خدمات مربیان مهدکودک از پرستاران مراقب در منزل متفاوت است

سمیه درجاتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: امروز با تعطیلی مهدکودک  شاهد بازگشایی خانه بازی هایی هستیم که هیچ یک استانداردهای لازم برای پرورش و تربیت کودکان را ندارند اما به خاطر نیاز مادران شاغل و مشکلات آنها،  پذیرای کودکان شده اند.

وی ادامه داد: مراقبان و پرستاران منزل مانند مربیان مهدهای کودک با نیازهای کودکان آشنا نیستند درحالیکه مربیان مهدها در مورد مسائل متعدد مانند پرورش و شاد بودن کودکان، خلاقیت و آموزش بر مبنای رویکردهای معتبر دنیا از جمله رویکردهای والدروف، های اسکوپ، مونته سوری و رجیو امیلیا آشنایی داشته و با توجه به حساسیت ۶ سال اول کودکی برای تحریک رشد هوشی، کلامی، اجتماعی، عاطفی و جسمی کودکان، برنامه منسجمی دارند.

این کارشناس مسائل کودک اضافه کرد: به جای بی توجهی به رشد همه جانبه کودکان و سپردن آنان به مراقبان و پرستارانی که به مسائل حوزه کودک به صورت علمی آشنایی ندارند بهتر است مهدهای کودک در محیطی کاملا ایمن فضای بازی و شور و هیجان را برای کودکان فراهم آورند.

درجاتی با تاکید براینکه  نیاز کودکان  فقط بودن فردی در کنار آنها جهت مراقبت نیست، افزود: با ادامه روند کنونی چه کسی در آینده پاسخگوی مشکلاتی که به دلیل تعطیلی مهدهای کودک امن در شهر است خواهد بود و آیا پیدایش ضایعات روحی و افسردگی در این قابل جبران خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه مهدهای کودک، فقط نگه داشتن کودکان نیست؛ کودکان در مهدها نحوه کنترل رفتار را با راهنمایی مربیان آموزش دیده، فرا می گیرند. به طور قطع کودکان در این سن، مایل به یاد گرفتن هستند و کنجکاوی مادرزادی نیز به آنها کمک می کند. مربی ها با داشتن تخصص تحصیلی مناسب، زمینه آموزش آنچه کودک برای رشد فیزیکی، احساسی و هوشی شان نیاز دارند، در اختیارشان می گذارند.

مدیر مهدکودک گفت: مطالعه بنجامین بلوم محقق برجسته تعلیم و تربیت کودکان درباره تاثیرات محیطی نشان می دهد که نیمی از تفاوت‌هایی که بعدها در میزان هوش افراد مشاهده می شود تا سن چهار سالگی خود را نمایان می سازد وی تاکید می‌کند که ضایعات رشدی در یک مقطع سنی را نمی توان به طور کامل در مقطعی دیگر جبران کرد.

درجاتی افزود: از آنجا که در دوران کودکی ساختار شخصیتی و رفتاری انسان بنیان گذاشته می شود، دوران کودکی را دوران سرنوشت ساز و مثبت دانسته اند. آموزش در این دوران در مهدهای کودک آغاز می شود و برخلاف نظر عده ای که مهدکودک را تنها محلی برای نگهداری کودکان   می دانند، مهدها، مراکزی هستند که کودکان در آنها  آموزه های  عشق ورزیدن و گذشت و تعامل اجتماعی با همسن را آموخته و این شاید بسیار مهم تر از آموزش های کتاب محور آنها باشد.

وی تاکید کرد: مهدهای کودک محلی برای حال خوب و شکوفایی همه جنبه و رشد کودک و جایی برای تبدیل توانایی های بالقوه  کودکان به داشته های بالفعل آنان است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=116965

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: