بیش از هشت هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی در استان کرمانشاه وجود دارد که بخشی از آنها برای بهبود تردد و افزایش ایمنی راهها به ترمیم و اقدام برای رفع نقاط حادثه خیر احتیاج دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار پردیسان نوین گفت: چند قرارداد به منظور بهسازی راههای برون شهری استان امسال با پیمانکاران منعقد کردهایم که در صورت تامین اعتبار عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
«فریبرز کرمی» با تاکید بر اینکه اعتبار این اداره کل برای ترمیم راههای استان کافی نیست، اظهار داشت: هزار کیلومتر بااعتباری بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز به روکش و بهسازی آسفالت دارد، در حالی که اعتبار استان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به این که تلاش میکنیم تا با همین اعتبار و بااستفاده از امکانات موجود کار را با کمترین هزینه پیش ببریم، تصریح کرد: اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمانشاه در حالی است که سال گذشته فقط ۲۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت راهها هزینه شد.
۱۰۲ نقطه حادثه خیز در کرمانشاه
کمبود اعتبار برای راهداری کرمانشاه در حالی است که ۱۰۲ نقطه از جادههای استان جزء نقاط حادثه خیر محسوب میشوند و نیاز به اصلاح دارند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمانشاه در این رابطه اظهار داشت: از ۱۰۲ نقطه حادثه خیر جادهای کرمانشاه تعدادی از این نقاط پرتصادف هستند که آشکارسازی و اصلاح آنها ضروری است.
کرمی با تاکید بر اینکه اصلاح نقاط حادثهخیز تأثیر بسزایی در کاهش سوانح و حوادث جادهای دارد، عنوان کرد: برای امسال اصلاح ۱۶ نقاط حادثه را تعریف کردهایم که برای این کار حداقل به بیش از ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
افزایش تلفات جاده ای در کرمانشاه
براساس آمار ارایه شده از سوی پلیس راه کرمانشاه میزان تلفات جاده ای استان در سال گذشته روندی افزایشی داشته است.
رییس پلیس راه کرمانشاه در این باره به پردیسان نوین گفت: سال ۹۸ در مجموع در سوانح درون و برون شهری استان ۴۷۵ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۰ هزار و ۴۶۸ نفر نیز مصدوم شدند که این آمار در افراد فوتی ۱.۵ درصد و در افراد مصدوم ۱.۲ درصد نسبت به سال ۹۷ رشد نشان می دهد.
سرهنگ «محمد حیدری» افزود: ۳۵۲ نفر سال گذشته در حوادث برون شهری استان جان خود را از دست دادند و چهار هزار و ۵۰۸ نفر نیز زخمی شدند که این آمار نسبت به سال ۹۷ به ترتیب ۵.۱ درصد و ۱۴ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه کرمانشاه با ۳۸.۱ درصد، اسلام آبادغرب با ۱۱.۴ درصد و صحنه با ۷.۴ درصد بیشترین تلفات جادهای برون شهری را به خود اختصاص داده اند،گفت: ثلاث باباجانی با ۱.۱ درصد و قصرشیرین و پاوه با ۱.۴ درصد نیز کمترین تلفات را داشته اند.
رییس پلیس راه کرمانشاه، همچنین از محورهای کرمانشاه – کامیاران، روانسر – کرمانشاه، کرمانشاه – صحنه، اسلام آبادغرب – کرمانشاه و کوزران به عنوان محورهایی یاد کرد که بیشترین تلفات را در سال گذشته داشته اند.
حیدری با بیان اینکه فصل تابستان با ۱۱۸ کشته بیشترین تلفات رانندگی را داشته است، گفت: پاییز سال گذشته نیز ۱۱۳ نفر، بهار ۸۲ نفر و زمستان ۳۹ نفر بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند.
جیب خالی و دستور عالی
باوجود کمبود اعتبار برای بهسازی راه ها، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه، یکی از اولویت های اصلی بخش عمرانی استان در سال ۹۹ را بهبود راه ها و رفع نقاط حادثه خیر برشمرد و تاکید کرد موضوع کاهش سوانح ترافیکی و جاده ای موضوع مهمی است که همه دستگاه های اجرایی باید برای رسیدن به آن تلاش کنند.
«مهرداد سالاری» تصریح کرد: باید تحقیقات لازم به عمل آید که از سوانح جاده ای چه میزان عوامل انسانی و چه میزان شرایط جاده و دیگر مسایل در آن ها دخیل بوده اند.
معاون استاندار کرمانشاه در عین حال، نصب تابلوهای راهنما، اصلاح برخی نقاط حادثه خیز و فرهنگ سازی های انجام شده را در کاهش حوادث جاده ای منجر به جرح و فوت موثر بوده است.
سالاری همچنین به کاهش آمار حوادث جاده ای در فروردین ماه امسال اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین بررسی آمارهای فروردین امسال نیز حاکی از کاهش محسوس افراد فوت شده در سوانح جاده ای دارد تا جایی که ۲۸ کشته فروردین سال گذشته به هفت کشته در سال جاری کاهش یافته است و این امیدواری وجود دارد تا بتوانیم با اقدامات پیشگیرانه به برنامه های مدنظر خود برای سال جاری برسیم.
بدون شک کاهش آمار تلفات جاده ای در فروردین ماه امسال به دلیل اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی به واسطه شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت ترددهای بین شهری بود از این رو نمی توان از آن به عنوان آمار امیدوارکننده برای بهبود وضعیت ایمنی جاده ها استفاده کرد.
از سوی دیگر باتوجه مشکلات اقتصادی کشور به واسطه شیوع کرونا و تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران، به نظر می رسد که امسال نیز نمی توان چشم امیدی به بهسازی کامل راه های اصلی و فرعی استان کرمانشاه داشت.