سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: ۲۳ اسفند ۸۸ ساخت موزه بینالمللی استکبارستیزی در صحرای طبس به تصویب مقام معظم رهبری رسید و در این موزه تلاش شده از دستاوردهای همه نهضتهای آزادیبخش و فرهنگ مقاومت و ادبیات پایداری سایر ملل برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت […]
سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: ۲۳ اسفند ۸۸ ساخت موزه بینالمللی استکبارستیزی در صحرای طبس به تصویب مقام معظم رهبری رسید و در این موزه تلاش شده از دستاوردهای همه نهضتهای آزادیبخش و فرهنگ مقاومت و ادبیات پایداری سایر ملل برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و استقامت در برابر استکبار جهانی استفاده شود.
وی واقعه پنجم اردیبهشت ۵۹ در طبس را از وقایع عبرت آموز تاریخ عنوان کرد و گفت: طرح ساخت یک موزه در محل حادثه و یک مجتمع رفاهی در نزدیکی مسجد شکر از مدتها قبل مد نظر بوده است.
وی با اشاره به ساخت مسجد شکر در صحرای طبس بیان کرد: این مسجد زمانی که شهرستان طبس جزو استان یزد بود، ساخته شد و اکنون با همکاری آستان قدس رضوی یک مجتمع بین راهی در محل این مسجد ساخته خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: مابقی بخشهای موزه صحرای طبس از جمله مجموعه تالار، مرکز نگهداری اسناد و سایر بخشها تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که ساخت آن از نیمه دوم سال گذشته در تعهد موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قرار گرفت و به روند کارها سرعت خواهد بخشید.
وی افزود: همچنین سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان از سوی استاندار خراسان جنوبی برای محوطهسازی و بهبود وضعیت سرویسهای بهداشتی در صحرای طبس اختصاص یافت.
سرهنگ فلاحی گفت: تاکنون چهار میلیارد تومان برای ساخت موزه صحرای طبس هزینه و بسیاری از اسناد مانند لاشههای هواپیما از تهران به طبس منتقل شده است.
وی اظهار داشت: سایر اسناد مانند عکسها و روزنامههای باقیمانده از آن ایام و مصاحبههای انجام شده پس از واقعه طبس جمعآوری شده که پس از اتمام ساخت موزه در تالاری به نام اسناد در معرض دید علاقهمندان گذاشته میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: کتابی با عنوان تاریخ شفاهی واقعه صحرای طبس در حال تدوین است و ساخت ۲ نرمافزار مستند واقعه طبس و نرمافزار بازدید مجازی از محل حادثه از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی با بیان اینکه هر سال مراسم باشکوهی برای گرامیداشت واقعه پنجم اردیبهشت و سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران برگزار میشد گفت: امسال با توجه به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، مراسم گرامیداشت مجازی بود و روز گذشته با همکاری حوزه هنری ویژه برنامه گرامیداشت سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس به صورت مجازی شامل سرود، شعرخوانی و بیان خاطراتی از این واقعه پخش شد.
فلاحی گفت: امروز هم ویژه برنامهای به همین مناسبت از شبکه افق و شبکه استانی خاوران پخش شد که گفت و گو با همسر شهید محمد منتظر قائم (اولین فرمانده سپاه استان یزد) و افرادی که روز بعد واقعه در صحنه حضور داشتند از جمله بخشهای این مستند بود.
صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری محور طبس – یزد قرار دارد که آمریکاییها با ورود به این منطقه قصد آزادی جاسوسان خود را در تهران داشتند ولی چند فروند هواپیما و بالگرد نظامی آنها بر اثر وقوع توفان شن و امدادهای الهی از بین رفت و دچار شکست سختی شدند.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.
Saturday, 23 November , 2024