قرُق کوچ بهاره عشایر در سمیرم شکسته شد

فصل کوچ به خطه ییلاقی و سردسیر سمیرم که از چندین روز قبل آغاز شده بود بالاخره با تجمع گسترده عشایر در مرزهای عشایری و بروز مشکلات انسانی و تلفات دامی در شرایط کرونایی و سرمای هوا سرانجام به آزاد شدن مرزها منجر شد تا عشایر به تدریج به ییلاق وارد شوند.

رییس اداره امور عشایر سمیرم روز جمعه با تایید خبر آزاد شدن قرق و مرزهای عشایری به خبرنگار پردیسان نوین گفت: تجمع دام‌ها و عشایر در مرزها را از اواخر فروردین ماه شاهد بودیم.

علی اکبر نادری اظهارداشت: این اجتماع با وجودی اتفاق افتاد که سرمای هوا و بارندگی بویژه در ۴۸ ساعت گذشته مشکلاتی برای عشایر ایجاد کرد و تلفاتی از دام‌ها، بره‌ها و بزغاله‌های نوزاد آنان هم گرفت.

به گفته وی هنوز آماری از تعداد دام‌ها و بره‌های نوزاد تلف شده به شکل تجمیعی نداریم اما  در برخی  مناطق مانند شمال و شرق سمیرم، شمار زیادی از بره‌ها و دام‌های ریز و کوچک در این شرایط دمایی تلف شده‌اند.

نادری به گرم شدن هوای جنوب و استان های قشلاقی اشاره کرد و گفت: زمانی که بیشتر خانوارهایی که در گرمسیر هستند کوچ می‌کنند، قشلاق به یکباره خالی از جمعیت عشایری می‌شود و بقیه خانوارهایی هم که ماندند با خلوت شدن آن مناطق دیگر در قشلاق نمی‌مانند، بنابراین به سمت ییلاق حرکت می‌کنند.

رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری سمیرم با اشاره به اینکه عشایر به شکل انبوه پنجم اردیبهشت وارد مرزهای جنوب استان اصفهان شده بودند، تصریح کرد: منطقه قبرکیخا در شرق سمیرم اولین مرز عشایری بود که به مرور عشایر و دام‌هایشان به آن ورود کردند.

به گفته علی پورعسگر، تصمیم برای آزاد شدن قرق امسال در ۲ روز گذشته و با حضور مدیران ارشد شهرستان و دادستان صورت گرفت چرا که تجمع های شلوغ و پرازدحام در این روزهای کرونایی خطرآفرین بود.

وی خاطر نشان کرد: احتمال تنش و درگیری میان عشایر تازه وارد با دامداران محلی و قرق‌بانان و عدم رعایت فاصله اجتماعی در این شرایط بیماری‌زا باعث شد تصمیم بگیریم مرزها را به مرور و تدریجی باز کنیم.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم افزود: برای تمام خانوارهایی که پیش از این به هر شکلی وارد مراتع ییلاقی این منطقه شده بودند پرونده قضایی تشکیل شده است.

پورعسگر درباره باز شدن قرق در مرزهای زمان‌کهریز و چهاراره در جنوب شرق و جنوب غرب سمیرم هم گفت: بارندگی در این ۲ منطقه شدت بیشتری داشت و از همین رو عشایر از صبح امروز توانستند از این مرزها عبور کنند و وارد ییلاق شوند.

حدود ۳۰ هزار نفر از عشایر شامل چهار هزار و ۷۰۰ خانوار در این فصل وارد ییلاق می شوند. این تعداد خانوار عشایری حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰  هزار رأس دام سبک به همراه خود وارد شهرستان می‌کنند که با وجود بارش‌های خوب سال زراعی جاری و سرسبزی طبیعت در سال هایی که بارندگی خوب و مناسب است ممکن است این تعداد بیشتر باشد.

سال گذشته عشایر ۱۸ اردیبهشت وارد ییلاق سمیرم شدند و امسال نیز با وجود شیوع ویروس کرونا و اعلام همه هشدارها، زودتر از سال گذشته و زمان قانونی تقویم کوچ(۲۵ اردیبهشت) وارد بزرگترین شهرستان ییلاقی کشورمان شدند.

در این مقطع زمانی پوشش گیاهی نورس و زمین خیس و نمناک است و بدین سبب ورود دام عشایر تخریب طبیعت و پوشش گیاهی را در پی دارد.

شهرستان سمیرم با با افرون بر ۱۰۰ هزار جمعیت روستایی، شهری و عشایری، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج، ضلع شمالی دامنه‌های دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد ،ایران نیز از شیوع ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.

” کرونا” ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه اعلام کرد: تاکنون ۹۴ هزار و ۶۴۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۷۱ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۰۲۸ نفر رسید.

کیانوش جهانپور بیان کرد: تا ظهر روز  ۱۱ اردیبهشت ماه بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده است .

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=65963

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: