برای شهادت، لازم نیست که حتما موشک‌ها و تفنگ‌ سربازان آمده باشند تا وطنت‌ را بگیرند، گاهی شهادت درحالی که میهنت در امنیت کامل است، درست مقابل در خانه‌ و چشمان دخترکی‌ معصوم فرا می‌رسد، آن هم به گناه دانشمند بودن و خدمت به مردم!

به گزارش پردیسان آنلاین، شهید دکتر داریوش رضایی نژاد، متولد بیست‌ونهم بهمن ۱۳۵۶ در شهرستان آبدانان در استان ایلام بود و همان اوایل کودکی با حرف‌هایی که می‌زد و کارهایی که انجام می‌داد، نبوغ خودش را به اطرافیان نشان داد؛ هوش و توانایی او به قدری بود که معلم و دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار داده بود؛ در دوره راهنمایی با توجه به ظرفیت هوشی بسیار بالا، توانست پیش از همکلاسی‌های خود دوره متوسطه را به پایان رساند و در تیر ۱۳۷۳ دیپلم خود را در رشته ریاضی دریافت و دکتر داریوش رضایی‌نژاد چندین بار در مسابقات علمی استان ایلام مقام نخست را کسب کرد.

شهید رضایی‌نژاد در مهر سال ۱۳۷۳ در رشته مهندسی برق، گرایش قدرت در دانشگاه، پذیرفته و وارد دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر اصفهان شد؛ با توجه به نبوغ ذاتی در امور کارگاهی و آزمایشگاهی که از ویژگی‌های تمامی نوابغ و مخترعان است، توانست در مدت هفت ترم و با رتبه نخست، به‌عنوان دانشجوی برتر دانشگاه خود فارغ‌التحصیل شود.

شهید داریوش رضایی‌نژاد به محض فارغ‌التحصیلی به‌عنوان پژوهشگر در مراکز مهم تحقیقاتی و علمی کشور مشغول به کار شد و در همان نخستین سال شروع به کار، در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۷۸ در رشته مهندسی برق، گرایش قدرت، در دانشگاه دولتی ارومیه پذیرفته و مشغول به ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد شد؛ این شهید در تیر سال ۱۳۷۹ با شهره پیرانی ازدواج و صاحب یک فرزند دختر به اسم آرمیتا شد که پیش از پنج سالگی و در برابر چشمان معصومش شاهد پرپر شدن پدر عزیزش بود.

دانشمندی از جنس اخلاص/ قهرمان واقعی فیلم هناس کیست؟

این شهید والا مرتبه در طول خدمت پرثمرش چندین مقاله در حوزه تخصصی خود نوشت و بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی را رهبری و اجرا کرد؛ در پی همین فعالیت‌های علمی از دانشگاه‌های متعدد اروپایی جهت ادامه تحصیل و فعالیت پژوهشی از وی دعوت شد، اما به واسطه عشق به وطن به همه آن‌ها نه گفت و ضمن تدریس و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی، مسئول اجرای بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و خواجه نصیرالدین طوسی بود.

شهید رضایی‌نژاد با قبولی در تمام مراحل آزمون دکترا در سال ۱۳۹۰ در دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی پذیرفته و ابتدای مرداد همان سال توسط سرویس جاسوسی اسرائیل (موساد) به مقام والای شهادت رسید.

فیلم هناس به کارگردانی حسین دارابی در سال ۱۴۰۰ و در ژانر بیوگرافی و درام، روایتی متفاوت از زندگی این شهید ارائه می‌کند؛ شهره، همسر او به خاطر تهدیدهایی که متوجه خانواده‌اش است، عاشقانه خود را به آب‌وآتش می‌زند تا زندگی خود را از تشویش و آشفتگی نجات دهد.

در این فیلم مریلا زارعی، بهروز شعیبی، وحید رهبانی، سیاوش طهمورث، سولماز غنی، امین میری و علیرضا نایینی به هنرمندی پرداخته‌اند.

دانشمندی از جنس اخلاص/ قهرمان واقعی فیلم هناس کیست؟