کشت مستقیم بیش از ۱۵۰ هکتار از مزارع گندم در نمین

شهرام محسنی روز شنبه افزود: بیش از ۱۹ هزار هکتار از مزارع این شهرستان در سال زارعی ۹۹-۹۸ به کشت محصول استراتژیک گندم اختصاص یافته که از این میزان حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی و بقیه بصورت دیم‌کاری می‌باشد.

او از مشکلات عمده کشاورزی سنتی را کاهش پیوسته حاصلخیزی خاک به دلیل استفاده مستمر از خاک و خاک‌ورزی بی‌حساب و علت فرسایش خاک و کاهش مواد آلی آن را بکار بردن خاک‌ورزی مرسوم دانست.

وی اظهارداشت: مواد آلی خاک منبع غذایی گیاه است و در صورت اضافه شدن بقایای گیاهی به خاک، منبع کربنی لازم برای موجودات ریز خاک نیز تامین  شده، همچنین مواد آلی خاک رنگ خاک را تیره کرده و باعث افزایش ظرفیت جذب حرارتی می‌شود.

محسنی گفت: با هدف ترویج و توسعه کشت مستقیم در اراضی دیم با تلاش و پیگیری کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی حومه و ویلکیج مدیریت، امسال در بیش از ۱۵۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان محصول گندم به روش بی خاک‌ورزی کشت شد.

وی مزایای کشت مستقیم را افزایش نفوذپذیری خاک، کاهش تبخیر، کاهش فشردگی خاک، نگهداری و افزایش مواد آلی خاک، تاثیر بر خواص شیمیایی خاک، تاثیر بر خواص بیولوژی خاک، کاهش فرسایش خاک، کاهش ساعت کار تراکتور و کاهش انرژی مصرفی، تغذیه بهینه به دلیل قرار گرفتن عناصر غذایی همزمان با کاشت در بهترین مکان و حداقل مصرف، تولید همراه با حفاظت از منابع تولید، کاهش هزینه‌های کارگری و کاهش فرسایش روی ادوات دنباله‌بند ذکر کرد.

 وی افزود: افزایش سطح زیرکشت بصورت بی‌خاک‌ورزی را از اولویت‌های کاری این مدیریت است که به شکل گسترده‌تری ادامه خواهد یافت.

نمین در ۳۰ کیلومتری شرق اردبیل قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=68374

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: