منصور رضایی، چهارشنبه  اظهار داشت: با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی و تسریع و تسهیل در امور مراجعه کنندگان، کاهش تردد و جا به جایی غیر ضروری، تمدید پروانه مرتعداری از سال ۹۷ در لارستان، الکترونیکی شد و این کار از طریق درگاه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت جهاد کشاورزی قابل انجام است. وی […]

منصور رضایی، چهارشنبه  اظهار داشت: با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی و تسریع و تسهیل در امور مراجعه کنندگان، کاهش تردد و جا به جایی غیر ضروری، تمدید پروانه مرتعداری از سال ۹۷ در لارستان، الکترونیکی شد و این کار از طریق درگاه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت جهاد کشاورزی قابل انجام است.

وی افزود: دامداران و بهره برداران می‌توانند با مراجعه به این پنجره در هر زمان و مکان با کُد رهگیری مربوطه درخواست خود را پیگیری کنند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لارستان گفت: از آنجایی که طبق دستورالعمل‌ ممیزی مراتع، هر ساله و قبل از ورود دام به مراتع باید پروانه‌های مرتعداری تمدید شود از این رو مرتعداران باید سالانه نسبت به تمدید پروانه چرای خود اقدام کنند در غیر این صورت اگر به مدت سه سال متوالی و یا پنج سال متناوب، مبادرت به انجام این کار نکنند، پروانه چرای آنها ابطال می‌شود.

رضایی ادامه داد: همچنین در صورت فوت دامدار، وارثان به مدت ۲ سال فرصت دارند نسبت به انتقال عرف مرتعداری اقدام کنند در غیر این صورت پروانه مرتعداری آنها فاقد اعتبار و باطل خواهد شد.

وی با اشاره به اطلاع رسانی‌های انجام شده در این زمینه، بیان کرد: چنانچه بهره‌برداران در بهره‌برداری اصولی از مراتع موارد قانونی را رعایت نکنند نیز با ابطال پروانه چرا مواجه خواهند شد.

او با تاکید بر اعمال کنترل‌های لازم در عرف‌های مرتعی این شهرستان، اظهار داشت: حضور مستمر مرتعداران ذیحق در عرف‌های تعیین شده، ضمن جلوگیری از تخلفات احتمالی در ورود و خروج غیر قانونی دام‌های غیر مجاز، می‌تواند تا حد قابل توجهی مانع از تخریب و تصرف در این عرصه‌ها شود.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لارستان با بیان اینکه هرگونه بهره‌برداری مرتعی در ۲ قالب پروانه چرا یا طرح مرتعداری انجام می‌شود،گفت: اکیپ‌های کنترل کوچ در فصل قشلاق در تمام گلوگاه‌های ورودی این شهرستان مستقر هستند و از ورود دامداران و بهره‌برداران فاقد پروانه چرا و غیرمجاز جلوگیری خواهند کرد.

هم اکنون بیش از سه هزار خانوار و بهره‌بردار مرتعی در قالب ۱۶۸ سامانه عرفی از مراتع لارستان استفاده می‌کنند.

شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.