رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت گفت: سالانه ۳۰۰۰ نفر به دلیل نبود عضو پیوندی فوت می کنند، در حالی که تقریبا ۳ عضو بیمار مرگ مغزی قابل اهدا است.
به گزارش پردیسان آنلاین، امیر حسام علیرضایی، در اجلاس معاونین درمان دانشگاه علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: در حال حاضر PMP (شاخص اهدای عضو) کشور ۱۱.۲۶ است و با کنترل کرونا باید تلاش کنیم این آمار افزایش یابد.
وی افزود: در کشور ۵۴ درصد بیماران کلیوی، دیالیز و ۴۶ درصد پیوند میشوند. با توجه به ایمن بودن دیالیز صفاقی و به صرفه بودن هزینههای درمانی، باید تلاش کرد این نوع دیالیز برای بیماران افزایش یابد.
علیرضایی، آموزش، معرفی و توسعه دیالیز صفاقی توسط پزشکان نفرولوژیست را رکن مهمی در افزایش تعداد دیالیز صفاقی دانست و گفت: الزام دانشگاههای واجد نفرولوژیست به راه اندازی و توسعه دیالیز صفاقی، ارتقای کیفیت محلولهای دیالیز صفاقی، اعمال و برقراری سیاستهای تشویقی صفاقی در کشور، تعیین حد نصاب برای درصد و سهم دیالیز صفاقی در بین سایر روشهای درمانی در یک دانشگاه، ارتقای کیفیت و استاندارد محلول و ملزومات و ورود فناوریها و روشهای جدید درمان APD و محلولهای Biocompatible از سیاستهای این مرکز در توسعه دیالیز صفاقی است.
وی گفت: نظارتها بر مراکز دندانپزشکی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ میزان ۳۰ درصد رشد داشته است که با تشدید نظارتها میزان تخلفات کاهش چشمگیری داشته است و این روند به صورت مستمر باید در دانشگاهها ادامه یابد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰، در مجموع ۱۲۵۶۲ خدمت به ۵۰۴۹ نفر از این بیماران در ۷۹ مرکز دندانپزشکی ارائه شده است.
وی ادامه داد: ۱۵ دانشگاه از مجموع ۶۴ دانشگاه در طرح مقیمی دندانپزشکی شرکت میکنند که به طور شبانه روزی در روزهای تعطیل و غیرتعطیل این دانشگاهها به ارائه خدمات میپردازند.
علیرضایی در خصوص برنامه مدیریت درمان سکته حاد قلبی و مغزی، گفت: از دانشگاهها انتظار میرود برنامه ریزی جهت افزایش ارائه خدمات درمانی استاندارد به بیماران سکته حاد قلبی و مغزی جهت دستیابی به شاخصهای برنامه صورت پذیرد.
وی افزود: همچنین باید حداقل یک مرکز C-SCU در هر استان (مرکز جامع درمان سکته حاد مغزی با خدمات آنژیوپلاستی مغزی) ایجاد و نیز آموزشهای لازم و تکمیل امکانات درمانی مرتبط در مراکز ۲۴۷ و ۷۲۴ به منظور مدیریت بهینه درمان بیماران سکته حاد مغزی و قلبی صورت پذیرد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت در خصوص خدمات توانبخشی گفت: خدمات توانبخشی در بیماریهای خاص و صعب العلاج براساس وضعیت بیمارشامل یک یا چند خدمت همزمان از خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتز و پروتز، بینایی سنجی و شنوایی شناسی است. هزینه انواع خدمات توانبخشی بیماریهای MS، اتیسم، EB، CF، هموفیلی و SMA مطابق با تعداد جلسات مشخص شده در استاندارد خدمت، ۱۰۰ درصد حمایت میشود.
Monday, 25 November , 2024