پروتکل های بهداشتی و مصوبات ستاد پدافند زیستی مقابله با کرونا باعث شده تا کرکره برخی صنوف در مازندران پایین کشیده شود و بدینصورت میزان ترددها کاهش یابد اما در این میان صنوفی که عرضه کننده کالاهای ضروری هستند حسابی سرخوش شده اند. ترس از ابتلا به کرونا مردم را خانه نشین کرده و انها […]
پروتکل های بهداشتی و مصوبات ستاد پدافند زیستی مقابله با کرونا باعث شده تا کرکره برخی صنوف در مازندران پایین کشیده شود و بدینصورت میزان ترددها کاهش یابد اما در این میان صنوفی که عرضه کننده کالاهای ضروری هستند حسابی سرخوش شده اند.
ترس از ابتلا به کرونا مردم را خانه نشین کرده و انها تنها برای خرید هفتگی سری به بازار می زنند تفاوت قیمت ها را به خوبی احساس کرده و از نوسانی بودن قیمت کالاها گلایه مند هستند.
مریم ، بانوی قائمشهری که برای خرید میوه و سبزیجات مورد نیاز روزمره خود به چهارشنبه بازار این شهر آمد به خبرنگار پردیسان نوین گفت : بعد از یک هفته خانه ماندن ورعایت پروتکل بهداشتی برای مقابله با کرونا به بازار آمده ام تا خرید هفتگی را انجام بدهم .
وی گفت: اتیکت قیمت ها نشان می دهد قیمت میوه ها به نسبت روزهای قبل افزایش یافته، پیاز را که هفته های قبل کیلویی ۵۰ هزار ریال می خریدم امروز به قیمت یکصد هزار ریال خریدم و یا سیب زمینی کیلویی ۵۰ هزار ریال نیز امروز ۹۰ هزار ریال قیمت خورده است.
این بانوی خانه دار عنوان کرد: امثال من و خانواده ام که با حقوق کارمندی زندگی را می گذرانیم این افزایش قیمت ها سخت است و مطمئنا انهایی که از همین حداقل حقوق ثابت نیز بی بهره هستند توان این افزایش قیمت ها را ندارند.
محمدآبادی که در یکی از شرکت های خصوصی ساری کار می کند و به قول خودش بعد از یک هفته خانه نشینی سری به بازار میوه قائمشهر زد می گوید: قیمت ها افزایش یافته است.
او گفت: در این دوران کرونایی که تنها صنوفی همچون میوه و تره بار و سوپرمارکت ها مجاز به فعالیت هستند این صنوف در حال جولان دادن روی قیمت ها هستند و مردم نیز دستشان کوتاه و ناچارا برای تامین مایحتاج ضروری روزمره به هر قیمت این کالاها تن می دهند.
وی افزود: واقعا چه اتفاقی افتاده و در این فصل پر نعمت محصولات ، قیمت خیار به یکباره از ۶۰ هزار به یکصد هزار ریال در مدت یک هفته افزایش پیدا کرد و یا قیمت گوجه فرنگی با افزایش چند هزار ریالی به قیمت یکصد هزار ریال به مردم فروخته می شود.
زینب از خریداران تلفنی کالا از فروشگاههای بزرگ قائمشهر است و گفت : کرونا و خانه نشین شدن باعث شده تا برای خرید کمتر بازار بروم و تلفنی کالاهای خود را سفارش می دهم و فروشگاه اقلام را برای من می آورد.
وی که به تازگی خرید خود را از این فروشگاه انجام داده ، افزود: خریدهای این هفته با هفته های قبلی ام تفاوتی نداشت اما فاکتور کالاها رقمی بیشتر از انتظارم بود و با نگاهی به قیمت کالاها متوجه افزایش قیمت در برخی کالاها شدم .
وی اضافه کرد: به طور مثال قیمت آرد از ۴۰ به ۵۰هزار ریال و پودر قند از ۹۰ به یکصد هزار ریال افزایش یافت.
بازار بدون دغدغه کمبود کالاهای اساسی
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران به خبرنگار پردیسان نوین گفت: با وجود مساله کرونا بیشتر فعالیت سازمان برای تامین اقلام بهداشتی پرتقاضا در جامعه است که این اقلام شامل دستکش ، ماسک و مواد ضدعفونی کننده است .
حسینقلی قوانلو افزود : اما دیگر کالاها بویژه کالاهای اساسی و روزمره با کمبود مواجه نیستیم و این افزایش قیمت ها ناشی از کمبود نیست .
مجموعه بازرسی و نظارت سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران که از ابتدای موضوع بیماری کرونا پای کار بود چرا که مصوبات مهمی در ستاد پدافند زیستی مقابله با کرونا در مازندران وجودداشت که اجرایی شدن آنها به این مجموعه باز می گشت .
نظارت و بازرسی از واحدهای صنفی عرضه مواد بهداشتی و ضدعفونی بمنظور عرضه منصفانه کالاهای بهداشتی در زمان نایاب شدن آنها و نظارت بر قلیانسراها بمنظور جلوگیری استفاده از قلیان برای کنترل بیماری بر دوش این مجموعه گذاشت شد مجموعه ای که پیش از این بیشترین تلاش آن کنترل قیمت کالاها و مقابله با تخلفات در این زمینه بود .
اما کرونا باعث شد تا معادلات کاری این مجموعه بازرسی تغییر پیدا بکند و آنها به دنبال ردیابی و شناسایی واحدهای صنفی بهداشتی و توزیع کننده مواد ضدعفونی کننده ، ماسک و دستکش بروند تا درخواست زیاد مردم برای این اقلام با گرانفروشی و یا احتکار از سوی واحدهای صنفی مواجه نشوند .
بازگشت بازرسان بهبود یافته کرونا و تشدید نظارت ها
جانشین نظارت و بازرسی سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در این باره به خبرنگار پردیسان نوینگفت : بازرسان این نهاد از ابتدای بروز بیماری کرونا از همان اسفند پارسال به عنوان خط مقدم نظارت در سطح بازارهای استان حاضر شدند و فعالیت کردند.
محمد حسین احمدی افزود : هرچند سالهای قبل و در ماه اسفند طرح ویژه نوروزی برای بازدید و نظارت بر اصناف کلید می خورد اما اسفند پارسال این طرح رنگ و بوی کرونایی گرفت و بازرسان صنعت مازندران به همراه بازرسان دیگر نهادهای ذیربط همچون تعزیرات حکومتی و علوم پزشکی رصد مداوم و مستمر صنوف خاص این ایام را در دستور کار خود قرار دادند .
وی ادامه داد : علاوه بر افزایش حجم کار و فعالیت بازرسان دراین ایام ، مبتلا شدن برخی از این افراد به بیماری کرونا و نیاز به ماندن در خانه و قرنطینه شدن نیز باعث کاهش نیروها در این مجموعه شد.
احمدی گفت : اما با وجود این مسائل و مخاطرات ابتلا به کرونا ، بازرسان به صورت مداوم در سطح بازار حضور دارند و از تک تک واحدهای صنفی بازدید می کنند .
وی به تعدد واحدهای صنفی مازندران اشاره و تصریح کرد : وقتی واحدی بدلیل گرانفروشی از سوی بازرس اخطار می گیرد و بعد چند قدم دور شدن بازرس دوباره دست به این کار می زند دیگر این نوع رفتار کسبه به وجدان آنها بر می گردد.
احمدی تاکید کرد : تمام تلاش بازرسان برای کنترل بازار است و بازرس ریسک ابتلا به کرونا را به جان می خرد و کار خود را انجام می دهد کسبه نیز باید انصاف داشته باشند و تخلفی همچون گرانفروشی انجام ندهند که مردم را آزار می دهد .
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازرس های مبتلا به کرونا بهبود یافتند و بزودی به سرکار بر می گردند ، گفت : در بخشنامه اخیر به ادارات صنعت شهرستان ها خواستیم تا نظارت بر قیمت کالاها و خدمات را جدی تر پیگیری بکنند تا از سواستفاده های احتمالی جلوگیری شود .
جانشین بازرسی صنعت مازندران امیدوار است با تشدید نظارت ها جلوی برخی سواستفاده هایی همچون گرانفروشی گرفته شود .
سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در آخرین آمار بازرسی های خود از اصناف اعلام کرد که از ابتدای امسال تا ۱۴ فروردین بیش از ۱۳ هزار مورد بازرسی از واحدها انجام شد که تعداد ۳۸۰ پرونده تخلف تشکیل که جهت صدور رأی به اداره تعزیرات حکومتی ارسال شد .
در این گزارش همچنین اعلام شد : یک هزار و ۵۸۵ مورد پلمب واحدهای صنفی انجام شد که گرانفروشی، امتناع از فروش کالا، عدم درج قیمت ،عدم رعایت مسائل بهداشتی عمده تخلفات این واحدها بود .
Sunday, 24 November , 2024