انقلاب اسلامى که در ۲۲ بهمن ماه سال ۵۷ در ایران به رهبرى امام خمینى(ره) طلوع کرد و دستاوردهاى ارزشمندی به ارمغان آورد و با ظهور انقلاب پنجره تازه ای به روی مردم و تاریخ این سرزمین بزرگ گشوده شد.

به گزارش پردیسان آنلاین؛حجت‌الاسلام علی اصغر ولایتی کارشناس فرهنگی گفت: انقلاب اسلامى که در سپیده دم ۲۲ بهمن ماه سال پنجاه و هفت در ایران به رهبرى فقیه بصیر حضرت امام خمینى(ره) طلوع کرد و دستاوردهاى ارزشمندی به ارمغان آورد و با ظهور انقلاب پنجره تازه ای به روی مردم و تاریخ این سرزمین بزرگ گشوده شد.

وی گفت: کشف و پرورش انسانهای مومن و بزرگ از دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده و است، انسان هایی که وجودشان مملو از غیرت ایمانی و ایرانی و شاگردان امام عزیزند و با آبرو، جان و خونشان برای اسلام حماسه ساز شدند مثل شهدای بزرگی چون آوینی، همت، باکری، باقری، کاظمی، هاشمی و سلیمانی که به قهرمان های مردم نیز تبدیل شدند.

حجت‌الاسلام ولایتی افزود: در بین این الگوهای شاخص شهید آوینی را می توان به عنوان نمونه مثال زد که انسان مهذبی بوده و با نور انقلاب متحول شده و خط فکری و آثارش بر فرهنگ و هنر کشور تاثیر مهمی داشته است که هم شیوه جدیدی را معرفی کرد و توانست آثار ماندگار هنری را خلق کند، شیوه ای که چراغ راه هنرمندان بوده و هست.

وی ادامه داد: ما که هم عصر شهید نبودیم اما شیفته هنر و قلم اش شدیم طوری که انگار با او زندگی کردیم و مخاطب اش هستیم و باید گفت این معلم بصیر با زبان هنر متعالی توانست راه و مرام انقلاب و مردم و سیره شهدا را به شایستگی به تصویر بکشد و بدون تظاهر و هیچگونه کم و زیادی رشادت ها و شهادت ها را معرفی کند.

حجت‌الاسلام ولایتی گفت: به گفته دوستان شهید،او هنرمندی مردمی بود که ضمن تاکید بر وفاق ،آرام و خندان اما صریح و شجاع بود و تلاش کرد تمام قد در مقابل هنرغربی ایستادگی و مقاومت کند، و از نفوذ سینمای غربی در هنر ایران جلوگیری کرد.

این کارشناس فرهنگی معتقد است شهید آوینی موفق شد نسل جدیدی از هنرمندان متعهد را تربیت کند چون او برای هنر خود رسالت بزرگی قائل بود و مسئولیت های فرهنگی و اجتماعی خود را متعهدانه و مسوولانه انجام داد و تلاش کرد جوانان تشنه حقیقت و حتی سرگشته را با امید و تغذیه فرهنگی و هنری ناب سیراب کند.

وی شهید آوینی را نماد تحول هنری و فرهنگی معرفی می کند و می گوید به نظرم شهید آوینی منادی تحول بود و معتقد بود جهان در آستانه تحول است و این تحول برخلاف باور غربی ها تحول معنوی است نه تحول مادی و این تحول قلبها و ذهنها را متوجه خدا می کند و باید برای این موضوع مهم تلاش و فداکاری کرد.

حجت‌الاسلام ولایتی در ادامه به مجاهدت های شهید سید مرتضی آوینی اشاره کرد و افزود: آثار شهید آوینی هم دینی و هم مملو از معنویت و خلوص است و صدای دلنشین و بیدارگرش تشنگان را سیراب و قلب های زنگار گرفته و انسان های در غفلت فرو رفته را زنده می کند چون آثار این شهید عزیز و هنرش در خدمت دین، انسان و ارزشهاست.

وی در ادامه گفت: شنیده ایم که شهید آوینی اهل کار و تلاش و عمل به هنگام بود و بارها به دل خطر رفت ولی هرگز هنر و باورهای متعالی را فدای خودش نکرد و اگر به رضایت خداوند در کاری می رسیده به آن عمل می کرده و این اهل عمل بودن و کار برای خدا کردن و خدا باوری موجب جذابیت بالای هنر و قلم او در بین نسل ها شده است و برکت دارد و حتی آقا شهید آوینی را یک الگوی موفق فرهنگی و هنری معرفی می کنند و می فرمایند باید از این الگوها تقدیر کرد و نامشان را گرامی داشت.

حجت‌الاسلام ولایتی به جای خالی شهید آوینی در این عصر اشاره کرد و افزود: امروز و در این جنگ روایت ها جای شهید آوینی خالی است هم برای روایت پیروزی هایی که جبهه‌ حق و مقاومت به دست آورده هم برای روایت مظلومیت هایی که متوجه اسلام و امت اسلامی و حتی آزادگان جهان است. یقینا امروز همسنگران و شاگردان سید شهیدان اهل قلم مجاهدت می کنند اما اگر خود سید بود مثل جریان سازی حاج قاسم در منطقه وحتی جهان، راویان فتح نیز در جهان جریان سازی بیشتری می کرد و کاروانهای هنر حقیقت به راه می افتادند و تشنگان حقیقت و مغزهای متحیر و سرگردان را با روشنگری و بصیرت سیراب می کردند.

وی در پایان به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: آقا شهید آوینی را مجاهد عظیم معرفی کرده و می فرمایند: «من این را میخواهم عرض بکنم که این یک مطالبه‌ی جدّی و یک آرزو است، ان‌شاءالله این آرزو برآورده بشود کاش کسانی ‌بتوانند مثل شهید آوینی جهاد عظیم و عمومی[دردوران کرونا] را روایت کنند، همچنان ‌که شهید آوینی با آن بیان شیرین و ‌زیبا و اثرگذارِ خودش توانست جزئیّات جبهه را برای ما روایت بکند و آن را ماندگار بکند. کاش کسانی بتوانند این کار را بکنند».