بازار سرمایه در این هفته نیز کاهشی بود، اما چراغ دو نماگر اصلی بازار در آخرین روز کاری هفته سبز شد و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند به محض عبور از تنش‌ها، بورس به تعادل خواهد رسید.

به گزارش پردیسان آنلاین، بازار سهام هفته دوم مهر را با دامنه نوسان یک درصدی به پایان رساند، محدودیتی به‌دلیل هیجانات سیاسی که از ریزش سهمگین بورس جلوگیری کرد و شاخص کل بورس در مدت پنج روز کاری آن با کاهش ۱.۸۶ درصدی از تراز ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار واحد در هفته قبل از آن، به ۲ میلیون و ۱۴۴ هزار واحد رسید. این روند در سهم‌های کوچک بازار نیز دیده شد و شاخص هم‌وزن با کاهش حدود یک درصدی به تراز ۷۰۰ هزار واحدی رسید.

شدت روند نزولی سهم‌های بازار، تراز پول حقیقی هفتگی را منفی کرد و در پنج روز کاری بیش از ۴,۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد، همچنین آمار نشان می‌دهد که در دومین هفته مهر ۲,۸۸۵ میلیارد تومان از مالکیت حقیقی‌ها در بازار سهام کاهش پیدا کرد. به گفته کارشناسان این روند معاملاتی ناشی از رشد ریسک سیستماتیک بازار بود، اما با تشدید محدودیت دامنه نوسان قیمتی از سه درصد به یک درصد تا اندازه‌ای کنترل شد.

استقبال از هفته منفی و کم تقاضا

هفته سوم مهر در بورس با سطح حمایتی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل و سطح حمایتی ۷۰۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز شد. کارشناسان بازار سرمایه پیش‌بینی می‌کردند که در هفته سوم مهر نیز روند بورس به صورت نزولی و منفی رقم بخورد و همچون هفته‌های پیش با بازار رو به کاهش و کم تقاضا روبه‌رو باشیم، زیرا این هفته بازار چند مسئله مهم پیش رو داشت از جمله افزایش سطح تنش‌های سیاسی در نتیجه کاهش اطمینان و قطعیت در بین سرمایه‌گذاران و فعالان بازار بورس و اختلاف نظر بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر سر نرخ ارز نیمایی، زیرا بانک مرکزی معتقد است نرخ دلار نیمایی در محدوده ۴۷ هزار تومان کنونی است، اما به باور کارشناسان و فعالان صنایع، نرخ دلار نیمایی تو محدوده قیمتی بین ۵۰ هزار تا ۵۵ هزار تومان در پایان سال خواهد بود و این موضوع از آنجا اهمیت دارد که تغییر در نرخ ارز نیمایی برای گزارشات مالی صنایع بورسی در فصل‌های آینده بسیار اثرگذار خواهد بود.

بورس در مسیر عبور از تنش

افت میانگین قیمت سهم‌های بزرگ

معاملات بازار سهام در هفته سوم مهر تحت تأثیر ریسک‌های سیستماتیک بود و محدودیت یک درصدی دامنه نوسان نیز نتوانست جلوی تشدید عرضه را بگیرد. بسته شدن کندل هفتگی شاخص کل نشان داد که با وجود دامنه یک درصدی نوسان، میانگین قیمت سهم‌های بزرگ بازار در این هفته کاهش پیدا کرد تا جایی که شاخص کل در پنج روز کاری این هفته با کاهش ۰.۸۳ درصدی از تراز ۲ میلیون و ۱۱۴ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به ۲ میلیون و ۹۷ هزار واحد در پایان روز کاری بورس در این هفته رسیده است، این روند در سهم‌های کوچک بازار نیز دیده شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با کاهش حدود ۰.۵ درصدی به تراز ۶۹۶ هزار واحدی رسید.

در مدت پنج روز معاملاتی سومین هفته مهر ۱۴۰۳، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۴.۶ میلیارد برگه سهم رسید. کاهش حجم معاملات، میانگین ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی را نیز پایین آورد و میانگین هفتگی این رقم به ۲,۳۱۱ میلیارد تومان است.

شدت روند نزولی سهم‌های بازار، تراز پول حقیقی هفتگی را نیز منفی کرد و این هفته بیش از ۱,۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد.

۷۶ نماد مثبت در برابر ۵۸۷ نماد منفی

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس با افت ۰.۴ درصدی (۸۱۲۳ واحدی) به محدوده ۲ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۹۶ واحد رسید و شاخص هم‌وزن نیز با کاهش ۰.۱ درصدی (۱۰۱۵ واحدی) واحدی در محدوده ۶۹۹ هزار و ۳۸۷ واحد قرار گرفت.

در پایان معاملات نخستین روز کاری بورس در این هفته ۷۶ نماد مثبت در مقابل ۵۸۷ نماد منفی قرار گرفتند. همچنین خالص خروج نقدینگی حقیقی از بازار حدود ۳۲۲ میلیارد تومان بود و ارزش کل معاملات خرد به ۱,۱۹۶ میلیارد تومان رسید.

ارزش معاملات خرد در سطح ۷۰۰ میلیارد

ادامه محدودیت دامنه نوسان یک درصدی، بازار سهام را با افت شدید معاملات روبه‌رو کرد که این روند در معاملات یکشنبه نمود زیادی داشت، زیرا حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی را در سطح ۱.۵ میلیارد برگه سهم متوقف کرد و ارزش معاملات خرد نیز تا سطح ۷۰۰ میلیارد تومان پایین آمد در حالی که ناشران ارزشمندی از جمله شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فلزی، نفتی، معدنی با ارزش میلیون‌ها دلار، در بازار سهام ایران فعال هستند.

بورس در مسیر عبور از تنش

شاخص کل بورس نیز ۵ هزار و ۵۴ واحد معادل ۰.۲۴ درصد افت کرد و در سطح ۲ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۷۵۷ واحد متوقف شد. شاخص هم‌وزن نیز در مسیر نزولی راند و با کاهش ۷۴۵ واحدی معادل ۰.۱۱ درصد کاهش پیدا کرد و در سطح ۶۹۸ هزار و ۶۵۴ واحد قرار گرفت.

بر اساس اعلام سازمان بورس محدودیت دامنه نوسان یک‌درصدی تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت، بنابراین تراز پول حقیقی در پایان بورس پانزدهم مهر نیز منفی بود و سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی با خروج ۲۴۵ میلیارد تومانی پول حقیقی روبه‌رو شدند.

ادامه قرمزپوشی نمادها

سومین روز کاری بورس در این هفته با رشد حجم و ارزش معاملات خرد ادامه پیدا کرد، اما شاخص کل بورس با ادامه مسیر نزولی که از هفته دوم مهر آغاز کرده بود، قرمز ماند. به این ترتیب شاخص کل بورس با افت هفت هزار و ۷۶۷ واحدی معادل ۰.۳۷ درصد ریزش کرد و در سطح ۲ میلیون و ۹۳ هزار و ۹۹۰ واحد قرار گرفت. شاخص هم‌وزن نیز در همین مسیر، نماگر سهام‌های بزرگ را همراهی کرد و با افت ۱۶۳۱ واحدی معادل ۰.۲۳ درصد کاهش یافت و در سطح ۶۹۷ هزار و ۲۳ واحد متوقف شد.

حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز ۶.۱ میلیارد برگه سهم بود و با ارزش و ۳,۱۳۴ میلیارد تومان دادوستد شد که این ارقام جهش قابل ملاحظه‌ای را نسبت به حجم و ارزش معاملات در روز گذشته نشان می‌دهد. روز یکشنبه بازار سهام شاهد معاملاتی با حجم ۱.۵ میلیارد برگه سهم بود که ارزش آن تنها به ۷۸۴ میلیارد تومان رسید.

تراز پول حقیقی در سهام نیز منفی بود و در پایان معاملات، رقمی بالغ‌بر ۶۹۵ میلیارد تومان از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد.

جبران ۳ هزار واحد از ریزش روزهای گذشته

در روز سه‌شنبه بازار سهام با روند نامتوازن شاخص‌های کل و هم‌وزن روبه‌رو شد، زیرا شاخص کل بورس با شارژ بزرگان بازار مثبت شد و سه هزار و ۴۲۲ واحد رشد کرد تا در سطح ۲ میلیون و ۹۷ هزار و ۳۷۳ واحد قرار گیرد. در حالی که نماگر اصلی بازار طی روزهای گذشته پیوسته کاهشی بودند در این روز سه هزار واحد از ریزش روزهای گذشته جبران شد، اما شاخص هم‌وزن همچنان کاهشی ماند و با افت ۵۳۱ واحدی، معادل ۰.۰۸ درصد عقب رفت تا در سطح ۶۹۶ هزار و ۴۹۱ واحد متوقف شود.

بورس در مسیر عبور از تنش

حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در چهارمین روز کاری این هفته ۶.۷ میلیارد برگه سهم بود که با ارزش ۳,۱۸۴ میلیارد تومان دادوستد شد که نشان داد حجم و ارزش معاملات خرد خلاف شاخص کل بورس، تحرک و رشد چندانی نداشت. تراز پول حقیقی در سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز منفی بود و به ۱۱۸ میلیارد تومان رسید.

چراغ سبز دو نماگر اصلی بازار سهام

هفته پرتنش بورس با مثبت شدن هر دو نماگر اصلی بازار سهام به پایان رسید و با ادامه روند معاملات سهم‌های بزرگ بازار در روز چهارشنبه شاخص کل با رشد ۲۴۵۳ واحدی که معادل ۰.۱۲ درصد این شاخص است، در سطح ۲ میلیون و ۹۹ هزار واحدی ایستاد.

قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش پیدا کرد به‌طوری که شاخص هم‌وزن بازار در پایان بورس ۲۳۵ واحد که معادل ۰.۰۳ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۹۶ هزار واحد رسید.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز چهارشنبه، حجم معاملات را ۴.۲ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را ۲,۱۴۴ میلیارد تومان نشان داد، اما تراز پول حقیقی در سهام، همچون روز معاملاتی گذشته، منفی بود. به طوری که در پایان بورس امروز حدود ۱۸۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

به گزارش پردیسان آنلاین، پیش‌بینی می‌شود تنش‌های بازار سرمایه با برگزاری انتخابات آمریکا در آبان به پایان برسد. برخی کارشناسان نیز بر این باورند که متغیرها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند، بنابراین نسبت ریسک به سود برای فروشندگان در این نقطه جذاب نیست و به محض عبور از تنش‌ها، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و با حرکت به سمت بالا می‌تواند بازدهی مثبت را در میان مدت و بلندمدت نصیب سهام‌دارانی کند که این ماه را صبوری کردند و با صف‌نشینی و خروج از بازار سرمایه به خود آسیب نزدند.