ایران و ترکیه منطقه آزاد مشترک ایجاد می‌کنند/ انتقاد از طولانی شدن طرح‌های مناطق آزاد

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مطالعات و پیگیری برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای ترکیه، پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در حال انجام است.

به گزارش پردیسان آنلاین، رضا مسرور در نشست شورای معاونان و مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در ستاد خدمات نوروزی مناطق آزاد اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال و انتظار دولت از دبیرخانه شورای‌عالی و مناطق آزاد، باید اهتمام ویژه‌ای صورت گیرد.

وی در این نشست ضمن استماع گزارش عملکرد معاونان دبیرخانه شورای‌عالی و مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد افزود: سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد نیازمند اقدام جدی است و هر آنچه در گذشته انجام شده، باید با جهشی محسوس دنبال شود.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر توجه ویژه به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد گفت: در هیئت مدیره‌های مناطق، مشوق‌های سرمایه‌گذاری باید به سرعت مصوب و اجرایی شوند.

مسرور با بیان اینکه مناطق آزاد برای جذب سرمایه تأسیس شده‌اند، تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده در نظر داریم تیر سال‌جاری نشستی با حضور سرمایه‌گذاران و مدیران عامل مناطق آزاد ترکیه در یکی از مناطق آزاد ایران برگزار کنیم.

وی همچنین از پیگیری تشکیل منطقه آزاد مشترک با کشور ترکیه خبر داد و بیان کرد: کارگروه مشترک ایران و ترکیه باید به‌صورت فعال این موضوع را پیگیری کند.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به لزوم به‌روزرسانی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد افزود: سهم هر منطقه در جذب سرمایه‌گذار باید مشخص شود و براساس ظرفیت‌های هر منطقه در حوزه‌های فعالیت آنها نسبت به جذب سرمایه‌گذار اقدام کنند.

مسرور همچنین با تاکید بر رفع مشکلات سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد گفت: رضایت سرمایه‌گذاران بسیار مهم است و سرمایه‌گذاران جدید براساس میزان رضایتمندی سرمایه‌گذاری‌های انجام شده اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی با انتقاد از طرح‌های بلاتکلیف ۱۰ تا ۱۵ ساله در برخی مناطق گفت: تشکیل کارگروه‌های ویژه برای حل این مشکلات ضروری است، اما صرف تشکیل کارگروه کافی نیست؛ این موضوعات باید اصولی و ریشه‌ای حل شوند.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: مدیران عامل باید شخصاً در کارگروه‌ها حضور فعال داشته باشند و نباید این مسئولیت را به معاونان واگذار کنند، نتایج کارگروه‌ها باید کمتر از شش ماه منتج به نتیجه شود.

مسرور رضایتمندی جامعه محلی را یکی از ارکان اصلی جذب سرمایه‌گذاری دانست و افزود: در مناطقی که بومیان حضور پررنگ‌تری دارند، رضایت آنان برای ما بسیار مهم است. طرح‌های سرمایه‌گذاری باید برای جامعه محلی شفاف‌سازی شود تا از حمایت آنان برخوردار شویم.

وی با اشاره به توجه ویژه و تاکید دولت چهاردهم بر خدمت‌رسانی به مردم افزود: با توجه به نگاه دولت، رضایتمندی جوامع محلی را به عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی مناطق آزاد قرار دادیم.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر هماهنگی بیشتر رؤسای مناطق با دبیرخانه شورای عالی و بالعکس تأکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان موتور محرک تولید هستند، مناطق آزاد باید برنامه‌ای جدی برای جذب این شرکت‌ها داشته باشند و مشوق‌ها و مجوزهای ویژه‌ای برای آنان پیش‌بینی کنند.

مسرور، از ابلاغ آئین‌نامه اجرایی آژانس تأمین مالی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این آژانس‌ها در جذب سرمایه‌گذار در مناطق آزاد کمک خواهند کرد.

وی گفت: مطالعات و پیگیری برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای ترکیه، پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در حال انجام است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه‌گذاران با نگاه صادراتی، گفت: مناطق آزاد برای تولید و صادرات طراحی شده‌اند، نه برای فروش به داخل کشور؛ تولید با هدف ارسال به بازار داخلی مشکل‌ساز خواهد بود.

مسرور، خطاب به مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد افزود: تلاش و پیگیری شما در سال جدید باید مضاعف باشد، در سال‌جاری باید شاهد تحول در مناطق آزاد باشیم. هم‌دلی بین مدیران عامل و هیأت‌های مدیره‌های برای پیشبرد اهداف مناطق ضروری است و نباید اجازه داد اختلافات داخلی مانع پیشرفت شود.

تاکید وی بر توجه به سلامت گردشگران و ساماندهی وضعیت موتورهای برق در منطقه آزاد کیش نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.

در ابتدای این نشست هر یک از معاونان دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد به ارائه گزارشی از وضعیت و اقدامات انجام شده مناطق در حوزه‌های خود پرداختند.

در این نشست مهدی مزینانی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای‌عالی و رئیس ستاد مرکزی توسعه گردشگری و هماهنگی خدمات سفر مناطق آزاد ضمن ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در هریک از مناطق گفت: منطقه آزاد ارس به لحاظ جذب گردشگر در بین سایر مناطق آزاد بالاترین ضریب را نسبت به سال گذشته کسب کرده است.

گفتنی است هر یک از مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد نیز در خصوص موضوعات و اقدامات انجام شده در مناطق متبوع خود گزارشی ارائه دادند و موضوعات قابل پیگیری و بررسی در دبیرخانه را اعلام کردند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=322186

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: