داوطلبان میراث از تخریب قلعه خرگوشی اردکان جلوگیری کردند

محسن میرجانی روز یکشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: مهر۱۳۹۸ در مرحله اول با فعالیت این گروه و اجرای مولاژ کتیبه سردر و برخی تخریب‌های ناشی از حفاری غیرمجاز ،اصلاح و ترمیم شد.

وی اضافه کرد: در این مرحله اصلاح و ترمیم شمع گذاری برای مقاوم سازی و جلوگیری از رانش ایوان‌های شرقی و جنوبی در دستور کار قرار گرفت و برخی ستون‌های سنگی به واسطه بی توجهی و متروکه شدن  بنا ریزش کرد و در حد توان به تعداد پنج ستون، سنگ چینی مجدد و استحکام بخشی کامل انجام شد.
وی اضافه کرد: هدف از انجام این قبیل فعالیت‌ها ایجاد حساسیت در جامعه محلی و کمک به ثبات میراث کهن ایران است.

وی تاکید کر: بدون تردید یکی از بزرگترین مشکلات برای حفظ آثار تاریخی نبود آگاهی و جهل عمیق نسبت به گنجینه های ارزشمند از سوی جامعه است.
رییس اداره میراث فرهنگی اردکان گفت: تا زمانی که جامعه نداند، اصالت، هویت، پس زمینه و گذشته  او حال و آینده‌اش را می‌سازد، به قول معروف اگر زمین و زمان دست به دست هم دهد قرار نیست این آثار حفظ شود.

وی تصریح کرد:‌ یکی  از اهداف گروه داوطلبان میراث دوست همانا برجسته کردن و ایجاد حساسیت برای نوعی آگاهی رسانی جمعی در خصوص ارزش‌های غیرقابل انکار کاروانسرای قلعه خرگوشی است.

میرجانی اظهارداشت : حمایت مادی و معنوی مسوولان شهرستان و استان یزد در برآورد نیازهای اولیه و حیاتی برای مرمت و ایجاد شرایط مناسب عاملی برای تداوم این برنامه‌هاست .

رییس میراث اردکان با قدردانی از تلاش جامعه محلی «سرو» به عنوان نزدیک‌ترین روستا به قلعه خرگوشی اظهارامیدوای کرد که با ایجاد تقویم منظم و برنامه ریزی شاهد افزایش این نوع فعالیت‌ها برای ابنیه های دوردست و آثار در معرض تخریب در شهرستان باشیم.

بنای یادشده یکی از شاخص‌ترین کاروانسراهای بین‌راهی و از ظرفیت های مهم گردشگری اردکان است که به دستور شاه ‌عباس در سال ۱۰۲۳ هجری قمری ساخته شد.

قرارگیری قلعه‌خرگوشی در مسیر گردشگری ورزنه و باتلاق گاوخونی اصفهان  و قرار داشتن در مسیر شهرهای عقدا و  اردکان، زیارتگاه چک‌چک زرتشتیان و روستای خرانق، اهمیت آن را دوچندان کرد.

آسیب‌های وارده به این بنای ارزشمند به همت اداره میراث فرهنگی اردکان و با همکاری انجمن‌های فعال و دل‌سوزان میراث در حال مرمت است.

تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شد که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=58137

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: