیناسیون به شهروندان قمی است.

قم بین ۵ استان اول بستری های کرونایی در کشور

مراکز فعال کرونا در استان قم

مرکز بهداشت قم با اعلام مراکز فعال تست کرونا، تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک به کرونا به مراکز منتخب کرونا مراجعه کنند.

این مراکز شامل مرکز امام خمینی (ره) واقع در انتهای ۴۵ متری صدوق، بلوار شهید کریمی، مقابل خیابان لقمان؛ مرکز امام حسن عسگری (ع) واقع در شهرک امام حسن عسگری، مقابل کوچه ۴، جنب مسجد امام حسین (ع)؛ مرکز پردیس واقع در پردیسان، خیابان ایمان، کوچه ۵؛ مرکز فرقانی واقع در انتهای شیخ آباد، ۱۶ متری ولی عصر، کوچه ۴۴و مرکز شهدا واقع در خیابان انقلاب، کوچه ۲۴ است.

مرکز امام خمینی (ره) همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب و در روزهای تعطیل تا ۱۴ فعال بوده و سایر مراکز فقط در ساعات اداری در خدمت همشهریان گرامی می‌باشند.

در مواجهه با پیک جدید کرونا که گفته شده قدرت و سرعت انتشار آن ۱۸ برابر سایر سویه های کرونا است؛ تزریق دوز یادآور واکسن کرونا و تکمیل سیکل واکسیناسیون و همچنین استفاده از ماسک به خصوص در اماکن مسقف و مراکز تجمع و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان گزینه اول راهکار پیشگیری از ابتلاء به این بیماری است و افرادی که دارای علائم این بیماری هستند نیز باید به مراکز درمانی مراجعه کرده و حداقل ۵ روز خود را قرنطینه کنند تا سایر افراد در تماس با آنان آلوده به این ویروس نشوند.