محمد رضا لعلی روز یکشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: طرح آمارگیری نیروی کار در هر فصل در استان همزمان با سراسر کشور بصورت حضوری و با مراجعه پرسشگران آماری به در منازل خانوارهایی که بعنوان نمونه انتخاب شدند، انجام میشد اما امسال با توجه به شرایط پیش آمده در دوران همهگیری کرونا، این کار بصورت تلفنی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه پرسشگران سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان با پیش شمارههای ۳۲۶ به تعدادی از خانوارهای مشخص شده تماس میگیرند و نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام میکنند از مردم خواست تا نهایت همکاری را با این افراد در ارایه وضعیت صحیح اعضای خانوار داشته باشند.
لعلی با بیان اینکه آمارگیری نیروی کار فصل بهار از بیستم اردیبهشت جاری آغاز شد و تا دوم خرداد ادامه دارد، اضافه کرد: فهرستی از خانوارهای استان در سرشماری سال ۹۵ تهیه شد که برای اجرای طرحهای آمارگیری به تعدادی از آنها بعنوان جامعه نمونه مراجعه میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشور حدود ۶۰ هزار و ۶۴۸ خانوار برای اجرای طرحهای آمارگیری، نمونهگیری شدند، خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۲۳۲ خانوار از بین آنها در استان اصفهان هستند که حدود ۴۰ درصد آنها در شهرستان اصفهان زندگی میکنند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: موضوع طرح آمارگیری بعدی، هزینه درآمد خانوار بوده و ممکن است در آینده، تماس با خانوادهها با سرشماره سراسری ۲۱۲۱ نیز انجام شود.
لعلی اشتغال و بیکاری را از موضوعهای اصلی اقتصاد کشور خواند و گفت: طرح آمارگیری از نیروی کار استان اصفهان همزمان با کشور از سال ۱۳۷۶ با هدف شناخت ساختار و وضعیت جاری نیروی کار و تغییرات آن بصورت حضوری انجام میشد.
وی افزود: بر اساس نتایج اجرای این طرح در سال گذشته، جمعیت بالای ۱۰ سال استان حدود چهار میلیون و ۴۵۵ هزار نفر بود که از بین آنها، یک میلیون و ۶۵۱ هزار نفر شاغل، ۲ میلیون و ۶۰۷ هزار نفر غیر فعال و ۱۹۶ هزار نفر بیکار بودند.
جمعیت استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در ۲۴ شهرستان است که بیشترین جمعیت معادل ۴۳.۷۳ درصد در شهرستان اصفهان و پس از آن کاشان (۷.۱۷ درصد)، خمینی شهر (۶.۲۶ درصد) و نجف آباد (۶.۲۴ درصد) است.
حدود ۳۹.۵ درصد از جمعیت استان در کلانشهر اصفهان زندگی میکنند.
پایینترین سهم جمعیت استان متعلق به شهرستان بویین و میاندشت با ۰.۴۶ درصد است.