نبود فرآوری کُرک از مشکلات دامداران خراسان جنوبی است

مریم جوادی بایگی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: عمده مشکلات تولید کُرک و پشم در شهرستان و استان خراسان جنوبی، نبود قیمت خرید ثابت و تضمینی برای این محصولات و نوسانات زیاد قیمت محصول است. 

وی گفت: سال گذشته هر کیلوگرم کُرک خالص بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۳۵۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شد ولی امسال به دلیل قطع صادرات کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نیز مشتری ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار داشت: به طور میانگین سالانه ۱۰ تن کُرک بز و بزغاله در این شهرستان تولید می‌شود که درآمد حاصل از آن یک میلیارد تومان است.

وی افزود: این شهرستان دارای جمعیت دامی ۹۲ هزار و ۵۵۸ راس بُز و بُزغاله است که به ازای هر راس به طور میانگین سالانه ۱۲۰ گرم کرک تولید می‌شود.

جوادی میزان تولید سالانه مو را ۱۵ تن اعلام کرد و گفت: به ازای هر راس به طور میانگین ۱۶۰ گرم مو تولید می‌شود که از این محل ۹۰ میلیون ریال عاید دامداران می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به استعدادهای فراوانی که این شهرستان برای نگهداری و پرورش دام سبک دارد و از طرفی شرایط آب و هوایی دشوار، نامساعد و مقاوم بودن در برابر بیماری‌ها منطقه ایستگاه بُز کرکی جنوب خراسان در سربیشه احداث شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: این ایستگاه سال ۷۴ در شهرستان احداث شد و در حال حاضر ۸۴۸ راس دام شامل بز ماده مولد، بز نر بالغ، بزغاله نر نابالغ و بزغاله ماده نابالغ در ایستگاه موجود است.

وی تاکید کرد: هدف کلی این طرح ترویج و حفظ ژنتیکی بز کرکی منطقه، رشد کمی و کیفی تولیدات کُرک، تولید مواد اولیه صنایع و کارخانجات و فراهم کردن امکان توسعه پایدار بُز کرکی منطقه است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=68773

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: