نوذر نخعی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در خصوص کرونای انگلیسی اظهار کرد: وقتی یک بیماری زیاد تکثیر پیدا کند و آمار ابتلایش در دنیا زیاد شود به صورت تصادفی یکسری تغییرات در آن اتفاق میافتد. وی ادامه داد: امکان دارد ویروس وقتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، دچار تغییراتی شود. تعداد […]
نوذر نخعی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در خصوص کرونای انگلیسی اظهار کرد: وقتی یک بیماری زیاد تکثیر پیدا کند و آمار ابتلایش در دنیا زیاد شود به صورت تصادفی یکسری تغییرات در آن اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: امکان دارد ویروس وقتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، دچار تغییراتی شود. تعداد این تغییرات خیلی زیاد است اما وقتی که منجر به عوض شدن رفتار ویروس شود مجامع علمی توجهشان به آن قسمت جلب میشود.
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: جهشی که در خصوص ویروس کرونای انگلیسی رخ داده جزو دستهای است که باعث تغییر رفتار ویروس شده و در نتیجه توجه محافل علمی را به خودش جلب کرده است.
احتمال ابتلای مجدد کرونایی ها به بیماری
نخعی با هشدار در خصوص اینکه افرادی که به کرونای چینی مبتلا شدهاند ممکن است به کرونای انگلیسی هم دچار شوند، افزود: افرادی که به کرونا مبتلا میشوند در دو تا سه ماه اول (بعد از بهبود) امکان دارد ویروس دوباره در بدنشان فعال شود اما اگر در مدت زمان کمتر از دو تا سه ماه مبتلا شوند، معمولاً به این معناست که همان ویروس قبلی فعال شده است.
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: به طور متوسط کسی که کرونا میگیرد تا شش ماه امکان ابتلای مجددش اندک است اما بعد از شش ماه دوباره احتمال ابتلاء وجود دارد.
وی ادامه داد: به احتمال زیاد این اتفاق در خصوص واکسن رخ نمیدهد ولی افرادی که به صورت طبیعی مریضی را میگیرند امکان ابتلای مجددشان وجود دارد. آدم زرنگ کسی است که در موجهای متفاوتی که رخ میدهد کرونا نگیرد، نباید تصور کنیم با یک بار گرفتن دیگر به این بیماری مبتلا نمیشویم.
لزوم قرنطینه خانگی افرادی که از سفر خارج می آیند
نخعی بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بی علامت هستند این افراد به راحتی میتواند ویروس در سطح جامعه انتشار دهند. بر این اساس کنترل سفرهای خارجی هم نمیتواند چندان مؤثر باشد و قاعده این است افرادی که از سفر خارج می آیند به مدت ۱۴ روز در خانه یا اتاقی جداگانه حضور داشته باشند و با کسی تماس حضوری نداشته باشند اما بعضاً این مساله رعایت نشده و مشکل آفرین میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد افزایش موارد سرپایی و مراجعه کننده به مراکز منتخب در برخی شهرهای استان مانند کرمان را شاهد هستیم، افزود: علائم کرونای انگلیسی و چینی تفاوت فاحشی ندارد.
مشاور ارشد دانشگاه علوم پزشکی کرمان علائم مشابه سرماخوردگی و آبریزش بینی از جمله علائم کرونا دانست و گفت: با توجه به اینکه در اسفندماه قرار داریم امکان دارد آبریزش بینی به دلیل حساسیت باشد اما اگر آبریزش بینی با گلودرد، بدن درد، بی حالی، سرفه، تب و قرمزی چشم (بدون خارش) همراه بود باید بنا را بر کرونا بگذاریم.
وی بیان کرد: اگر فردی آبریزش بینی بدون سابقه حساسیت در سالهای گذاشته دارد باید بنا بر ابتلاء به کرونا بگذارد.
نخعی با اشاره به اینکه قدرت سرایت کرونای انگلیسی ۱.۵ تا ۱.۸ برابر کرونای چینی است، افزود: احتمال بستری و فوت بیماران مبتلا به نوع انگلیسی به طور متوسط ۱.۵ برابر است.
وی گفت: احتمال درگیری کودکان و نوجوانان به ویروس کرونای انگلیسی بیشتر از نوع چینی است.
Tuesday, 26 November , 2024