داوطلبان هلال احمر اردکان برای مواجه با حوادث آموزش می‌بینند

جواد کمال آبادی روز شنبه در گفت و گو با پردیسان نوین از سیل، سانحه رانندگی، حوادث کوهستان و گم شدن افراد در بیابان و نیز قطع عضو، سقوط از ارتفاع، سوختگی و ضرب دیدگی کارگران از جمله این حوادث ذکر کرد.

رییس جمعیت هلال احمر اردکان تاکید کرد: خدمات داوطلبانه به عنوان یکی از اصول بنیادین نهضت بین المللی صلیب سرخ و این جمعیت عملی ارادی و خیرخواهانه است که بیانگر تمایل هر فرد به همبستگی با دیگر انسانهاست و  در افراد بهره مند هم القاکننده این حس است که به گروه و اجتماع تعلق دارند و تنها نیستند.

وی اضافه کرد:‌ نجاتگران جمعیت مستقر در سه پایگاه نجات بین شهری شهرستان سال گذشته، نسبت به پوشش امدادی ۶۲ مورد حادثه (با ۳۳ فوتی و ۱۳۱ زخمی ) اقدام کردند.

وی یادآوشد: تفاوت‌های موجود در مناطق ، آسیب پذیری در برابر بحران‌ها را به اشکال مختلف آشکار می‌ کند، لذا بهترین اقدام در مواجهه با حوادث و بحران‌ها، افزایش سطح آگاهی آحاد جامعه از فعالیت‌های مرتبط با کاهش خطرپذیری حوادث و روند بازگرداندن سریع جامعه به حالت عادی پس از وقوع بحران است.

وی افزود: گرچه در عصر فناوری ، محیط زندگی بشر به واسطه پیشرفت پرشتاب علم و توسعه فنون مختلف در حال تغییر و پویایی مداوم است اما همین تغییر فرایند، میزان آسیب پذیری را به همان نسبت افزایش داد.

به گفته  کمال آبادی یکی از بارزترین نتایج حوادث ، تقویت حس نوع دوستی است،  در برهه‌ای اگر انسان به انسان کمک می‌کرد از سرِ ترحم صورت می‌گرفت اما ، امروز انسان به مرحله ای از تکامل رسید که آن را وظیفه خود در قبال دیگران می‌داند.

رییس جمعیت هلال احمر اردکان تصریح کرد: انسان موجودی اجتماعی است و برای ادامه بقا و حیات خویش، نیازمند ارتباط دوسویه با دیگران است و اصل پیدایش «جامعه » و برقراری آن هم بر همین پایه است.

وی اضافه کرد: آنچه جامعه انسانی را پویا، رو به رشد و با نشاط می‌کند داشتن حس مسوولیت و روحیه نوع دوستی در برابر دیگر انسانهاست،  احسان به دیگران و انفاق به همنوعان، خلأهای اجتماعی را که به واسطه نیازمندی نیازمندان به وجود آمده از بین می‌برد.

کمال آبادی اظهارکرد: جمعیت هلال احمر بستر و فرصت مناسبی است برای کسانی که دغدغه مند همنوعان خود هستند و آنچه کار در این نهاد ملی و جهانی را ارزشمند می‌کند «انسان دوستانه» بودن فعالیت‌هاست.

وی یادآور شد: محور فعالیت در جمعیت بر مبنای داوطلبی است یعنی هر کسی که در خود توانمندی می‌بیند و علاقه مند است توان خود را در رفع نیاز از نیازمندان قرار دهد بدون هیچ گونه چشم داشتی، داوطلب انجام یک کار خوب می‌شود، این گونه خدمات در هر اجتماعی فرصت زندگی بهتر و تاب آوری افزون‌تر در برابر مشکلات را نیز فراهم می کند.  

این مسوول تصریح کرد: کار داوطلبانه رابطه مستقیم و ظریفی با «ساخته شدن» و پرورش انسان دارد، انسان شدن، نهایت کمال معنوی است و فلسفه دستور به نیکوکاری، انسان سازی است چرا که انسان‌ها در سایه فضیلت‌هایی چون همدلی و بخشش و ایثار، روح انسانی می‌یابند.

کمال آبادی گفت: پس هر از گاهی می‌شود و می‌توان از «پرداختن به خود» فاصله گرفت و به دیگران پرداخت و در راستای رفع دغدغه و یا نیاز همنوعان تلاش کرد، آموزش مهارت‌های انجام کار داوطلبانه و فعالیت‌های انسان دوستانه می‌تواند به ایجاد و اشاعه فرهنگ کار داوطلبی در جامعه کمک کند.

هم اکنون ۲۵ هزار و ۳۳۲ کارگر بیمه شده در ۲۵۰ واحدصنعتی و  یک هزار و  ۳۵۰کارگاه مشغول فعالیت هستند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=78366

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: