کوچ عشایر به ییلاق سمیرم زیر ابرهای پُر باران آغاز شد

رگبار و بارش باران که از ۴۸ ساعت گذشته در سمیرم آغاز شده است همچنان ادامه دارد اما در این میان، عشایر که این روزها زودتر فصل کوچ را سر داده‌اند، به سمیرم سردسیر رسیده‌اند.

یگان حفاظت منابع‌ طبیعی که از ۲۵ اسفند سال گذشته در سه مرز عشایری پاسگاه‌های کنترل کوچ، مستقر و تعداد زیادی از کامیون‌های حامل دام عشایر را توقیف کرد و بازگرداند هم گویا نتوانسته است جلوی ورود بخشی از عشایر و دام‌های آنها را بگیرد.

مشاهده‌های میدانی و تصاویر رسیده به دست خبرنگار پردیسان نوین نشان می‌دهد با وجود اینکه هنوز پاسگاه‌های یگان حفاظت منابع طبیعی فعالند، اما برخی از عشایر با کامیون و تعدادی  نیز به شکل سنتی و حرکت دام‌ها در کمربندی سمیرم و مراتع شمال این شهرستان وارد ییلاق شده و قُرق کوچ بهاره را شکسته‌اند.

رییس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمیرم روز پنجشنبه در گفت‌وگو باخبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: کوچ به سمیرم همچنان ممنوع است و با عشایری که زودتر از بازه قانونی تقویم کوچ وارد ییلاق شوند برخورد قضایی می‌شود.

علی پورعسگر با بیان‌اینکه شکسته شدن قُرق زودتر از ۲۵ اردیبهشت تنها با موافقت مدیران ارشد و حضور دادستان شهرستان در مرزهای عشایری ممکن است، ادامه داد: چنین دستوری نیز بطور معمول با لحاظ کردن شرایطی مانند گرما و خشکسالی در قشلاق که امسال این موارد را نداشته‌ایم، صادر می‌شود.

به گفته وی، امسال علاوه بر شرایط کرونایی، بارش‌های شدید باران و رگبارهای پراکنده در همه نقاط سمیرم را شاهد هستیم و هرگونه کوچ زودهنگام برای دام و خانوارهای عشایری خطرآفرین و مشکل‌ساز است.

طبق اعلام پورتال هواشناسی سمیرم، تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۳۲ میلیمتر باران در سمیرم ثبت شده و در مجموع سال زراعی بارندگی در سمیرم ۴۹۱ میلیمتر تا صبح امروز، بوده است.

رییس اداره امور عشایر سمیرم در ادامه همین پیوند، از عشایر خواست با مدیریت درست کوچ، زمان رسیدن خود به ییلاق را طوری محاسبه کنند که بیستم تا ۲۵ اردیبهشت در سمیرم باشند.

علی اکبر نادری افزود: در ۲ سال گذشته باران، تگرگ و رعد و برق در فصل بهار و اردیبهشت، خسارت زیادی به ساختمان‌ها، معابر و حتی عشایر و دام‌هایشان وارد کرد.

وی تصریح کرد: اداره منابع طبیعی وظیفه قانونی خود را انجام می‌دهد و ما نیز متولی عشایر و مدافع حقوق و منافع این جامعه بزرگ هستیم، اما هر اقدام و برنامه ای انجام می‌شود تنها برای بهبود شرایط خود آنها و به نفع زندگی و اقتصاد عشایر است.

حالا باید گفت شاید همان کامیون‌های بازگردانده شده توسط نیروی انتظامی و مرزبانان منابع طبیعی به استان‌های مبدا کوچ، دام‌های خود را در بیابان‌های آن استان‌ها پیاده کرده‌اند و از مسیرهای کوهستانی اطراف سمیرم وارد ییلاق شده‌اند.عشایری که به گفته مسوولان امر، بیشتر آنهایی که زودتر کوچیده‌اند مرتع اختصاصی و پروانه چرای دام ندارند و قصدشان بهره‌بردن از پوشش گیاهی مراتع سرسبز و باران خورده این روزهای سمیرم است.

پیش‌بینی ها حکایت از تداوم بارش‌های رگباری همراه با رعد و برق در روزهای آینده دارد اما شرایط کرونایی در دهمین روز متوالی ثابت مانده و هیچ مورد مثبتی در سمیرم و روستاهای این منطقه، گزارش نشده است.

۹هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری شامل ایل‌های بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه به استان اصفهان کوچ می‌کنند.

عشایر کوچرو اصفهان، بیش از ۶ ماه از سال را در شهرستان‌های ییلاقی و کوهستانی غرب، جنوب و جنوب غربی این استان مستقر می‌شوند.

افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ خانوار عشایری قشقایی شامل طایفه‌های درّه شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند و افزون بر ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار راس دام را با خود به مراتع ییلاقی می‌آورند.

شهرستان سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با ۱۵۰ روستا و آبادی، شش شهر و چهار بخش و افزون بر یکصد هزار جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی در۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج واقع است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=64593

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: