منوچهر رحمانی روز یکشنبه در گگفت و گویی اظهار کرد: با توجه به اهمیت خاک کشاورزی در تامین امنیت غذایی از طریق کشت در زمین های زراعی و باغات، مقابله با تغییر کاربری اراضی در دستور جهادکشاورزی قرار دارد.
وی، ادامه داد: در سال های اخیر، عواملی موجب شده تا تغییر کاربری اراضی با شدت در حال افزایش باشد که برای جلوگیری از آن کارگروهی تشکیل شده است.
رحمانی خاطرنشان کرد: برای انجام اقدامات موثر در زمینه پیشگیری و مقابله با تغییر کاربری اراضی در شهرستان، حمایت دستگاه ها از لحاظ معنوی و نیز امکانات و نیروی انسانی ضروری است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند، مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز را نیازمند اراده جمعی دانست و گفت: نبود پشتوانه قانونی در برخی از تصمیمات و نبود اراده و تجهیزات کافی از جمله مشکلات ما در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز است، اما باید تلاش شود تا همه کارها نظاممند و قانونمدار باشد و از ظرفیت سایر ادارات برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و برخورد با متخلفان باید استفاده شود.
وی در مورد اقدامات انجام شده طی چهار سال گذشته در راستای مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، اظهار کرد: در طول این مدت، ۵۰۰ مورد صدور اخطاریه، ۳۰۰ مورد تبصره یک و ۲ ماده ۱۰ و ۴۵۰ مورد پرونده معرفی به دادگاه داشتیم.
رحمانی در خصوص تصاویر پخش شده از تخریب ساخت و ساز غیرقانونی در مرند گفت: تخریب این ساخت و ساز به طور قانونی انجام شده و طی آن تنها دیوار ساخته شده تخریب شد و پخش شایعات مبنی بر تخریب کامل ساختمان، سیاه نمایی است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند همچنین با اشاره به واحد تخریب شده در فرمان آباد مرند گفت: این واحد دارای یک متر دیوار بود که حدود سه میلیون تومان خسارت برآورد می شود.
شهرستان مرند دارای ۹۵ هزار هکتار اراضی زیرکشت کشاورزی و باغی است که از این میزان ۴۹ هزار هکتار اراضی آبی و ۴۶ هزار هکتار اراضی دیم که نسبت زمین های آبی ۵۲ درصد و اراضی دیم ۴۸ درصد می باشد.