اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری نقش موثری در پیشگیری از افزایش خسارت های سیل در مناطق مختلف استان یزد که اقلیم شکننده ای دارد بسیار مفید است.
این روستا با یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر مهریز قرار دارد.
سید علی باقری روز چهارشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: این عملیات با استفاده از دانش بومی گذشتگان به صورت زیرزمینی در راستای جمع آوری سیلاب و روان آبها صورت گرفت .
وی مصالح به کار رفته در این طرح را سنگ و سیمان ذکر کرد و مدیریت و استفاده بهینه از آب کشاورزی و تقویت سطوح زیرزمینی و حفظ قنات را جزو دیگر اهداف طرح یادشده ذکر کرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح آبخیزداری، مکانی مناسب برای جذب آبهای سطحی و ذخیره آن برای تغذیه پایین دست روستا و استفاده کشاورزان ایجاد شد.
باقری یکی از برنامههای مهم این اداره را به خاطر شرایط اقلیمی منطقه، اجرای طرحهای آبخیزداری و ذحیره سازی آب برای برخی فصول کم آبی و خشکسالی برشمرد .
به گفته وی همکاری مردم برای اجرای طرحهای آبخیزداری در کنار اختصاص بودجههای دولتی نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و گسترش فضای سبز دارد.
عرصه های منابع طبیعی مهریز ۶۰۰ هزار هکتار وسعت دارد و بخش مرکزی مهریز شامل میانکوه ، ارنان ، تنگچنار ، بهادران و خورمیزات است و از جمعیت ۵۵ هزار نفری این شهرستان حدود ۳۰ درصد در روستاها زندگی میکنند.
همچنین محمود شاکری شمسی مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد روزسه شنبه در گفت و گو با پردیسان نوین در ابرکوه با اشاره به ضرورت طرح های آبخیزداری و آبخوانداری تصریح کرد: در کمترین روستای استان مشاهده می شود که این طرح ها اجرا نشده باشد .
وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ هزار پروژه آبی و خاکی و سازه های متعدد با حجم پنج میلیون مترمکعب تا ۲۰۰ هزار مترمکعب در استان توسط دستگاه های ذیربط ساخته شد که نقش بسزایی در مهار و کنترل سیلاب و همچنین تقویت آب سفره های زیرزمینی دارد و تداوم ساخت این طرح ها از جمله ضرورت های منطقه است.