مهدی ابراهیمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین بابیان اینکه جشنواره موسیقی نیایش هر ساله در اردیبهشتماه برگزار میشود،افزود: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مجتمعهای فرهنگی هنری دبیرخانه این جشنواره در اسفندماه شرایط ثبتنام را نداشت و زمان ثبت نام به اردیبهشت و برگزاری جشنواره نیز اواخر مهرماه موکول شد.
وی اظهار داشت: هیات داوران خردادماه آثار ارسال شده را بازبینی و راه یافتگان به این جشنواره اواخر مهرماه سالجاری به صورت حضوری اجرا خواهند داشت.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری پنج دوره جشنواره موسیقی نیایش به میزبانی شهر محمدیه،افزود: این جشنواره در دور اول برگزاری به صورت شهرستانی کار خود را شروع کرد ولی با استقبال هنرمندان دیگر استان ها نیز همراه شد به طوری که در حال حاضر افرادی از ۱۲ استان کشور برای شرکت در این جشنواره اثر ارسال کرده اند.
وی، مهم ترین دستاورد برگزاری این جشنواره را شناسایی استعدادهای هنری جوانان و ارتقای جایگاه موسیقی دانست و خاطر نشان کرد: ترویج مکتب موسیقی فاخر از دیگر برنامههای این جشنواره است که امیدواریم در هر دوره به آن نزدیکتر شویم.
این مسوول تاکید کرد: هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره در تمامی رشتههای موسیقی شامل دف،گیتار، ویلن،تنبک، سنتور، تنبور،تار و سهتار، گیتار فلامنکو و کلاسیک، ویلن در سه قالب تکنوازی، ۲ نوازی و گروهی به رقابت خواهند پرداخت که شرکت هنرمندان ۹ تا ۶۰ سال یکی دیگر از ویژگیهای این جشنواره است.
ابراهیمی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای رقابتی موجب ایجاد انگیزه برای رشد و اعتلای هنر موسیقی میشود، تصریح کرد: این جشنواره موجب افزایش ارتباط بین هنرمندان و بهرهگیری متقابل از تجربیات هنرمندان جوان و پیشکسوتان میشود.
وی یادآور شد: راهیافتگان به مرحله مسابقه آثار خود را در اجرای عمومی طی سه روز اواخر مهرماه سال ۹۹ با توجه به شرایط مساعد ارائه خواهند کرد و هیات داوران از مجموع آثار هر بخش، سه اثر را به عنوان منتخب معرفی خواهند کرد.
جشنواره موسیقی نیایش با عنوان نکوداشت اقبال آذر پنج دوره به میزبانی مجتمع فرهنگی نیایش شهر محمدیه از توابع شهرستان البرز برگزار شده است.
استاد “ابوالحسن اقبال آذر” ملقب به “اقبال السلطان” از جمله شخصیت های برجسته آواز سنتی ایران است که در اعتلای موسیقی تلاش بسیار داشت.
اقبال آذر سر آمد سبک تبریز در سال ۱۲۴۲ شمسی در الوند قزوین متولد شد.
از آثار این استاد می توان به اجرای ابوعطا، حجاز، بیات ترک، بیات کرد، مثنوی ترک، شهناز شور، تصنیف افشاری، همایون، شوشتری، بیات اصفهان، دلکش ماهور، راک ماهور، عراق ماهور، تصنیف ماهور، نوا، چهارگاه و سه گاه اشاره کرد.