مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از صادرات یک محموله نفت‌گاز به مقصد افغانستان با قیمت ۱۱۰۰ دلار به ازای هر تن خبر داد.

به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، جلیل سالاری در نشست هم‌اندیشی سردبیران و دبیران اقتصادی رسانه‌های کشور به مناسبت روز خبرنگار و در آستانه هفته دولت با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم در حوزه پالایش و پخش تصریح کرد: در آغاز به‌کار دولت سیزدهم، عملکرد شرکت بر مبنای آسیب‌شناسی، بررسی دقیق  و به فراخور آن هم در بخش اجرا و هم در بحث قانون بودجه و تامین منابع مالی اصلاحات و اقدام‌های پرشماری انجام شد.

وی با اشاره به فرآیند سوخت‌رسانی و ضرورت نوسازی نفتکش‌ها بیان کرد: ۵۷ درصد از مسیر حمل‌ونقل با شعاع ۵۰۰ کیلومتر سوخت‌رسانی با نفتکش‌ها انجام می‌شد، بنابراین لازم بود این روند سامان‌دهی شود و نوسازی و افزایش تعداد ناوگان در صدر برنامه‌ها قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در بخش شرکت‌های پالایشی، پالایشگاه‌ها مکلف شدند تا ۳۰ درصد از سود عملیاتی خود را به طرح‌های کیفی‌سازی تخصیص دهند.

سالاری در بخش دیگری از گفته‌های خود با اشاره به اضافه شدن شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفت به فهرست سازمان‌های توسعه‌ای افزود: باتوجه به زیرساخت‌ها و زمینه‌های متوازن توسعه در شرکت ملی پالایش و پخش، هیئت محترم دولت طی تصویب نامه‌ای در تاریخ یکم مردادماه ۱۴۰۱، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را به فهرست سازمان‌های توسعه‌ای کشور اضافه کرد، بنابراین از این پس، مجمع شرکت‌های زیرمجموعه که تاکنون متشکل از وزیران امور اقتصادی و دارایی، دادگستری و نفت بود، به هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تغییر یافت که گام بلندی به‌منظور توسعه شرکت قلمداد می‌شود.  

وی تصریح کرد: در بحث صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز اقدام‌های مهمی از جمله تعمیرات اساسی بعضی از پالایشگاه‌های کشورهای دوست نظیر ونزوئلا، سوریه و … انجام شده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه دریافت مجوز نوسازی ۵ هزار ناوگان در دستور کار قرار گرفته است، درباره صادرات فرآورده‌های نفتی افزود: تولید گازوئیل در دولت سیزدهم ۳ درصد افزایش یافته و از ۱۰۸ میلیون لیتر به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است.

سالاری ادامه داد: تولید بنزین نیز امسال به ۹۸ میلیون لیتر در روز رسیده و این در حالی است که مقدار تولید بنزین پارسال حدود ۹۶.۹ میلیون لیتر بود.

وی بیان کرد: در بخش نیروگاهی مصرف گازوئیل ۸۰ درصد رشد داشته و حدود ۲ میلیارد لیتر مصرف سوخت مایع بیشتر شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه مسیر ناوگان را توسعه دادیم و در بخش مسیر دریایی اقدام‌هایی انجام داده‌ایم، تأکید کرد: در نظر داریم بتوانیم با ایجاد قطب انرژی، اسکله‌های اختصاصی داشته باشیم و سوآپ و ترانزیت فرآورده را گسترش دهیم.

سالاری با بیان اینکه سالانه با افزایش ۸۰ هزار خودرو به چرخه حمل‌ونقل، یک میلیارد لیتر سوخت بیشتری مصرف می‌شود، گفت: این مقدار مصرف، معادل یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه‌ای است.

وی با تأکید بر تعهدهایی که از دولت گذشته برای دولت سیزدهم ایجاد شده بود، گفت: همه این تعهدات اجرایی شده، این در حالی است که طرح‌ها و پروژه‌ها را غربالگری کردیم و ساماندهی ساختاری انجام شده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به تمرکز حساب‌ها در خزانه برای شفافیت بیشتر، ادامه داد: با توجه به اینکه بانک مرکزی شعبه‌هایی نداشت، از شعبه‌های بانک ملی استفاده کردیم و همه حساب‌ها متمرکز شد تا پول فروش‌ها بلافاصله و به‌صورت مستقیم به خزانه واریز شود.

سالاری با اشاره به ایجاد درگاه ملی مجوزها گفت: با اقدام‌های بسیار جدی و انقلابی در پالایش و پخش، امضاهای طلایی در وزارت نفت از ابتدای امسال متوقف شده است.

وی درباره جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت گفت: در باره کنترل قاچاق، طرح‌هایی اجرا شده و به‌شدت پایش می‌شود تا ضمن اعمال نظارت و کنترل‌های لازم، عرضه خارج از شبکه و قاچاق فرآورده‌های نفتی متوقف شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: انضباط مالی خوبی در مجموعه پالایش و پخش شکل گرفته است که امیدواریم با اعمال مدیریت همه جانبه، پروژه‌ها و طرح‌ها در زمان خودشان به بهره‌برداری برسند.

سالاری بیان کرد: مطالعات و طرح‌های اولیه پروژه‌ها انجام شده است و به‌دنبال مجوزهای شورای اقتصاد هستیم تا هزینه‌کرد پروژه‌ها از منابع بانکی پیش‌بینی‌شده تأمین شود.