اسد عبداللهی روز پنجشنبه در بازدید از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی لرستان افزود: پیش بینی شده در سال جاری حدود ۳۶۰ هزار تن گندم دیم و آبی از مزارع استان لرستان برداشت شود که از این مقدار ۲۵۰ هزار تن مصرف داخلی است و مابقی آن به استانهای دیگر صادر می شود.
وی تامین بخشی از گندم مورد نیاز سایر استان ها توسط لرستان را یک گام مطلوب در تولید این محصول استراتژیک دانست و ادامه داد: اقدامات مثبتی در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: به منظور انجام تغییراتی در زمینه کاشت، داشت و برداشت گندم باید کارهای تحقیقاتی خاصی انجام شود که مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان در این زمینه موفق بوده و بذرهای موثری را پرورش داده که تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت و راندمان دارند.
عبدالهی همچنین گفت: دانه های روغنی و حبوباتی همچون نخود و عدس از دیگر محصولات لرستان هستند که رتبه سوم و چهارم را دارند و پس از گندم و جو بیشترین سطح زیر کشت لرستان را معادل ۱۰۰ هزار هکتار به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: برخلاف روش سنتی، استفاده از ابزار آلات جدید و ماشین آلات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته و با بکارگیری روش های نوین کشاورزی ،میزان مصرف آب کمتر و با جایگزین شدن کشت پاییزه و بذر اصلاح شده تولید محصول بیشتر شده است.
حدود ۸۰۰ هزار هتار اراضی کشاورزی و ۵۰ هزار هکتار باغ در لرستان وجود دارد و سالانه به طور متوسط ۲.۵ میلیون تن انواع محصول از این سطح برداشت می شود.