تهران- شمارش معکوس شیدایی و عاشقی اربعین در حالی آغاز شده که حضور تهرانی ها برای خدمت رسانی به زائرین اربعین مانند سال های گذشته چشمگیر است.
پردیسان آنلاین، گروه استانها- محمدرضا طاهرخانی: اربعین و چهلمین روز شهادت سید و سالار شهیدان در فرهنگ ما ایرانیها جایگاه ویژه ای دارد و امسال نیز پس از دو سال کرونایی تعداد قابل توجهی از ساکنان استان تهران در مسیر عاشقی قرار گرفتند، تا از پایتخت ایران اسلامی به پایتخت عشق و عاشقی و مقاومت و عمودهای منتهی به بین الحرمین گام بردارند، تا بار دیگر با سالار ظلم ستیزان جهان تجدید عهد کنند.
دو سال گذشته و با وجود شیوع ویروس کرونا شاهد جا ماندن تعداد زیادی از زائران و عاشقان امامت و ولایت از زیارت اربعین بودیم، اما اربعین امسال شور و حال دیگری دارد و دلها روانه کربلا شده است و سفرهای اربعینی از ۱۰ روز پیش آغاز شده است و هم اکنون نیز ادامه دارد.
اصغر نوری که طی پنج سال اخیر تنها یک سال توفیق حضور در کربلای معلی طی ایام اربعین را نداشته است، به خبرنگار پردیسان آنلاین میگوید: تا اربعینهای کربلا را درک نکنی عاشق نمیشوی.
وی با بیان اینکه تمام عشق، علاقه و صفا در کربلای معلی است، گفت: همه مدارک مقدمات سفر را آماده کردهایم، امسال نیز مانند همه سالهای دیگر هرطور شده اربعین کربلا خواهم بود.
این شهروند شمیرانات با اشاره به خاطراتی از اربعین سالهای گذشته ادامه داد: هرچه از اربعین و حال و هوا و خاطراتش در کربلا و بین الحرمین بگویم، کم است، فقط میتوانم، این را بگویم، که اگر یک بار اربعین را به کربلا بیایی عاشقش میشوی و هر سال خود را به این نقطه از جهان خواهی رساند.
خدمت رسانی ۲۴ ساعته موکبهای تهران به زائران اربعین در نجف و کربلا
موکبهای استان تهران نیز با هماهنگی ستاد اربعین این استان عزم خود را برای خدمت رسانی به زائران جزم کردند و شمار زیادی از خادمان حسینی از قشرهای مختلف در این موکب ها نقش آفرینی میکنند و از مجموع موکب ها تنها ۳۰ موکب درمانی و دهها موکب دیگر از استان تهران در کربلا مستقر میشوند.
مسئول موکب احباب الرضا (ع) ورامین در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اظهار اینکه سالهای متمادی است، این موکب در کربلای معلی خدمات رسانی میکند، افزود: روزانه به سه هزار و ۵۰۰ نفر از زائران در عمود ۸۴۰ مسیر نجف به کربلا توسط خادمان حسینی در دو شیفت خدماتی نظیر اسکان و پذیرایی ارائه میدهیم.
سیدرضا احمدی با عنوان اینکه خدمت به زائران ۲۴ ساعته خواهد بود، گفت: سومین گروه موکب ۱۴ شهریور راهی کربلا شدند، خادمان حسینی به همراه امکانات لجستیکی و نذورات اعزام شده و در محل موکب در عمود ۸۴۰ مستقر است.
وی گفت: پیش بینی میشود روزانه هشت تا ۱۰ هزار پرس غذا در سه وعده بین زائران توزیع شود و به مدت ۱۳ روز تا یک روز بعد از اربعین در کربلا خدمات رسانی میکنیم.
از هفتههای قبل، مقدمات حضور کاروانها و زائران حسینی برای سفر اربعین مهیا شد و امسال جمعیت کثیری از تهرانیها برای این سفر ثبت نام کردهاند و موکبهای استان تهران نیز قبل و بعد از مرزهای ایران آماده خدمت رسانی هستند.
۳۰ موکب درمانی استان تهران در عراق برپا شده است
رئیس ستاد عتبات عالیات تهران با اشاره به اینکه فرمانداران هر شهرستان رئیس ستادهای اربعین همان شهرستان به شمار میروند، افزود: نذورات مردم در این ستادها و موکب ها جمع آوری و بین زائران توزیع میشود.
اسماعیل بیگی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به همکاری پایگاههای مقاومت بسیج با ستاد اربعین، نقش حمل و نقل را در این ستاد الزامی دانست و گفت: امسال زائران به صورت کاروانی نباید بروند و باید تدابیری اتخاذ شود تا جلوی گرانیهای کاذب هزینههای حمل و نقل گرفته شود.
وی گفت: ستاد عتبات عالیات، متولی کمک به موکبها است و استان تهران ۳۰ موکب درمانی در ایام اربعین در عراق برپا کرده، موکب داران ما حتی کار دیالیز را در عراق برای بیماران عراقی انجام میدهند، سال گذشته به بیش از ۱۰ هزار نفر خدمات پزشکی ارائه دادهاند.
وی اضافه کرد: همچنین در ایام اربعین روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر در حرم توسعه یافته حضرت علی (ع) اسکان بهداشتی داده میشوند.
نماینده ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: قرار است صحن امام حسین (ع) به میزان ۶۰۰ هزار متر مربع توسعه پیدا کند و اگر این طرح به زودی انجام شود؛ موضوع اسکان بهداشتی زائران در کربلا نیز برطرف خواهد شد.
خدمات رسانی ۱۲۰۵ مرکز عملیاتی امداد و نجات استان تهران به زائران اربعین
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران نیز در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین از خدمات رسانی به زائرین اربعین در سه نقطه استان مرزی پردیسان آنلاینان، شهر نجف در صحن حضرت زهرا (س) و کربلا خبر داد و افزود: از روز چهارشنبه ۱۶ شهریور ماه طرح امداد و نجات در اربعین حسینی (ع) آغاز و به مدت ۲۱ روز تا روز سه شنبه پنجم پردیسان آنلاینماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت که در صورت ضرورت تمدید میشود و بر این اساس تعداد یک هزار و ۲۰۵ مرکز عملیاتی امداد و نجات به تفکیک یک هزار و ۱۴۹ مرکز درون مرزی و ۵۶ مرکز برون مرزی برای عملیات امداد و نجات در نظر گرفته شده است.
حامد یزدی پردیسان آنلاین از آمادگی و حضور ۱۰ قرارگاه مرزی در ایام اربعین خبر داد و گفت: یک قرارگاه در پردیسان آنلاینان، سه قرارگاه در شلمچه، خسروی و چذابه و شش قرارگاه فرعی برای طرح امداد و نجات آماده به خدمت هستند و ۵۴۷ پایگاه پشتیبان امداد و نجات بین شهری و ۴۴۹ شعبه پشتیبان شعب شهرستانی نیز پیش بینی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران اضافه کرد: در این طرح چهار هزار و ۵۹۹ نفر روز و مشارکت ۱۵ هزار نیروی متخصص کادر و داوطلب پیش بینی شده است، در قرارگاه مرزی ۱۰ مرکز با ۳۸۴ نفر نیروی امدادی و ۱۶۹ دستگاه خودروی عملیاتی فعال است.
وی با بیان اینکه در استانهای مرزی ۱۱۶ مرکز با ۴۶۴ نفر نیروی امدادی و ۱۲۷ دستگاه خودروی عملیاتی آماده هستند، ادامه داد: در استانهای معین و پشتیبان ۱۰۲۳ مرکز با ۳۵۴۹ نفر نیروی امدادی و ۴۱۴۰ دستگاه خودروی عملیاتی برای خدمات رسانی پیش بینی شده است.
و تعداد فعالان در عراق، ۵۶ مرکز با ۲۰۲ نفر نیروی امدادی و ۷۲ دستگاه خودروی عملیاتی پیش بینی شدهاند و ۱۹ فروند بالگرد که چهار فروند در مرزهای خروجی و ۱۵ فروند در استانهای معین و مرزهای ورودی مستقر خواهند بود، مجموعاً در قرارگاههای مرزی ۱۱۶ پایگاه که ۶۱ پایگاه ثابت و ۵۵ پایگاه موقت است حضور مؤثر و مستمر برای خدمت رسانی دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران به گسیل منابع لجستیکی با توجه به طرح امداد و نجات مدیریت بحران استان اشاره کرد و بیان داشت: برای این موضوع ۶۵ آمبولانس، ۳۲ خودرو نجات، ۲۸ خودروی دو کابین، ۳۴ موتورسیکلت، ۱۰ وسیله ارتباطی، ۱۰ فروند بالگرد پیش بینی شده است، از لحاظ منابع انسانی نیز تمهیدات به بهترین شکل اندیشیده شده و ۳۸۴ نفر اعم از ۲۰۲ نفر از پرسنل و ۱۸۲ نجاتگر در قرارگاههای مرزی حضور خواهند داشت.
یزدی پردیسان آنلاین در خصوص اعزام خودروهای امدادی به کشور عراق گفت: ما در هفت منطقه کربلا، نجف، مسیر نجف تا کربلا، حله، کاظمین و سامرا و ستاد عملیاتی اعزام خواهیم داشت که ۱۶ تریلی حمل دارو به ستاد عملیاتی، ۵۰ دستگاه آمبولانس که به ترتیب ۱۸ دستگاه به کربلا، ۱۰ دستگاه به نجف، ۱۰ دستگاه به مسیر نجف تا کربلا، دو دستگاه به حله، چهار دستگاه به کاظمین، و چهار دستگاه سامرا، و دو دستگاه به ستاد عملیاتی اعزام میشود، شش اتوبوس آمبولانس به تفکیک چهار دستگاه به کربلا و دو دستگاه به نجف اعزام شده است و مجموعاً ۸۰ نفر داوطلب تخصصی و ۱۲۲ نفر از پرسنل به کشور عراق به عنوان تیمهای عملیاتی اعزام خواهند شد.
قبله تهران شاهد حضور پرشور جاماندگان اربعین خواهد بود
جدای از زائران کربلا، برای جاماندگان سفر اربعین نیز در تمام نقاط استان تهران از جمله ری و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برنامه ریزی لازم صورت گرفته شده است و اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران نیز در این زمینه تدابیری اتخاذ کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به تلاشهای خالصانه هیئتها در ماه محرم اظهار داشت: در ماه صفر و ایام اربعین نیز برنامه ریزی در حوزه روایتگری اربعین صورت گرفت تا مبلغان و طلاب آمادگی لازم را برای حضور در اجتماع حسینی داشته باشند.
حجت الاسلام محمدجواد زهرایی افزود: ویژه برنامههای نظیر زیارت اربعین و جاماندگان اربعین طراحی شد و شعار اربعین امسال «انا من الحسن» است و با اشتراک کشورهای مختلف این پویش برگزار میشود.
شمارش معکوس برای عاشقی و شیدایی تهرانیها بر دار و مغناطیس اربعین آغاز شد و مردم و لایتمدار این استان پای در این سفر می نهند و دل در حریم حرم دوست میگذارند تا عاشقانههایشان را در چله عزای حسینی نجوا کنند.
Monday, 25 November , 2024